(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) "Το Κύπελλο θα πάει Λεμεσό/το αξίζει ο κόσμος"

Έχουν περάσει ήδη 10 χρόνια από τότε που ο Samurai άφησε τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Κύπρου και ουσιαστικά κρέμασε τα παπούτσια.

Ο Σλοβένος πρώην επιθετικός της Λεμεσιανής ομάδας αγαπά την ΑΕΛ και ακόμη την στηρίζει και θέλει να κατακτήσει το Κύπελλο μετά από 30 χρόνια.

Αγαπήθηκε όσοι λίγοι από αυτούς που φόρεσαν τη γαλαζοκίτρινη στολή αλλά το ίδιο δείχνει και αυτός όπου σε κάθε της βήμα έχει να λέει κάτι…

Το 2005 ήρθε από την Κροάτικη Πόμορακ στην Λεμεσό όπου παρέμεινε μέχρι το 2009 με εξαίρεση την χρονιά 2007-08 όπου πήγε δανεικός στο ΑΠΟΕΛ.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε μαζί του με αφορμή τον τελικό του κυπέλλου.... Διαβαστε όσα είπε στον Γιώργο Χρυσοστόμου ο Nemanja Corovic...

Η ΑΕΛ επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου για 18η φορά στην ιστορία της, ύστερα από 4 χρόνια απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, το ΑΠΟΕΛ…

"Βλέπω την φετινή πορεία που κάνει η ΑΕΛ και έχω να πω πως διανύει μια εξαιρετική χρονιά με τον Ντούσαν Κέρκεζ. Αυτή η ομάδα έχει δίψα για το κύπελλο και ίσως έφτασε ο καιρός να το κατακτήσει και αυτό..Το ΑΠΟΕΛ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και μόνο εύκολο δεν λές το παιχνίδι. Αλλά πιστεύω πως στο τέλος το τρόπαιο θα πάει στην Λεμεσό..."

Γνωρίζεις πολύ καλά πως το ΑΠΟΕΛ είναι ενας δύσκολος αντίπαλος…

"Θα είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι… Όταν έπαιζα εγώ στην ΑΕΛ αυτά τα παιχνίδια μου άρεσαν περισσότερο. Σκόραρα πάντα εναντίον του ΑΠΟΕΛ αλλά και ο στόχος μου ήταν στα μεγάλα παιχνίδια να δίνω το 100% μου και να οδηγώ την ομάδα μου στην νίκη. Αυτό πρέπει να πράξουν και τώρα οι ποδοσφαιριστές του Κέρκεζ. Να τα δώσουν όλα σε αυτό το παιχνίδι και να κατακτήσουν στο τέλος το τρόπαιο."

Πως φαντάζεσαι να είναι το παιχνίδι…

"Καλά σίγουρα θα είναι ανοικτό παιχνίδι. Τα μεγάλα παιχνίδια είναι πάντα ανοικτά με πολλά γκολ. Ο καθένας μπορεί να κερδίσει αλλά στο τέλος θα μετρήσει πιστεύω ποιος θα είναι πιο τυχερός."

Ντούσαν Κέρκεζ και Τραμετζάνι…

"Δύο εξαιρετικοί προπονητές που κάνουν καταπληκτικά την δουλειά τους. Θα παίξει σημαντικό ρόλο η φιλοσοφία που θα δώσουν αλλά και η ψυχολογική ώθηση πριν από το παιχνίδι. Συγκέντρωση θα είναι το μυστικό που πρέπει να έχουν και οι δύο ομάδες και σίγουρα η καθοδήγηση των δύο προπονητών θα είναι σε αυτά τα πλαίσια. Πιστεύω όποιος δώσει την περισσότερη καρδιά μέσα στο γήπεδο, σίγουρα θα καταφέρει το στόχο του"

"Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να πεθάνουν μέσα στο γήπεδο, να κάνουν το άλμα που αυτό θα φέρει επιτυχίες και στην συνέχεια. Να αντιμετωπίσουν το κάθε δευτερόλεπτο σαν τελικός, την κάθε τους κίνηση σαν να είναι παιχνίδι θανάτου. Θα είναι ένα θαυμάσιο παιχνίδι σίγουρα .."

Με τον Ντούσαν Κέρκεζ η ΑΕΛ στο πάγκο τι έχεις να πείς…

"Όταν έπαιζα μαζί του ήταν 110% επαγγελματίας παίκτης .. Και ξέρω ότι είναι ο ίδιος σαν προπονητής .. και ξέρω ότι σκέφτεται τα πάντα πριν από 10 ημέρες .. Νομίζω ότι είναι πολύ καλός προπονητής και η ΑΕΛ μαζί του θα πάει πολύ μπροστά και είναι καλός φίλος μου και του εύχομαι κάθε τύχη που χρειάζεται."

Για τους ΑΕΛίστες…

"Ο κόσμος της ΑΕΛ έχει περάσει πέτρινα χρόνια. Πάντα όμως ήταν εκεί δίπλα στην ομάδα, πιστός προσκυνητής της. Τους αξίζει φέτος να πανηγυρίσουν αυτό το τρόπαιο. 30 χρόνια είναι πολλά. Το λέει η ψυχή τους και είναι μαγκιά τους. Έχω πεθυμίσει πολύ αυτό τον κόσμο στην Ανατολική του Τσιρείου. Είναι τρελοί για την ομάδα και φανταστικοί. Έχω να λέω πολλά… είναι απερίγραπτο."

"Τώρα με το μέτρο που έχει στην Κύπρο σίγουρα θα είναι δυσκολότερο να είναι δίπλα από την ομάδα. Είναι δύσκολο και για τον κόσμο αλλά και για την ΑΕΛ. Αλλά σε αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι μπορεί να μην βρεθούν στο πέταλο αλλά η καρδιά τους θα είναι εκεί. Η Λεμεσός θα είναι στο πόδι…. Δεν θα κοιμηθεί κανείς. Λαχταρώ αυτά τα χρόνια"