"Κερδίσαμε γιατί το πλάνο μας βγήκε 1000%"

Ο… χρυσός σκόρερ της Αγίας Νάπας στο ντέρμπι με την Αλκή, Νίκος Παναγίδης μιλά στην ιστοσελίδα μας www.kerkida.net για το νικηφόρο παιχνίδι με την πρωτοπόρο ομάδα της Β’ Κατηγορίας.

Αναλυτικά:

Το παιχνίδι εξελίχθηκε όπως το σχεδιάσατε; «Ναι, 1000%. Όπως το σχεδιάσαμε στην θεωρία, το κάναμε πράξη. Ο προπονητής μας διάβασε πολύ καλά τον αντίπαλο και κάναμε ότι έπρεπε για να κερδίσουμε. Πετύχαμε ένα γκολ νωρίς και ήμασταν λίγο τυχεροί με το δοκάρι που είχε ο Παπαθανασίου λίγα λεπτά πριν. Συνολικά ήμασταν καλύτεροι, θέλαμε την νίκη περισσότερο και δίκαια φτάσαμε στην επικράτηση.

Στον πρώτο γύρο πήρατε ισοπαλία απ’ την Αλκή και χθες την κερδίσατε. Χρησιμοποιήσατε ίδια ή διαφορετική τακτική; «Ήταν δύο εντελώς διαφορετικά παιχνίδια και τα χειριστήκαμε με διαφορετικό τρόπο. Στο πρώτο παιχνίδι παίξαμε πιο πίσω, δώσαμε χώρο και χάσαμε πολλά στοιχεία. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 2-0 και πετύχαμε δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Χθες παίξαμε πιο επιθετικά, πιέσαμε σε όλο το γήπεδο και δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να κυκλοφορήσει την μπάλα».

Φοβήθηκες καθόλου κατά την διάρκεια του αγώνα; «Όχι δεν φοβήθηκα. Ήμασταν καλύτεροι καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και προηγηθήκαμε σχετικά νωρίς. Ακόμα και όταν μείωσε σε 2-1 η Αλκή δεν φοβήθηκα καθόλου, έχουμε ένα εξαιρετικό τερματοφύλακα, τον Γιώργο Λοΐζου. Είναι μεγάλη αδικία που παίζει στην Β’ Κατηγορία τέτοιος τερματοφύλακας».

Ποια η συνεργασία σου με τον προπονητή Νίκο Νικολάου; «Οφείλουμε πολλά στον προπονητή μας. Δούλεψα με πολλούς προπονητές στην καριέρα μου αλλά η τακτική του και ο τρόπος που διαβάζει τον κάθε αντίπαλο είναι κάτι εξαιρετικό. Ακόμα και στα παιχνίδια που δεν πήραμε βαθμούς, εμείς οι ποδοσφαιριστές τον… κρεμάσαμε».

Από την Λεμεσό και τον Ύψωνα, πώς βρέθηκες στην Αγία Νάπα; «Αιτία είναι ξεκάθαρα ο προπονητής. Δεν είχαμε συνεργαστεί ξανά, αλλά με την συζήτηση που είχαμε με έπεισε. Είχα μια μέτρια χρονιά στον Ύψωνα και έψαχνα  κάπου να πιαστώ και να επανέλθω. Ήρθα στην Αγία Νάπα και βρήκα εξαιρετικούς ανθρώπους, τέλεια οργάνωση, υγιή κατάσταση και τέλειους συμπαίκτες. Είναι ένα κλίμα περισσότερο από οικογενειακό. Χαίρεται η ψυχή μου όποτε έρχομαι προπόνηση κι ας πάω κάθε μέρα από Λεμεσό σε Αγία Νάπα. Νιώθω ότι είμαι πολλά χρόνια στην ομάδα».

Αλκή και Πάφος δείχνουν να είναι ένα κλικ πιο μπροστά. Για την τρίτη θέση που θα δώσει εισιτήριο στην Α’ Κατηγορία μονομαχεί η Αγία Νάπα μαζί με ΕΝΠ, Ολυμπιακό και Οθέλλο. Υπάρχει φαβορί ή είναι ίσες οι πιθανότητες; «Καταρχάς για να έχει ουσία η νίκη με την Αλκή πρέπει να κερδίσουμε τον Οθέλλο. Ο Οθέλλος είναι λίγο πιο πίσω βαθμολογικά γι’ αυτό θεωρώ ότι έχει λιγότερες πιθανότητες αλλά οι άλλες τρεις έχουμε ίδιες πιθανότητες για άνοδο. Η άνοδος θα κριθεί στα παιχνίδια με μικρομεσαίες ομάδες. Όποια ομάδα έχει λιγότερες απώλειες θα την κερδίσει».