“Προσωπική καταξίωση”(Βίντεο/Φώτο)

Πέρασαν δύο βδομάδες σχεδόν από την μέρα που ο Ακρίτας Χλώρακας νίκησε στον τελικό την ΠΑΕΕΚ με 1-0, σηκώνοντας το βαρύτιμο τρόπαιο του Κυπέλλου. Το… πανηγύρι πάντως για τους φίλους της ομάδας δεν τελείωσε, καθώς κορυφώνεται αυτή την Παρασκευή στη φιέστα που θα γίνει στη Χλώρακα.

Ένας από τους πρωταγωνιστές για την επαρχιακή ομάδα ήταν και ο σκόρερ της αναμέτρησης Γιάννης Βαρναβίδης, ο οποίος με το πέναλτι που κέρδισε στο 69’ ευστόχησε από τα έντεκα βήματα, καθορίζοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής των “πρασίνων” μίλησε στην ιστοσελίδα μας για τον τελικό, το γκολ που πέτυχε και όχι μόνο…

Μίλησε μας για τη διοργάνωση και τον τελικό του Κυπέλλου…

“Κανένα παιχνίδι δεν ήταν εύκολο. Το κάθε παιχνίδι είχε τις ιδιαιτερότητες του όμως το πιο δύσκολο ήταν ο τελικός. Είναι ένα παιχνίδι όπου δεν υπάρχει αύριο. Δεν μπορείς να κάνεις λάθος γιατί δεν υπάρχει επαναληπτικός για να το διορθώσεις. Πιστεύω ότι πέρασαν οι καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Η ΠΑΕΕΚ είναι μια πολύ καλή γεμάτη ομάδα και αυτό μας το έδειξε και στο πρωτάθλημα. Όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία το παιχνίδι και ήμασταν συγκροτημένοι από την αρχή του αγώνα. Περιμέναμε το λάθος από τον αντίπαλό, ενώ από την πλευρά μας βάλαμε την μπάλα κάτω και βρήκαμε φάσεις. Το ματς φαινόταν πως θα πάει σε αυτόν που θα σκοράρει πρώτος και ευτυχήσαμε να είμαστε εμείς. Είμαι σίγουρος πως και η ΠΑΕΕΚ το ήθελε πολύ όμως νιώθω ότι εμείς ήμασταν πιο αποφασισμένοι, για αυτό και αναδειχθήκαμε Κυπελλούχοι”.

Πέτυχες το νικητήριο γκολ… Περιέγραψε μας την φάση και τα συναισθήματα που είχες πριν και μετά την εκτέλεση του πέναλτι.

“Πήρα την μπάλα κάτω από το κέντρο αφού έπαιζα ως αριστερός μπακ, έκανα το σπριντ ανταλάζοντας την μπάλα με τον Ονησίφορο Παχταλιά και μπαίνοντας στην περιοχή ανατράπηκα από τον αντίπαλο. Αμέσως ανέλαβα την εκτέλεση γιατί ένιωθα πάρα πολύ καλά. Υπήρχε όμως πολύ αέρας στο Δημοτικό Στάδιο Γεροσκήπου, οπότε τη στιγμή του πέναλτι η μπάλα δεν στεκόταν καλά στην άσπρη βούλα. Έτσι και εγώ άργησα να την τοποθετήσω ενώ με πλησίασε και ο διαιτητής για να κάνω πιο γρήγορα. Όλο αυτό αντιλαμβάνεστε πως ενίσχυσε την ένταση και την αγωνία μου. Ευτυχώς όμως δεν αγχώθηκα, έστειλα τη μπάλα στο κέντρο της εστίας και σκόραρα. Το συναίσθημα την ώρα που είδα την μπάλα στα δίχτυα ήταν μοναδικό, ότι κούραση είχα έφυγε αμέσως και το χάρηκα πολύ”.

Τι σημαίνει για σένα αυτό το γκολ και αυτός ο τίτλος… Που τον αφιερώνεις;

“Είναι μια προσωπική καταξίωση και μια απόδειξη πως κάποιοι ανθρώποι κάνανε λάθος που δεν με εμπιστεύθηκαν. Ήταν μια δικαίωση και για τον εαυτό μου, για την ταλαιπωρία που πέρασα από τον τραυματισμό μια βδομάδα πριν το μεγάλο παιχνίδι.

Αφιερώνω το Κύπελλο στην οικογένεια μου και στους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Ιωάννου και τους ανθρώπους στον Ακρίτα Χλώρακας που πίστεψαν σε μένα. Τέλος ευχαριστώ την μητέρα και τον πατέρα μου αλλά και μερικούς φίλους που με στηρίξαν σε όλη αυτή την πορεία”.

Όσο αφορά τον κόσμο και την έδρα πιστεύεις πως ήταν για σας πλεονέκτημα;

“Για την ώρα του παιχνιδιού δεν θα έλεγα πως μας βοήθησε η έδρα αφού και εμείς πρώτη φορά αγωνιζόμασταν εκεί. Λόγω τοποθεσίας βέβαια είχαμε περισσότερο κόσμο που μας έσπρωξε ψυχολογικά αρκετά. Οι φίλοι της ομάδας πάντως ήταν δίπλα μας όχι μόνο στον τελικό άλλα σε όλη την πορεία μας σε πρωτάθλημα και κύπελλο και η στήριξη τους ήταν πολύτιμη. Ειδικά όμως την τελευταία βδομάδα πριν τον τελικό είχαν μπει για τα καλά στο κλίμα αφού αγόραζαν φανέλες και μας παρότρυναν να φέρουμε τον τίτλο στη Χλώρακα. Πήραμε το κίνητρο από αυτούς και αυτό είναι το σημαντικό.  Τους καλούμε να έρθουν να γιορτάσουμε ξανά όλοι μαζί την Παρασκευή στη φιέστα που θα γίνει στην Πλατεία Χλώρακας”.

Για τη φετινή σου σεζόν και την πορεία σου με τον Ακρίτα Χλώρακας…

“Ερχόμενος στον Ακρίτα τον Γενάρη η ομάδα είχε μόνο 5 βαθμούς κάτι που δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικό και άφηνε την ομάδα σε δύσκολη θέση. Με σκληρή δουλειά καταφέραμε να ανεβάσουμε την ομάδα στους 36 βαθμούς, χάνοντας μόλις δύο παιχνίδια από τον πρωταθλητή ΘΟΪ και τη ΜΕΑΠ. Για εμένα προσωπικά ήταν …τελικά μια καλή σεζόν. Ξεκίνησα την χρονιά ως βασικός στην Πάφο σκοράροντας μία φορά και έχοντας δύο ασίστ. Με την αλλαγή προπονητή δεν χρησιμοποιήθηκα καθόλου μένοντας εκτός από τα παιχνίδια αφού δεν ήμουν στα πλάνα του. Από την πλευρά μου ήθελα να αγωνίζομαι και ένιωθα πως ήμουν σε καλή κατάσταση. Έτσι ο Δημήτρης Ιωάννου, με τον οποίο συνεργαστήκαμε στα Κούκλια στην Α’ Κατηγορία αλλά και όταν ήμουν πιο μικρός στην ΑΕΠ, με έφερε στον Ακρίτα Χλώρακας και αποδείχθηκε μια σωστή κίνηση για όλους μας”.

Ποια ήταν τα συστατικά επιτυχίας για την πορεία του δευτέρου γύρου και τι προβλέπεις για τον Ακρίτα Χλώρακας την επόμενη σεζόν.…

 “Η ομάδα αυτή αποτελείται κατά το 95% από Κύπριους όμως και οι ξένοι που βρίσκονται στο ρόστερ είναι πολύ ποιοτικοί. Η ομοιογένεια που υπάρχει λόγω του ότι είμαστε από την Πάφο και γνωριζόμαστε καλά, είναι ένα από τα κύρια συστατικά για την επιτυχία. Ο Δημήτρης Ιωάννου είναι επίσης ένας άνθρωπος που τα λέει έξω από τα δόντια και δεν αφήνει εξωτερικούς παράγοντες να επηρεάζουν τους ποδοσφαιριστές. Με την εικόνα που έχω από την πορεία που έγινε στο δεύτερο γύρο και αν το πιστέψει και η διοίκηση της ομάδας ο Ακρίτας μπορεί την κατάκτηση του πρωταθλήματος".

Στο βίντεο δείτε τη φάση του πέναλτι, την εκτέλεση του καθώς και άλλα στημένα με εκτελεστή τον Βαρναβίδη στον τελικό του Κυπέλλου.