"Δύο ομάδες... όμοιες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο"

Ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ το αρχόμενο Σάββατο, στο «ΑΕΚ – Αρένα» και η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net επικοινώνησε με τον προπονητή Κώστα Σακκά, για να μας αναλύσει τα δεδομένα δύο ημέρες πριν το ματς…

Αναλυτικά:

Για την εικόνα που περιμένει να έχει το παιχνίδι: «Νομίζω θα δούμε ένα κλασικό ντέρμπι. Παίζουν οι δύο ομάδες που έχουν παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο μέχρι στιγμής. Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Πρώτιστος στόχος και για τις δύο θα είναι να διαφυλάξουν το μηδέν και μετά να χτίσουν για να βγάλουν το δικό τους παιχνίδι και να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου».

Για το αν είναι τόσο όμοιες οι δύο ομάδες όσο δείχνουν: «Ο τρόπος ανάπτυξης είναι πολύ κοντά η μια ομάδα στην άλλη. Περίπου ίδια φιλοσοφία λόγω των προπονητών και νομίζω θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα καταφέρει να σταματήσει τον αντίπαλο. Θεωρητικά ο ένας ξέρει τι πρέπει να κάνει για να σταματήσει τον άλλον και απ’ εκεί και πέρα το παιχνίδι θα κριθεί από τα λάθη που θα γίνουν. Μέχρι στιγμής και οι δύο ομάδες τα πάνε πολύ καλά αλλά το Σάββατο θα έχουν αντίπαλο μια πολύ καλή ομάδα, όμοια μαζί τους. Ίσως κάποιες φάσεις που είχαν επιτυχία μέχρι τώρα να μην λειτουργήσουν το ίδιο καλά».

Για το αν περιμένει εκπλήξεις από τους δύο τεχνικούς: «Και οι δύο ομάδες έδειξαν ότι δεν αλλάζουν εύκολα το πλάνο τους. Ίσως το ΑΠΟΕΛ να αλλάξει λίγο το κέντρο του, να μην παίξει με ένα κόφτη και δύο δημιουργικά χαφ μπροστά του αλλά με δύο αμυντικά χαφ και ένα δεκάρι για να προσαρμόζεται καλύτερα στο σχήμα της ΑΕΚ, για να σταματήσει τον φορμαρισμένο Λαμπάν που θα είναι ο παίκτης μπροστά από τα στόπερ».

Για το ποιο θα ήταν το πράγμα που θα προσπαθούσε να σταματήσει πρώτο αν είχε αντίπαλο την ΑΕΚ: «Είναι πιο ποιοτική στο κέντρο αφού έχει παίκτες που παίζουν αρκετό καιρό μαζί. Εκμεταλλεύονται πολύ καλά τους κενούς χώρους ανάμεσα στις γραμμές και χρειάζεται μεγάλη προσοχή».

Για το ποιο θα ήταν το πράγμα που θα προσπαθούσε να σταματήσει πρώτο αν είχε αντίπαλο το ΑΠΟΕΛ: «Σε πρώτη φάση την ανάπτυξη από τα στόπερ και απ’ εκεί και πέρα τις πλαγιοκοπήσεις που φέρνουν πολλούς παίκτες στην περιοχή».

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι: «Αν θεωρήσουμε ότι όλα αυτά που είπαμε τα κάνουν καλά, θα κριθεί στις ατομικές ενέργειες. Όποια ομάδα από τις δύο καταφέρει να εκμεταλλευτεί τα άκρα της και βγάλει περισσότερα τρεξίματα. Μεγάλη σημασία θα παίξει και η μετάβαση από άμυνα σε επίθεση και από επίθεση σε άμυνα».