(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) «Η Ομόνοια ήθελε να περιμένω/Δεν μπορούσα να αρνηθώ την ΑΕΛ!»

Ο Άλεξ Ντα Σίλβα στο www.kerkida.net! O 35χρονος που πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, δηλώνει πως το καλοκαίρι δεν μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση της ΑΕΛ παρά το ενδιαφέρον της Ομόνοιας. Μας μίλησε για την μεγάλη νίκη επί της Ανόρθωσης, για τη νέα του ομάδα και για τον Ντούσαν Κέρκεζ, τους στόχους του και πολλά άλλα. 

Αναλυτικά τα όσα μας είπε: 

Για την νίκη επι της Ανόρθωσης...

"Ήταν μια πολύ καλή και σημαντική νίκη για εμάς. Θα μας βοηθήσει αρκετά ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος και ψυχολογικά αλλά και βαθμολογικά. Ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσουμε την Ανόρθωση μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», αλλά ήμασταν συγκεντρωμένοι στο στόχο μας από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο και έτσι πήραμε τους 3 πολύτιμους βαθμούς".

Για το γκολ του..

"Είμαι πολύ χαρούμενος που σκόραρα το πρώτο μου γκολ για την ΑΕΛ. Είμαι πάρα πολύ ευτυχής αλλά είμαι πιο χαρούμενος που με το γκολ μου βοήθησα την ομάδα να πάρει τους 3 βαθμούς. Είναι πολύ σημαντικό!".

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος...

"Η συνέχεια του πρωταθλήματος είναι δύσκολη. Υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια και αρκετά ανταγωνιστικές ομάδες. Εμείς προσχωρούμε σταθερά, βήμα προς βήμα με στόχο πάντα την νίκη. Είναι μακρύς ο δρόμος και θα το παλέψουμε!".

Ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι του Άλεξ Ντα Σίλβα...

"Οι στόχοι μου φέτος είναι να είμαι υγιής για να βοηθάω πάντα την ομάδα μου. Είμαι εδώ και θα κάνω τα πάντα, ότι καλύτερο, σε αυτή τη δύσκολη χρονιά να επιτύχει τους στόχους της η ΑΕΛ".

Για τον Ντούσαν Κέρκεζ…

"Ο Ντούσαν Κέρκεζ είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να δουλεύω μαζί του. Με εμπιστεύεται και βασίζεται αρκετά σε εμένα κάτι που με κάνει να νιώθω εξαιρετικά. Μου δίνει ελευθερία και μου τονίζει ότι μπορώ να βοηθήσω πολύ την ομάδα. Μας ανεβάζει όλους την ψυχολογία μας. 

Είναι ένας προπονητής φτιαγμένος νικητής και είναι πάντα ωραίο να τον έχεις πάντα δίπλα σου. Σε ότι χρειαστεί είναι εκεί για εμάς. Κάνει κάτι πολύ ωραίο για τον σύλλογο. Θέλει να κάνει την ΑΕΛ και πάλι ισχυρή όπως ήταν πριν". 

Πως είναι η σχέση σου με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και γενικά μέσα στα αποδυτήρια;

"Η σχέση με τους παίκτες είναι πολύ καλή. Είμαστε οικογένεια και δίνουμε όλοι μας το 100%. Όλοι σέβονται όλους και αυτό είναι ότι καλύτερο".

Πώς πήρες την απόφαση να πάεις στην ΑΕΛ; Είχες και άλλες προτάσεις από Κύπρο ή από το εξωτερικό και αν ναι τι ήταν αυτό που σε έκανε να παραμείνεις στην Λεμεσό αλλά αυτή τη φορά φορώντας την «γαλαζοκίτρινη» φανέλα;

"Αποφάσισα να έρθω στην ΑΕΛ επειδή ήταν η μόνη ομάδα που μου έδειξε τόσο πολύ ενδιαφέρον. Είχα πρόταση και από Παραλίμνι. Η Ομόνοια ήθελε να περιμένω! Με ήθελαν πολύ στην ΑΕΛ και έτσι δεν μπορούσα να το αρνηθώ. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Και ήταν καλή επιλογή να έρθω εδώ!".

Τι είναι αυτό που δεν περίμενες και σου προκάλεσε θετική εντύπωση στην ΑΕΛ; 

"Δεν περίμενα κάτι αρνητικό. Τα έχουμε όλα στην ΑΕΛ. Ο σεβασμός που έχουμε ο ένας ποδοσφαιριστής προς τον άλλο. Είμαι πολύ χαρούμενος που υπάρχει ο σεβασμός!".

Το ότι η μεταγραφή σου έφερε το μεγαλύτερο ενθουσιασμό, πως το εξηγείς αυτό; Ο κόσμος της ΑΕΛ σε έχει ήδη πολύ ψηλά αν και βρισκόμαστε στην 3η αγωνιστική! 

"Είμαι πολύ χαρούμενος που οι φίλαθλοι είναι ευτυχείς για μένα και εγώ νιώθω πολύ όμορφα που είμαι εδώ. Αυτό μου δίνει κίνητρο και δύναμη να δίνω πάντα το καλύτερο μου εαυτό! Αυτό που έχω να τους πω είναι ότι θα προσπαθώ πάντα να κάνω ότι καλύτερο!".

Παίζοντας τόσα χρόνια στο ανώτατο επίπεδο στην Κύπρο και με συμμετοχές στην Ευρώπη, υπάρχει κάτι που μπορεί να φέρει η νέα χρονιά και να είναι ξεχωριστή για τον Άλεξ;

"Αυτό μόνο ο Θεός το ξέρει… Ζω το σήμερα. Το αύριο δεν μπορώ να το προβλέψω. Θα το μάθουμε στο τέλος!".

Θα ήθελες να τελειώσεις την καριέρα σου στην ΑΕΛ;

"Δεν ξέρω πότε θα τελειώσω το ποδόσφαιρο. Δεν είναι μέσα στα σχέδια μου τώρα αλλά είναι πάντα ωραίο να τελειώνει ένας ποδοσφαιριστής την καριέρα του σε μια μεγάλη ομάδα. Όπως είναι και η ΑΕΛ".

Είδαμε όταν σε αντικατέστησε ο Κέρκεζ στο παιχνίδι με την Ανόρθωση, μεγάλη μερίδα του κόσμου της να σηκώνεται από το κάθισμα και να σε χειροκροτεί. Πως ένιωσες;

"Ναι.. ήταν μεγάλη τιμή για εμένα αυτό! Αισθάνθηκα πάρα πολύ καλά και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Είναι ωραίο να παίρνεις το χειροκρότημα από τον κόσμο και ειδικά όταν ο κόσμος είναι αντίπαλης ομάδας!".

Στο γήπεδο βλέπεις άδεια καθίσματα, είναι κάτι που επηρεάζει την απόδοση της ομάδας και γενικότερα τον ποδοσφαιριστή;

"Σχετικά με τα άδεια γήπεδα είναι πολύ κακό να παίζεις έτσι κι αυτό δεν είναι καλό για το πρωτάθλημα. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η κατάσταση!".