“Τώρα είναι απλά η αρχή, νιώθω πιο ώριμος από ποτέ”

Ο Δημήτρης Στυλιανού είναι το νέο πρόσωπο στην κλήση της Εθνικής μας ομάδας για τους αγώνες με Ελλάδα και Βοσνία.

Το kerkida.net επικοινώνησε με τον 32χρονο Κύπριο διεθνή πλέον πορτιέρε του Ερμή Αραδίππου…

Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση σου μόλις το έμαθες…

“Χάρηκα πάρα πολύ για την κλήση… Άρπαξα τις ευκαιρίες που μου έδωσε ο προπονητής μου και με τις καλές εμφανίσεις ήρθε τελικά η κλήση στην Εθνική. Τώρα είναι απλά η αρχή και εγώ από την πλευρά μου πρέπει να είμαι σωστός για να υπάρχει και συνέχεια”.

Το περίμενες; είχες ενδείξεις ότι μπορεί να κληθείς;

“Κάνω τη δουλειά μου στον Ερμή και ήταν μια εξέλιξη που δεν μπορώ να πω πως περίμενα. Δέχομαι με χαρά την πρόκληση και είμαι έτοιμος να αντεπεξέλθω”.

Για τον ανταγωνισμό με Γιωργαλλίδη, Παναγή και Κίσσα…

“Δεν μπορώ να μιλήσω για ανταγωνισμό. Ανταγωνισμός μεταξύ Κύπριων και ξένων υπάρχει όμως μεταξύ Κύπριων δεν μπορώ να πω πως ισχύει τόσο. Εξάλλου δύσκολα αγωνίζονται Κύπριοι σε μια ομάδα, για αυτό και υπάρχει μια ταύτιση μεταξύ μας. Με τον Αντώνη ήμασταν μάλιστα μαζί πριν δύο χρόνια στην ΑΛΚΗ και χαίρομαι που θα είμαστε ξανά μαζί. Είμαι σίγουρος πως κι αυτός θα με βοηθήσει με την εμπειρία του να προσαρμοστώ”.

Για το γεγονός πως είναι ο μόνος στην κλήση που δεν ανήκει σε παραδοσιακά ισχυρή ομάδα της Κύπρου, ή ομάδα του εξωτερικού…

“Με χαροποιεί πάρα πολύ που αναδεικνύεται και ο Ερμής μέσα από αυτή την κλήση. Είναι κι αυτοί πολύ χαρούμενοι για μένα και πραγματικά θέλω να τους ευχαριστήσω. Δεν είναι μόνο η αξία μου που με έφτασε ως εδώ αλλά και η συνολική προσπάθεια από τους συμπαίκτες μου. Μπορώ να πω ότι είμαστε όλοι… happy στον Ερμή”.

Βασικός στον Ερμή, τώρα Εθνική. Ποιος ο επόμενος στόχος..

“Επόμενος στόχος είναι η καθιέρωση στον Ερμή. Μετά την ατυχία που είχα πέρσι με τον τραυματισμό που με άφησε εκτός τέσσερις εβδομάδες ήταν η ευκαιρία για μια νέα αρχή φέτος. Μετέπειτα είναι σίγουρα η Εθνική και μένει να το αξιοποιήσω”.

Για αυτούς που θέλει να ευχαριστήσει...

“Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή τερματοφυλάκων Χρήστο Γιούκβιετ, τον προπονητή μου Νίκο Παναγιωτου και τον πρόεδρο που με στήριξε τόσο πολύ. Χωρίς αυτούς δεν θα ερχόταν αυτή η κλήση”.

Για την κλήση του στα 32 του χρόνια..

“Η ηλικία που είμαι τώρα είναι ότι καλύτερο για τερματοφύλακα γιατί νιώθεις και είσαι πιο έμπειρος. Στα 32 μου νιώθω πιο ώριμος από ποτέ ποδοσφαιρικά και όσο μεγαλώνω το παιχνίδι μου βελτιώνεται”.

Για την Ελλάδα και τη Βοσνία...

“Θέλουμε καταρχάς να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην Ελλάδα και μετά θα δούμε το ματς με τη Βοσνία. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι καλύτερο για να αρχίσουμε να κτίζουμε μια καλή συγκομιδή”.

Αν το χθεσινό διπλό του ΑΠΟΕΛ στο Καραϊσκάκη παίζει το δικό του ρόλο στο ματς της Εθνικής μας, δεδομένου ότι οι διεθνείς των γαλαζοκιτρίνων θα αγωνιστούν ξανά στο ίδιο γήπεδο…

“Καταρχήν να τους συγχαρώ, πρόκειται για ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Πιστεύω πως ναι, θα έρθουν με μεγάλη ώθηση οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ, ήταν ένα καλό τεστ για αυτούς το ματς με τον Ολυμπιακό και πιστεύω πως θα βοηθήσουν και εμάς τους υπόλοιπους περισσότερο στο θέμα της ψυχολογίας”.

Για την εμπειρία της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου…

“Άκουσα ξανά παλαιότερα τον Εθνικό Ύμνο, όταν αγωνιζόμουν στις μικρότερες Εθνικές όμως μετά από τόσο καιρό ανυπομονώ να το ξαναζήσω. Είναι μια μοναδική εμπειρία και ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή”.

Όλες οι πληροφορίες για τον αγώνα Ελλάδα-Κύπρος είναι προσφορά:

Sicily Cafe - Μπορείτε να απολαύσετε αυθεντικό Ιταλικό εσπρέσο στην Λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη στη Λευκωσία!!!

Ταβέρνα Φεγγαρόγνεμα στο Λιοπέτρι