'Ε(Χ)ασε την ευκαιρία (Φώτος)

Στα… έντεκα βήματα κρίθηκε ο αγώνας στο «Αμμόχωστος», ανάμεσα σε Ερμή και Ανόρθωση. Οι δύο ομάδες συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 1-1, με τον Ερμή να προηγείται με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ονίλο στο 13’ και την Ανόρθωση να απαντά επίσης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, του Γκονζάλβες στο 53’. Η «Κυρία» δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις απώλειες της Ομόνοιας και του Απόλλωνα, παίρνοντας ένα μόλις βαθμό, που την ανεβάζει στους 49 αλλά την διατηρεί στην 5η θέση. 

Οι επιλογές του Οκκά

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Στυλιανού, δεξί μπακ ο Λόπες, αριστερό μπακ ο Τσίνα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Χριστοφή και Ντε Πίνα. Αμυντικά χαφ οι Ταραλίδης και Μουσταφά, δεξί χαφ ο Τούρκο, αριστερό χαφ ο Μανού και επιθετικό δίδυμο οι Ρέζεκ και Ονίλο.

Οι επιλογές του Πάους

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Καμίνσκι, δεξί μπακ ο Δημητρίου, αριστερό μπακ ο Αβραάμ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Χόλγκερσον και Μάκος. Αμυντικά χαφ οι Μαϊσουράντζε και Αμπουρτζιάνια, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Μακρής, έξω δεξιά ο Κάλβο, έξω αριστερά ο Εντέ και στην κορυφή της επίθεσης ο Ίσμα.

Δυνατά η Ανόρθωση, γκολ ο Ερμής

Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που ξεκίνησε με πιο επιθετική διάθεση, ανεβάζοντας ψηλά τα ακραία μπακ της και δημιουργώντας καταστάσεις τόσο από δεξιά, όσο και από αριστερά κερδίζοντας κάποια φάουλ σε καλή θέση, τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Στο 11’ ο Ίσμα είχε καλό σουτ που πέρασε λίγο έξω και στο 13’ ο Ερμής κέρδισε πέναλτι σε κράτημα του Ονίλο από τον Μαϊσουράντζε εντός περιοχής. Ο Ονίλο εκτέλεσε εύστοχα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα της Αραδίππου. 

Ευκαιρίες...

Η Ανόρθωση προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όμως το πλασέ του Μακρή από ευνοϊκή θέση κόντραρε και πέρασε ελάχιστα έξω. Ο Ερμής από την πλευρά του δεν έδειχνε διάθεση να αμυνθεί από νωρίς, χάνοντας μοναδική διπλή ευκαιρία, αρχικά με τον Ονίλο να πλασάρει και τον Καμίνσκι να διώχνει με τα πόδια και στην συνέχεια ο Ρέζεκ σε κενή εστία πλάσαρε, όμως ο Δημητρίου έδιωξε πάνω στην γραμμή.

Απάντηση... από τα έντεκα βήματα

Η Ανόρθωση ήταν πολύ ανώτερη σο ξεκίνημα της επανάληψης και η υπεροχή της… καρποφόρησε μόλις στο 53’, όταν ο Δημητρίου κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα από τον Μανού. Ο Ίσμα ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Στυλιανού, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Μάλιστα η «Κυρία» στα επόμενα λεπτά έχασε σπουδαίες ευκαιρίες, με τους Μακρή (δις), Κάλβο και Αβραάμ, για να φτάσει στην ολική ανατροπή.

Δοκάρι με Αβραάμ

Στο 79’ η Ανόρθωση… άγγιξε το δεύτερο γκολ και την ανατροπή του αποτελέσματος. Η «Κυρία» κέρδισε έμμεσο, λίγο έξω από την μικρή περιοχή. Ο Αβραάμ πήρε την πάσα από τον Εντέ και έκανε το δυνατό σουτ, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει ψηλά έξω.

Συμβιβασμός...

Στα τελευταία λεπτά η Ανόρθωση πίεσε αρκετά, έφτιαξε τις προϋποθέσεις ωστόσο δεν μπόρεσε να φτάσει στο πολυπόθητο δεύτερο γκολ, χάνοντας καλή ευκαιρία με τον Γκονζάλβες στις καθυστερήσεις. Έτσι το τελικό σφύριγμα, βρήκε Ερμή και Ανόρθωση να συμβιβάζονται στο ισόπαλο 1-1.

ΕΡΜΗΣΣτυλιανού, Λόπες, Χριστοφή, Ντε Πίνα (70'Κούρου), Ταραλίδης (56'Παουλίνιο), Μουσταφά, Τούρκο, Ρέζεκ, Μανού, Τσίνα, Ονίλο (80'Κατσιατής). 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Καμίνσκι, Δημητρίου, Αβραάμ, Χόλγκερσον, Μάκος, Μαϊσουράτζε (88'Κυριάκου), Αμπουρτζάνια (88'Μαραγκός), Μακρής, Κάλβο (70'Γκαρσία), Εντέ, Γκονσάλβες.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χριστοφή - Μάκος (6η)

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χρήστος Νικολαΐδης με βοηθούς τους Αθηνόδωρο Ιωάννου και Μάριο Καλογήρου.

*Στα τρία προηγούμενα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες, η Ανόρθωση μετρά δύο νίκες και ο Ερμής μία νίκη.

*Στο 48' ο Γκονζάλβες έφυγε καλυμμένος στην πλάτη της άμυνας, όμως λανθασμένα υποδείχθηκε ως οφσάιντ, πριν πλασάρει και... νικήσει τον Στυλιανού.