Οι ΑΠΟΨΕΙΣ του "σκόρερ" Παναγίδη για τα ντέρμπι στην Α' Κατηγορία

Με τα δύο γκολ που πέτυχε στο Σαββατιάτικο (14/01) ντέρμπι με την Αλκή και με τα οποία την υποχρέωσε στην πρώτη της φετινή ήττα, ο Νίκος Παναγίδης δικαιολογημένα ήταν ο ποδοσφαιριστής που τράβηξε τα περισσότερα βλέμματα. Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net επικοινώνησε με τον επιθετικό της Αγίας Νάπας ο οποίος μας κατέθεσε τις απόψεις του γύρω από τα Κυριακάτικα ντέρμπι για το πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας.

**Το πρωί Κυριακής θα φιλοξενηθούν δηλώσεις του για το νικηφόρο παιχνίδι με την Αλκή.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΟΜΟΝΟΙΑ

Για το αν υπάρχει φαβορί: «Νομίζω ότι ο Απόλλωνας είναι λίγο πιο μπροστά. Όταν κερδίζεις ΑΕΚ εκτός και ΑΕΛ στο Λεμεσιανό ντέρμπι, δείχνεις ότι είσαι σε καλή κατάσταση. Με τον Σωφρόνη στον πάγκο πείθει ότι μπορεί για το διπλό αν και η Ομόνοια παίζοντας στην Λευκωσία και στο ΓΣΠ, όλοι ξέρουμε ότι έχει μεγάλη δυναμική και μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο».

Για το τι άλλαξε ο Σοφρώνης: «Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας. Είναι οι ίδιοι παίκτες, σχεδόν η ίδια τακτική. Όμως φαίνεται ότι στο ψυχολογικό κομμάτι ο Σοφρώνης έχει βρει τον τρόπο να κερδίσει τους ποδοσφαιριστές. Είναι μεγάλη υπόθεση, το πιο σημαντικό όλων η ψυχολογία για έναν ποδοσφαιριστή. Πιο σημαντικό κι απ’ την καλή προπόνηση. Αν κάνει τέλεια προπόνηση αλλά νιώθει loser δεν πάει πουθενά».

Για να κερδίσει η Ομόνοια θα πρέπει… «Θα πρέπει να βρει τον τρόπο να κλείσει την δημιουργία των Άλεξ και Παπουλή. Είναι δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν να φτιάξουν φάση από μόνοι τους ανά πάσα στιγμή και μόνο αν μπορέσει να τους αναχαιτίσει θα έχει ελπίδες».

Για να κερδίσει ο Απόλλωνας θα πρέπει… «Ξεκάθαρα ο νούμερο ένα κίνδυνος είναι ο Ματ Ντάρμπισαϊρ, ίσως ο καλύτερος επιθετικός του πρωταθλήματος. Αν καταφέρει να τον κρατήσει μακριά από το γκολ, αν τον αφήσει εκτός αγώνα τότε θα έχει πολλές ελπίδες για την νίκη».

ΑΕΛ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Για το αν πιστεύει ότι όντως θα είναι ντέρμπι: «Στα χαρτιά είναι ντέρμπι. Η Ανόρθωση βρίσκεται σε μια περίεργη κατάσταση με αγωνιστικά και διοικητικά προβλήματα, δεν διαθέτει ούτε την ποιότητα των περασμένων χρόνων, είναι από τις πιο μέτριες χρονιές της».

Για το αν είναι ξεκάθαρο φαβορί η ΑΕΛ: «Παίζοντας στην Λεμεσό και με την τακτική του Πάμπου Χριστοδούλου θεωρώ ξεκάθαρο φαβορί την ΑΕΛ. Βοήθησαν πολύ οι τελευταίες προσθήκες, ανέβασαν επίπεδο την ΑΕΛ. Απ’ την στιγμή που είχε ήδη κάποιες απώλειες, δύσκολα θα αφήσει άλλους να βαθμούς να την ξεφύγουν μέσα στο «Τσίρειο».

Για το αν θα θεωρήσει μεγάλη έκπληξη ισοπαλία ή νίκη της Ανόρθωσης: «Δεν θα το θεωρήσω μεγάλη έκπληξη. Άλλωστε τα ντέρμπι είναι πάντα διαφορετική ιστορία. Το είδαμε και φέτος, με την Ανόρθωση να δυσκολεύει το ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ, να παίρνει ισοπαλίες από ΑΕΛ και Απόλλωνα. Με τις μικρομεσαίες ομάδες έχει τα περισσότερα προβλήματα».