Η Σαλαμίνα τα γκολ, η Αγία Νάπα τα δοκάρια (Φώτος/Δηλώσεις)

Επιστροφή στις νίκες για την Νέα Σαλαμίνα η οποία χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες επικράτησε με 3-0 της Αγίας Νάπας στο «Αμμόχωστος». Δύο γκολ στο πρώτο μέρος με τους Λεόν και Βιλέλα και ένα στο δεύτερο με τον Μορίς για τους νικητές, δύο δοκάρια με τους Άντολεκ και Τσούρτσουριτς για τους ηττημένους.

Δυνατά και... 1-0

Από νωρίς κυνήγησε το γκολ η Νέα Σαλαμίνα η οποία η οποία ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση και γυρόφερνε έξω απ’ την περιοχή του Κίττου. Στο 13’ ο Εζέ ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Φίκγκεϊτ και ο διαιτητής της αναμέτρησης Αβραάμ Τσούκκας έδειξε σωστά την παράβαση. Ο Ντιέγκο Λεόν ήταν εύστοχος στο 14’… γράφοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους. 

Κλασική ευκαιρία οι μεν, γκολ οι δε

Η ομάδα του Γιώργου Κοσμά προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και στο 26’ είχε διπλή σπουδαία ευκαιρία, αρχικά με τον Άντολεκ και στην συνέχεια με τον Μάρτσεφ, με την προσπάθεια του πρώτου να σταματά στο δοκάρι και του δεύτερου να διώχνει δύσκολα ο Στράους. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν ξανά από το μισάωρο και έπειτα και στο 38’ κατάφεραν να φτάσουν στο δεύτερο γκολ. Ο Βιλέλα έκανε την σέντρα – σουτ, Κίττος και Παναγιότοφ δεν μπόρεσαν να διώξουν και η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα.

Τέλος με Μορίς

Ανοικτό το παιχνίδι στην επανάληψη, με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά και να έχουν φάσεις για περισσότερα γκολ, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Τσούρτσουριτς στο 50’. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 86’ ο Μορίς, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι σαν αλλαγή και διαμόρφωσε το 3-0 για τους «ερυθρόλευκους». 

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Στράους, Αουρέλιο, Πεδρίτο, Λεόν, Εζέ, Κυριάκου, Κούσουλος, Βιλέλα, Γκράιμς, Παπάβα, Τσιγκουίνι.

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Κίττος, Φίλγκειτ, Χάπερ, Μάρτσιεφ, Μαρκόφσκι, Παναγιότοφ, Μπάμπα, Μέρτακκας, Μγκούνι, Άντολεκ, Τζούρτζουριτς (63'Γεωργίου).

KITΡΙΝΕΣ: Γκράιμς, Μπάμπα - Παναγιότοφ, Φίλγκειτ

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Αβράμ Τσούκκας με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου και Χαράλαμπο Χαραλάμπους.

Οι δηλώσεις των δύο τεχνικών
 

Νίκος Παναγιώτου: "Σημαντική νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που φέτος δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Επιτέλους πετύχαμε πολλά γκολ, κάτι που μας έλειπε φέτος. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Τα αποτελέσματα έρχονται και είμαι χαρούμενος για αυτό. Σήμερα είδαμε και το πρώτο γκολ του Μορίς που πέρασε πολλά με τον τραυματισμό του. Είναι καλός ποδοσφαιριστής ωστόσο είναι νωρίς ακόμα. Συγχαρητήρια στην Αγία Νάπα για την εξαιρετική δουλειά που κάνει".

Γιώργος Κοσμά: "Μετά από ένα παιχνίδι 3-0 δεν νιώθεις καλά. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά για την προσπάθεια. Ξέραμε ότι θα ερχόταν η ήττα μετά από 7 αγώνες και τη βελτίωση της θέσης μας. Δυστυχώς ήρθε η ήττα ενώ θέλαμε κέρδος. Όλα τα... λεφτά ήταν στο πρώτο μέρος. Η μια ομάδα ευτύχησε να κάνει γκολ τις ευκαιρίες της, δύο εύκολα γκολ. Οι δικές μας κλασσικές φάσεις έκαναν φτερά, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο μέρος είπαμε ότι θα προσπαθήσουμε να ξαναμπούμε στο ματς με ένα γκολ. Το άγχος δεν μας άφησε να παίξουμε όπως ξέρουμε. Οι μεγάλες μπαλιές στην ανάπτυξη δεν βοήθησαν, πριν γίνει το 3-0 ρισκάραμε, είχαμε δοκάρι, αλλά  δεν μας ήθελε η μπάλα. Δεν σταματάμε εδώ. Από την αρχή ξέραμε ότι είναι δύσκολα. Μπορούμε και θέλουμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρωταθλήματος. Υπάρχουν τέσσερις τελικοί ακολουθούν δυο ματς στην έδρα μας και θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία πρέπει να σηκώσουμε κεφάλια και απο αύριο βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι".