«Κιτρινόμαυρος» για 2+1 χρόνια ο Λάζαρος (pics)

Την όγδοη μεταγραφή της για το φετινό καλοκαίρι ανακοίνωσε η ΑΕΚ το βράδυ του Σαββάτου, με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με την Ένωση για 2+1 χρόνια.

Με την απόκτηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου συνεχίζεται η μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ. Το απόγευμα του Σαββάτου, ο διεθνής μεσοεπιθετικός βρέθηκε από νωρίς στα γραφεία της Ένωσης προκειμένου να ολοκληρώσει και τυπικά τη μεταγραφή του. Ενώ οι νομικοί της ΠΑΕ και ο εκπρόσωπος του συνέτασσαν τα συμβόλαια, ο παίκτης βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για να δει το φιλικό με τον Απόλλωνα Σμύρνης και μετά το ματς επέστρεψε στα γραφεία για τις υπογραφές.

Λίγη ώρα αργότερα και αφού η ΠΑΕ είχε ήδη καλωσορίσει μέσω social media τον ποδοσφαιριστή, ποστάροντας μάλιστα και τις σχετικές φωτογραφίες από την υπογραφή των συμβολαίων, ήρθε και τυπικά η ολοκλήρωση της μεταγραφής με την ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Ελληνα διεθνή ποδοσφαιριστή, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με δικαίωμα επέκτασης για έναν ακόμα χρόνο.
 
Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 1986 στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2004 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Το καλοκαίρι του 2008 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό, όπου αγωνίστηκε για 4,5 χρόνια και από τον Ιανουάριο του 2013 συνέχισε την καριέρα του στην Ιταλία με τα χρώματα της Μπολόνια. Από το 2014 αποτέλεσε ποδοσφαιριστή της Ελλάς Βερόνα, ενώ πέρυσι έπαιξε δανεικός στη Σαμπντόρια.

Εχει αγωνιστεί στις «μικρές» Εθνικές ομάδες (Nέων και Ελπίδων) και υπό τις οδηγίες του Ότο Ρεχάγκελ στις 5 Φεβρουαρίου 2008 φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Εθνικής ανδρών στον φιλικό αγώνα στη Λευκωσία εναντίον της Τσεχίας.

Εκτοτε έχει αγωνιστεί 28 φορές (ένα γκολ) με την Εθνική μας ομάδα της οποίας αποτέλεσε βασικό στέλεχος στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος θα φοράει για τα επόμενα 2+1 χρόνια τη φανέλα της ΑΕΚ με το νούμερο 7».