"Χρυσό"... τρίποντο (Φώτος/Δηλώσεις)

Με γκολ του Παναγιότοφ στο 58' η Αγία Νάπα πέτυχε σπουδαία νίκη κόντρα στην ΑΕΛ στο "Τάσος Μάρκου", κάνοντας αποφασιστικό βήμα για παραμονή στην Α' Κατηγορία.

Από μία φάση

Ανοικτό παιχνίδι στο ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά και να έχουν διάθεση για να σκοράρουν νωρίς. Αρχικά η ΑΕΛ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Σιέλη να κάνει το σουτ από κοντά, με την μπάλα να χτυπά στην εξωτερική πλευρά των δικτύων και στην συνέχεια η Αγία Νάπα… απάντησε, με τον Μγκούνι στο 18’ να κάνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. 

Tίποτα και... μηδέν

Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο, με τις δύο ομάδες να μένουν μακριά από τις φάσεις. Έτσι το τέλος του πρώτου σαρανταπενταλέπτου βρήκε τις δύο ομάδες στο... στείρο 0-0.

Προβάδισμα με Παναγιότοφ

Στο 58’ η Αγία Νάπα πήρε το προβάδισμα και έθεσε τις βάσεις για την νίκη, που θα αποτελούσε το σημαντικότερο βήμα για παραμονή. Ο Μγκούνι ελίχθηκε και με ωραίο τακουνάκι έδωσε την ασίστ στον Παναγιότοφ ο οποίος νίκησε τον Φεγκρούζ, για το 1-0.

Άλμα... παραμονής

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Αγία Νάπα να φτάνει στην σπουδαία νίκη με 1-0 και να κάνει... άλμα παραμονής.

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Κίττος, Φίλγκεϊτ, Χάμπερ, Μάρτσεφ, Μαρκόφσκι, Φούσκο, Παναγιότοφ, Αντωνίου, Μπάμπα, Μέρτακκας, Μγκούνι.

ΑΕΛ: Φεγκρούς, Σιέλης, Σαμπού, Ταγκμπατζούμι, Καλό, Εντμάρ, Μπεμπέ, Καρλίτος, Μεντί, Ελευθερίου, Σαρντινέρο.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Λούκας Σωτηρίου με βοηθούς τους Γιάγκο Τζιαπούρα και Νίκο Καλησπέρα. 

Οι δηλώσεις των δύο τεχνικών

Γιώργος Κοσμά: «Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που αγωνίστηκε με βασικά στελέχη σε αντίθεση με προηγούμενους αγώνες. Τόνισα στους παίκτες ότι θα πρέπει να καταβάλουμε την μέγιστη προσπάθεια για να κάνουμε σημαντικό βήμα για την παραμονή. Είμαι ευχαριστημένος για την αυτοσυγκέντρωση των ποδοσφαιριστών, ακολούθησαν κατά γράμμα τον τρόπο που θέλαμε να παίξουμε. Χρειαζόμαστε κι άλλους βαθμούς για να παραμείνουμε και μαθηματικά. Όπως είπα ξανά έχουμε πίστη. Αν τα καταφέρουμε θα είναι μια ιστορική στιγμή, για την ομάδα την διοίκηση και τον κόσμο. Είμαι περήφανος για τους παίκτες Ένα μικρό ρόστερ, μικρό μπάτζετ. Εύχομαι στην ΑΕΛ να κατακτήσει το κύπελλο και στον συνάδελφο ότι καλύτερο».

Χριστάκης Χριστοφόρου: «Συγχαρητήρια στην Αγία Νάπα και καλή συνέχεια».