Το πρωτάθλημα δεν (Χ)άνεται... (φώτος)

Δεν έχει κριθεί και μαθηματικά ακόμα, όμως μετά το 1-1 με την ΑΕΚ και την ήττα του Απόλλωνα από την Ανόρθωση, το ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να... αυτοκτονήσει στην τελευταία αγωνιστική για να μην κατακτήσει τον τίτλο. Οι γαλαζοκίτρινοι χρειάζονται μόνο ένα βαθμό με τους φτεροπόδαρους για να κάνουν δικό τους το πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Μπόλιεβιτς και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Ντε Βινσέντι, και τα δυο στο πρώτο μέρος.

Πέναλτι-γκολ, πέναλτι-ισοφάριση

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά και στο 6' το ΑΠΟΕΛ είχε φοβερή προϋπόθεση να ανοίξει το σκορ, όμως ο Σέρτζιο που βρέθηκε σε θέση βολής, δεν έκανε καλό κοντρόλ με αποτέλεσμα ο Χαραλάμπους να τον προλάβει και να διώξει σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της ΑΕΚ να έχει (ακόμα μεγαλύτερη) ευκαιρία όταν ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε κράτημα του Βινίσιους στον Μουρίγιο. Ο Μπόλιεβτις ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, γράφοντας το 0-1.

Μετά το γκολ έλειψαν οι μεγάλες φάσεις. Το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει και έφτιαξε σε μια-δυο περιπτώσεις τις προϋποθέσεις για το γκολ, όμως μέχρι το 20' δεν απείλησε άμεσα. Από την άλλη η ΑΕΚ με την ψυχολογία στα ύψη, πατούσε πολύ καλά...

Οι "γαλαζοκίτρινοι" πάντως στο 23' είχαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν ο Λεόντιος Τράττος καταλόγισε πέναλτι σε μακράρισμα του Χαραλάμπους στον Κακά, μετά απο σέντρα-φάουλ του Χαραλαμπίδη. Ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε και ισοφάρισε εν μέσω τρελών πανηγυρισμών.

Όπως και μετά το πρώτο γκολ, έτσι και μετά το δεύτερο ακολούθησε ένα διάστημα χωρίς ευκαιρίες. Ουσιαστικά μέχρι την ανάπαυλα δεν καταγράφηκε άλλη μεγάλη φάση, πέραν ενός σουτ του Μοντέιρο στο 45' που βρήκε έτοιμο τον Χιώτη. Η κατοχή ήταν μοιρασμένη, οι γηπεδούχοι είχαν ψηλά τις γραμμές τους και έψαχναν πιο έντονα το γκολ ενώ η ΑΕΚ ήταν μαζεμένη και προσπάθησε να χτυπήσει κυρίως στην κόντρα. Ουσιαστικά τα δυο σύνολα εξουδετέρωσαν το ένα το άλλο, έτσι πήγαμε στο ημίχρονο με το 1-1.

Θρίλερ...

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην "επανάληψη" όμως και πάλι τους έλειψε το καθαρό μυαλό έτσι μέχρι το 60' δεν μπόρεσαν να φτιάξουν την σημαντική ευκαιρία. Από την άλλη η ΑΕΚ στο 56' είχε ένα καλό σουτ με τον Λαρένα από το ύψος της περιοχής, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Χιώτης. Ο Ελλαδίτης τερματοφύλακας ήταν έτοιμος και στο 69' στην επόμενη μεγάλη φάση του αγώνα και πάλι στην "μονομαχία" με τον Λαρένα, όταν έβγαλε δύσκολη απόκρουση σε δυνατό σουτ.

Από την πλευρά του το ΑΠΟΕΛ είχε φοβερή ευκαιρία στο 77' όταν ο Σέρινταν στο τετ-α-τετ με τον Τόνιο "σημάδεψε" με πλασέ το δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ήταν ξανά η σειρά της ΑΕΚ να χάσει τεράστια ευκαιρία, όταν ο Μοντέιρο βρέθηκε μόνος στην περιοχή όμως το πλασέ του έφυγε μόλις έξω. Στο 83' η "ρωσική ρουλέτα" συνεχίστηκε με τους γηπεδούχους να έχουν νέα καλή στιγμή, με φάουλ του Σέρτζιο που έφυγε λίγο ψηλά.

Τίποτα ιδιαίτερο απ' εκεί και πέρα. Το ΑΠΟΕΛ γνωρίζοντας και την προδιαγραφόμενη ήττα του Απόλλωνα από την Ανόρθωση... μαζεύτηκε φυσιολογικά και χωρίς πρόβλημα διατήρησε το 1-1 που κατά ένα μεγάλο ποσοστό του εξασφαλίζει το τρίτο σερί πρωτάθλημα.

AΠΟΕΛ: Χιώτης, Σέρτζιο, Κακά, Καρλάο, Ρίσε, Μοράις, Βινίσιους, Χαραλαμπίδης (54΄Αλωνεύτης), Εφραίμ, Ντε Βινσέντι, Τζιμπούρ (70' Σέρινταν)

ΑΕΚ: Τόνιο, Καταλά, Μουρίγιο, Χαραλάμπους, Μιντίκκης (57' Βάντερ), Μπόλιεβιτς, Τομάς (85' Σκοπελίτης), Λαρένα, Ορτίθ, Μοντέιρο, Μυτίδης (66' Κάντε)

Κίτρινες: Βινίσιους (4η), Σέρτζιο (8η), Μοράις / Χαραλάμπους (4η), Μιντίκκης

Ενδιαφέρουν

- Διατέθηκαν 16108 εισιτήρια.

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Τόμας Ντε Βινσέντι.

- Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Βλάντιμιρ Μπόλιεβιτς.

- Διαιτητής ήταν ο Λεόντιος Τράττος, με βοηθούς τους Αθηνόδωρο Ιωάννου - Στυλιανό Νικήτα. Τέταρτος ο Αριστείδης Χρίστου, επιπρόσθετοι οι Κώστας Ψευδιώτης - Θωμάς Μούσκος και παρατηρητής ο Μιχάλης Παπαβαρνάβα.