Τουράμ και Σλάβτσιεφ έδωσαν το τρίποντο (φώτος)

Ο Απόλλωνας δυσκολεύτηκε απέναντι στον Άρη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όμως μπήκε με το δεξί. Κέρδισε 2-1 την "Ελαφρά Ταξιαρχία" με τον Τουράμ στο 67' να ανοίγει το σκορ μετά από λάθος του Κέλο και τον Σλάβτσιεφ στο 90' να "σκοτώνει" το ματς. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι που πάλεψαν από την αρχή και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, κατάφεραν απλώς στο 93' να μειώσουν με το Μαραγκουδάκη.

Ο Άρης τις καλές στιγμές

Το ματς ξεκίνησε με πολύ καλή στιγμή για τον Άρη στο 5', όταν το πλασέ του Κύπρου από καλή θέση έφυγε λίγο έξω. Απ' εκεί και πέρα έλειψαν οι μεγάλες φάσεις στο πρώτο εικοσάλεπτο. Ο Απόλλωνας στο 12' πήγε να απειλήσει όμως η κεφαλιά του Ζάιμε έφυγε έξω, όμως και ένα φάουλ του Πέδρο στο 19'. Οι τυπικά γηπεδούχοι στο 26' είχαν άλλη μια τελική με σουτ του Άλεξ που έφυγε έξω ενώ δυο λεπτά αργότερα η "Ελαφρά Ταξιαρχία" είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία με πλασέ του Γκερέιρο από πολύ κοντά, με τον Βάλε να έχει την απάντηση.

Λίγα πράγματα στην συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου. Γενικά τα πρώτα 45 λεπτά επεφύλαξαν λίγες φάσεις, με τον Άρη να έχει τις πιο αξιόλογες και ταυτόχρονα να αμύνεται αποτελεσματικά, κρατώντας το μηδέν πίσω.

Ο Απόλλωνας την ουσία

Κάπως διαφορετική η εικόνα με το ξεκίνημα της "επανάληψης" όσον αφορά τις... προθέσεις των δυο ομάδων. Ο Απόλλωνας μπήκε πιο επιθετικά, ο Άρης μαζεύτηκε κάπως όμως και πάλι η ομάδα του Εμάνουελ δεν είχε τρόπο να απειλήσει άμεσα, έτσι μέχρι το 60' δεν είχαμε κάποια μεγάλη φάση. Με την πάροδο του χρόνου οι "γαλάζιοι" πίεζαν όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα στο 65' να χάσουν πολύ καλή ευκαιρία με κοντινό πλασέ του Παπουλή, που βρήκε έτοιμο τον Κέλο.

Ωστόσο δυο λεπτά αργότερα ο Απόλλωνας βρήκε την λύση και έφτασε στο ζητούμενο. Μετά από γύρισμα του Θεοφίλου στον Κέλο, ο Τουράμ πίεσε τον τερματοφύλακα του Άρη και αυτός έκανε λάθος στην απομάκρυνση, με την μπάλα να χτυπά στον Βραζιλιάνο και να πηγαίνει στο τέρμα για το 1-0.

Απ' εκεί και πέρα για ένα εικοσάλεπτο έλειψε η μεγάλη φάση, για να έρθουν δυο μαζεμένες στο τέλος και να κρίνουν την αναμέτρηση λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα. Αρχικά ο Άρης στο 90' έχασε φοβερή ευκαιρία όταν ο Ζάιμε έκοψε στην γραμμή το πλασέ του Ευσταθίου και έσωσε την ομάδα του, η οποία δευτερόλεπτα αργότερα έφτασε στο 2-0 με πλασέ του Σλάβτσιεφ. Το μόνο που κατάφερε η "Ελαφρά Ταξιαρχία" ήταν στο 93' να μειώσει με το Μαραγκουδάκη στην τελευταία φάση του αγώνα, όμως το γκολ του Άρη ήρθε... πολύ αργά και δεν του επέτρεψε να κερδίσει κάτι απ' το ματς.

Απόλλων: Βάλε, Ελίζιο, Ν. Λόπες (46' Tουράμ), Φρέιρε, Ζάιμε, Σακέτι (89' Σλάβτσιεφ), Γκουγιόν, Άλεξ (66' Ρόσα), Παπουλής, Πέδρο, Γκιέ

Άρης: Κέλο, Μποργκ, Χριστοφόρου, Αουρέλιο, Θεοφίλου, Ευσταθίου, Παναγή, Γκονζάλες (55' Αντωνίου), Γκερέιρο (64' Μπαγκούρα), Μαραγκουδάκης, Κύπρου

Κίτρινες: Ζάιμε, ΠέδροΕυσταθίου, Μποργκ

* Διατέθηκαν 3115 εισιτήρια.

* Διαιτητής ήταν ο Ανδρέας Ορθοδόξου με βοηθούς τους Μ. Καλογήρου - Γ. Σάββα. Τέταρτος ο Αβραάμ Τσούκκας και παρατηρητής ο Μιχάλης Αργυρού.