"Κρίσιμο το ξεκίνημα στο ΓΣΠ, τέλος η κάμψη για Απόλλωνα"

Μεγάλα ντέρμπι το Σάββατο σε Λευκωσία και Λάρνακα και ο προπονητής του ΑΣΙΛ, Σάββας Δαμιανού, αναλύει στο www.kerkida.net τα δεδομένα που αναμένει να παίξουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του κάθε αγώνα.

Για το ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ…

“Πιστεύω πως το ΑΠΟΕΛ θα μπει πολύ δυνατά στον αγώνα, επηρεασμένο φυσικά από την έδρα του αλλά και από το μεγάλο κίνητρο που έχει. Δεν χωράνε απώλειες και ειδικά στην αρχή, τους περιμένω διψασμένους για γκολ.

Από την άλλη η ΑΕΚ είναι σημαντικό να διαχειριστεί τα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα, εκεί όπου ο ΑΠΟΕΛ θα ασκήσει την πίεσή του. Είναι μια ομάδα που ξέρει να κρατάει μπάλα και να "σπάζει" την πίεση κρατώντας τον ΑΠΟΕΛ μακριά από το δικό της τρίτο του γηπέδου. Από τη στιγμή που ξεπεράσει ανώδυνα αυτό το διάστημα, έχει τις προσωπικότητες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

Όσο αφορά τον ΑΠΟΕΛ και την αλλαγή προπονητή, δεν θεωρώ ότι θα επηρεάσει τους παίχτες του. Το κίνητρο είναι τόσο μεγάλο που δεν παίζει κανένα ρόλο ποιος κάθεται στον πάγκο. Ακόμα και να μην είχε προπονητή, το ίδιο θα ήταν κατά την άποψή μου. Λόγω έδρας δίνω ένα μικρό προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ, όμως όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά”.

Για το Ανόρθωση-Απόλλων

“Εδώ τα πράγματα είναι αρκετά πιο ξεκάθαρα. Ο Απόλλωνας οφείλει και πρέπει να κερδίσει. Η κάμψη πιστεύω τελείωσε μια και καλή γι' αυτόν, μετά την εικόνα που έδειξε στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Η Ανόρθωση θα είναι μεν διεκδικητική, όμως το κίνητρο που έχουν οι φιλοξενούμενοι είναι πολύ μεγαλύτερο και γι' αυτό τους θεωρώ πιο κοντά στη νίκη. Όσο αφορά κάποιες απουσίες που έχει ο Απόλλωνας, μας έδειξε και στον περασμένο αγώνα πως στα δύσκολα δεν κρίνεται η μοίρα του από αυτές”.