Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, το παιχνίδι ανάμεσα σε Ομόνοια και Ανόρθωση μπορεί να θεωρηθεί... διπλής παραλλαγής.
Αμφότερες οι δύο ομάδες διεκδικούν Ευρωπαϊκό εισιτήριο, όμως βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με την ΑΕΚ. Η Ανόρθωση είναι στην 5η θέση με 49 βαθμούς, η Ομόνοια στην 4η με 50 και η ΑΕΚ στην 3η με 52.
Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Ερμή και είναι το φαβορί για την νίκη, την οποία αν πετύχει θα την ανεβάσει στους 55 βαθμούς. Γι’ αυτό η ισοπαλία ανάμεσα σε Ομόνοια και Ανόρθωση, θα είναι καταδικαστική και για τους δύο.
Αν δεν υπάρχει νικητής στο «ΓΣΠ», η Ανόρθωση θα φτάσει τους 50 και η Ομόνοια τους 51, μένοντας μακριά από την ΑΕΚ. Γι’ αυτό, με βάση και τις συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες, αναμένεται ένα δυνατό ντέρμπι, με δύο ομάδες επιθετικές που θα παίξουν μόνο για την νίκη, αφού στο μυαλό τους ακόμη και η ισοπαλία θα ισοδυναμεί με ήττα.