Ο Ενρίκε... τον τελείωσε (δηλώσεις/φώτος)

Ήταν το σχεδόν σίγουρο σενάριο και από το απόγευμα της Κυριακής πλέον είναι πραγματικότητα... Η Σαλαμίνα κέρδισε 1-0 τον Οθέλλο με σκόρερ τον Ενρίκε και πλέον η ομάδα της Αθηαίνου υποβιβάζεται και μαθηματικά στην δεύτερη κατηγορία.

Η εξέλιξη...

7' Ο Οθέλλος ζητά πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσιγκουίνι στον Βέρα. Φαίνεται να υπάρχει επαφή

20' Μέτριος ρυθμός, πολύ λίγα πράγματα μέχρι στιγμής

31' Κεφαλιά του Σπρόκελ, με τα πόδια ο Στράους

54' Ζητά πέναλτι η Σαλαμίνα σε μαρκάρισμα του Τζιακουρή στον Κυριάκου. Ο τερματοφύλακας του Οθέλλου αποκρούει πρώτα την μπάλα και με την φόρα που είχε, έπειτα ρίχνει κάτω τον αντίπαλο

56' ΓΚΟΛ 1-0 οι γηπεδούχοι με σουτ του Ενρίκε από το ύψος του πέναλτι

63' Σουτ του Βιλέλα μόλις έξω

70' Σουτ του Λοΐζου, στο δοκάρι

75' Νέα ευκαιρία για τον Οθέλλο με σουτ του Τιάγο που έφυγε λίγο ψηλά

Νέα Σαλαμίνα: Στράους, Αουρέλιο (73' Κατσής), Μοντέιρο (16' Παπάβα), Πεδρίτο, Ενρίκε, Λεόν, Κυριάκου, Κούσουλος, Βιλέλα, Γκράιμς, Τσιγκουίνι

Οθέλλος: Τζιακουρής, Γκριν, Ευθυμίου, Μενέντες, Κυριάκου, Βέρα, Ουλίσε, Γκριγκαλασβίλι, Πουτζιουρή, Τιάγκο, Σπρόκελ

Κίτρινες: Ενρίκε, ΚατσήςΚυριάκου

* Αναγκαστική η αντικατάσταση του Μοντέιρο από τον Παπάβα.

Οι δηλώσεις των προπονητών

Κώστας Σακκάς: "Δυστυχώς μια πολύ περήφανη χρονιά για τον Οθέλλο εδώ τελειώνει. Κατεβαίνουμε μία κατηγορία με μεγάλη όμως περηφάνια. Δούλεψα με εξαιρετικούς ανθρώπους και μια υπέροχη διοίκηση. Είχα την συμπαράσταση από τον κόσμο και τους ευχαριστώ όλους. Μια πορεία που μας δίδαξε αρκετά πράγματα. Είχαμε μια δύσκολη αρχή αλλά όταν αρχίσαμε να δείχνουμε τα δόντια μας, πέσαμε πάνω σε θηρία. Αγωνιστήκαμε με αξιοπρέπεια και ηθική. Κερδίσαμε πάρα πολλά σαν ομάδα αλλά και σαν κυπριακό ποδόσφαιρο και όποιος θέλει ας πάρει τα μηνύματα. Υπάρχει μια πολύ καλή βάση στην ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους ποδοσφαιριστές που μας έκαναν περήφανούς. Δεν υπάρχει κάποια απόφαση για το μέλλον, θα δούμε. Σίγουρα θα είμαι στον πάγκο στα δύο επόμενα παιχνίδια".

Φλώρος Νικολάου: "Συγχαρητήρια στον Οθέλλο για την αξιοπρεπή του παρουσία. Είναι δύσκολες οι στιγμές για το συνάδελφο, όμως πρέπει να σηκώσουν κεφάλι. Τον συγχαίρω για την εξαιρετική δουλειά που έκανε και φάνηκε. Εμείς είμαστε μόνο τέσσερεις μέρες στην ομάδα. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Ξέραμε ότι η Νέα Σαλαμίνα θέλει ένα βαθμό για να ξεγνοιάσει και μαθηματικά. Πετύχαμε μια επαγγελματική νίκη που ήταν και ο στόχος μας. Μια νίκη που δίνει το δικαίωμα στην ομάδα να ξεκινήσει τον προγραμματισμό και να αγωνιστούν και κάποιοι νεαροί".