Το βάρος... προς το ΑΠΟΕΛ, θέλει βαθμούς ο Απόλλωνας, το γόητρο η Ανόρθωση

Τα ντέρμπι ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια και μεταξύ της Ανόρθωσης και του Απόλλωνα μαγνητίζουν τα βλέμματα του φίλαθλου κόσμου της Κύπρου. 

Ο προπονητής Απόστολος Μακρίδης, μιλάει στο kerkida.net σχολιάζοντας τα παιχνίδια και για το αν υπάρχουν φαβορί. 

Για το ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: «To ΑΠΟΕΛ μετά και την ήττα που δέχθηκε από τον Απόλλωνα παίζει μπροστά στον κόσμο του και πρέπει να νικήσει. Έχει όλα τα "όπλα" και όλη τη δυναμική για να το πετύχει. Είναι ένα παραδοσιακό ντέρμπι. Η Ομόνοια είναι σε μία φάση εσωστρέφειας με τα διάφορα θέματα που έχει. Μια νίκη θα αναπτερώσει θετικά το ηθικό τους και θα αλλάξει όλο το κλίμα της ομάδας. Το αποτέλεσμα του ντέρμπι θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ψυχολογία των ομάδων». 

Για το Ανόρθωση – Απόλλων: «Η Ανόρθωση πηγαίνει με άλλη δυναμική στο παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα. Βρίσκεται σε μία ανοδική πορεία. Αν καταφέρει ο Απόλλωνας να πάρει το τρίποντο μέσα στο "Παπαδόπουλος" τότε θα είναι εκεί σφήνα ψηλά στη βαθμολογία μέχρι το τέλος. Η Ανόρθωση παίζει για το γόητρο της. Αν ξεκινούσε πριν δύο μήνες το πρωτάθλημα η Ανόρθωση θα ήταν πολύ πιο ψηλά στη βαθμολογία. Αν και είναι «αδιάφορη» στο πρώτο γκρουπ, την Ανόρθωση δεν πρέπει να την υποτιμά κανείς. Άρα το κίνητρο του Απόλλωνα είναι βαθμολογικό ενώ της Ανόρθωσης είναι το γόητρο».

Για το που θα κριθούν τα αποτελέσματα των δύο παιχνιδιών: «Το ΑΠΟΕΛ- Ομόνοια είναι το κλασικό παραδοσιακό ντέρμπι στην Κύπρο, δεν είναι εύκολο να κάνεις προγνωστικά. Το ΑΠΟΕΛ έχει δυνατά "όπλα" στην επίθεση όπου μπορούν να του δώσουν τη νίκη, το ίδιο και η Ομόνοια. Η Ομόνοια αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα στην άμυνα και αυτό ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού.

Ο Απόλλωνας έχει μια ισορροπία στο κέντρο του. Συνεργάζονται άψογα οι Χάμπος, Σακέτι και Ντα Σίλβα. Θα απουσιάζει όμως ο Σακέτι ενώ ο Χάμπος ίσως αγωνιστεί ξανά στην άμυνα. Έχει όμως κι άλλες επιλογές. Από την άλλη και η Ανόρθωση με τις μεταγραφές που έκανε απέκτησε και αυτή ισορροπία. Σε τέτοια παιχνίδια δεν είναι εύκολο να κάνεις προγνωστικά, γέρνει το βάρος λίγο στο ΑΠΟΕΛ όσον αφορά το πρώτο παιχνίδι αλλά και πάλι δεν μπορείς να θέσεις ένα ξεκάθαρο φαβορί».