Τρεις βαθμοί, δεύτερη θέση και... περιμένει (φώτος)

Η ΑΕΚ προηγήθηκε, έχασε πέναλτι, ισοφαρίστηκε αλλά τελικά βρήκε την λύση και κέρδισε τον Ερμή με 2-1 στο ΓΣΖ. Με το τρίποντο ανέβηκε στους 55 βαθμούς και στην δεύτερη θέση και πλέον περιμένει το Απόλλων-ΑΠΟΕΛ για να δει που θα την βρει η ολοκλήρωση της 30ης αγωνιστικής. Μυτίδης, Παπαθανασίου και Κολαούτι τα γκολ...

Γκολ, πέναλτι, φάσεις

Το παιχνίδι είχε αρκετά καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος και μόλις στο 1' ο Ταραλίδης απείλησε με μακρινό σουτ που έφυγε λίγο έξω ενώ στο 7' ο Στυλιανού ήταν έτοιμος στο δυνατό σουτ του Μπόλιεβιτς.

Τελικά η ΑΕΚ που μπήκε σαφώς πιο επιθετικά, έφτασε νωρίς στο ζητούμενο αφού στο 12' ο Μυτίδης άνοιξε το σκορ. Ο Λαρένα έβγαλε την κάθετη μπαλιά και ο διεθνής στράικερ κατέβασε και με προβολή από δύσκολη θέση αριστερά, νίκησε τον Στυλιανού για το 1-0. Με την σειρά του ο Ερμής είχε καλή ευκαιρία για να απαντήσει στο 16' όμως ο Τόνιο έκλεισε σωστά τον Ονίλο ενώ στο επόμενο λεπτό μόλις έξω έφυγε ένα σουτ του Λαρένα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν και στο 25' είχαν την ευκαιρία να πάρουν σημαντικό προβάδισμα, όταν ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσίνα στον Ορτίθ (υπάρχει επαφή ψηλά με το χέρι, όμως το πέναλτι δόθηκε με ευκολία), αλλά ο Στυλιανού νίκησε τον Τομάς που το εκτέλεσε και κράτησε τον Ερμή στο παιχνίδι.

Ακολούθησε ένα κενό από ευκαιρίες διάστημα, με τον Ερμή τελικά να "τιμωρεί" την ΑΕΚ για την μεγάλη χαμένη ευκαιρία από τα έντεκα βήματα. Στο 40' και μετά από φάση διαρκείας, ο Τούρκο έκανε το γέμισμα και ο Παπαθανασίου με κοντινή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.

Την λύση ο Κολαούτι

Πολύ λίγα πράγματα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και μέχρι το 60'. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή όμως δεν είχε τις λύσεις και πέρα από ένα σουτ του Εγγλέζου στο 59', δεν μπόρεσε να απειλήσει. Τελικά η υπεροχή των γηπεδούχων έφερε αποτέλεσμα στο 68' όταν ο Ορτίθ έκανε το γέμισμα και ο Κολαούτι με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-1.

Μετά το γκολ ακολούθησε ένα δεκάλεπτο χωρίς ευκαιρίες, με τον Λαρένα στο 79' να προσπαθεί με απευθείας κόρνερ να σκοράρει και τον 15χρονο Κωνσταντίνου να βγάζει την απόκρουση ενώ λίγο έξω έφυγε η κεφαλιά του Μυτίδη στο 82', όπως και η προβολή του τρία λεπτά αργότερα. Στο 88' ήταν η σειρά του Κούλλη Παύλου να χάσει μεγάλη ευκαιρία, όταν το κοντινό σουτ του έφυγε ψηλά, σε μια φάση που τελικά δεν είχε και τόση σημασία αφού η ΑΕΚ κατάφερε έστω δύσκολα να φτάσει στην σημαντική νίκη που την κρατά σε τροχιά εξόδου στην Ευρώπη.

ΑΕΚ: Τόνιο, Ορτίθ, Καταλά, Μουρίγιο, Χαραλάμπους (72' Παύλου), Λαρένα, Μπόλιεβιτς, Τομάς (59' Κολαούτι), Βάντερ (46' Εγγλέζου), Μοντέιρο, Μυτίδης

Ερμής: Στυλιανού (56' Κωνσταντίνου), Παουλίνιο, Ντε Πίνα, Χριστοφή, Τσίνα, Ταραλίδης (53' Κατσιατή), Τούρκο, Κούρου, Μανού, Ονίλο (56' Δημητρίου), Παπαθανασίου

Κίτρινες: - / Τσίνα (8η), Κούρου

Ενδιαφέρουν

- Στα 9 γκολ στο πρωτάθλημα ανέβηκε ο Νέστωρας Μυτίδης.

- Στα 8 γκολ ο Ρομπέρτο Κολαούτι.

- Δεύτερο γκολ για τον Αντρέα Παπαθανασίου.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Στυλιανού από τον Κωνσταντίνου.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Χαραλάμπους από τον Παύλου.

- Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Μασιάς με βοηθούς την Αγγέλα Κυριάκου και το Νίκο Εγγλέζου. Τέταρτος ο Λούκας Σωτηρίου και παρατηρητής ο Ανδρέας Γεωργίου.