Το άρχισε ο Εντλοβού, το τέλειωσε ο Χόλγκερσον (φώτος)

Δυο γκολ, δυο δοκάρια, τρεις βαθμοί και η πρώτη μεγάλη νίκη, στην πρώτη προσπάθεια. Αυτός είναι ο απολογισμός της Ανόρθωσης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αφού κέρδισε στο "Παπαδόπουλος" την ΑΕΛ με 2-0. Πρώτο επίσημο γκολ για τον Εντλοβού στο 27', με τον Χόλγκερσον στο 87' να διαμορφώνει το τελικό σκορ. Υστέρησε, από την άλλη, η Λεμεσιανή ομάδα...

Γκολ και δυο δοκάρια

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, που στο 3' μετά από φάση διαρκείας απείλησαν από κοντά με τον Χόλγκερσον που προωθήθηκε, όμως η μπάλα σταμάτησε σε σώματα παικτών της ΑΕΛ και απομακρύνθηκε. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή φάση στο πρώτο εικοσάλεπτο. Η Ανόρθωση σε γενικές γραμμές μπήκε καλύτερα και είχε την κατοχή, προσπαθώντας να παίξει επιθετικά. Από την άλλη η ΑΕΛ ήταν πιο μαζεμένη και είχε το μυαλό περισσότερο στην άμυνα.

Η υπεροχή της "Κυρίας" τελικά έφερε αποτέλεσμα στο 27'. Γκάμπριελ και Μαρτίνες συνεργάστηκαν, ο δεύτερος βρήκε τον Εντλοβού στην περιοχή και αυτός με πλασέ έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ το παιχνίδι πήρε άλλη... ομορφιά. Στο 34' ο Κόπριβετς έβγαλε δύσκολη απόκρουση σε ωραίο σουτ του Κουταντέρ ενώ στο 37' η Ανόρθωση είχε απίστευτη ευκαιρία με διπλό δοκάρι, αρχικά κάθετο με τον Αμπουρτζάνια και έπειτα οριζόντιο με τον Εντλοβού!

Πιο ισορροπημένο και τρίποντο για την "Κυρία"

Με το ξεκίνημα της "επανάληψης" ήταν η ΑΕΛ που έχασε καλή ευκαιρία αφού στο 52' ο Μέσκα εξ επαφής δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν βελτιωμένοι στο δεύτερο μέρος όμως η "Κυρία" είχε τους τρόπους να μπαίνει στην περιοχή και να απειλεί. Το έκανε στο 64' με το σουτ του Αβραάμ να φεύγει έξω και στο 67' με τον Μακρή, που βρήκε έτοιμο το Ντεγκρά.

Οι καλές στιγμές για τους γηπεδούχους συνεχίστηκαν μετά από ένα εικοσάλεπτο. Στο 86' ο Μακρής έφυγε μόνος απέναντι στο Ντεγκρά όπως ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ είπε "όχι" στο τετ-α-τετ ενώ στο 87' ένα σουτ του Εντλοβού έφυγε λίγο έξω. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Τζανακάκης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μαραγκός βρήκε με το στήθος τον Χόλγκερσον και αυτός με σουτ έκανε το 2-0, ολοκληρώνοντας τη μεγάλη νίκη της ομάδας του. Το μόνο που επεφύλασσαν τα τελευταία λεπτά ήταν μια δεύτερη κίτρινη στον Σιέλη, που αποβλήθηκε στο 92' μετά από φάουλ στον Εντλοβού.

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Νούχου, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Ζοάο Βίκτορ, Αμπουρτζάνια (61' Μαραγκός), Μαρτίνες (69' Μαϊσουράτζε), Μακρής, Αβραάμ (84' Τζανακάκης), Εντλοβού

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Αϊρόσα (12' Σοάρες), Σιέλης, Σαμπού, Ρομπέρ, Ελευθερίου, Οχένε (82' Μαύρου), Σαρντινέρο, Μέσκα, Φέλτσερ, Κουταντέρ (76' Καραγκούνης)

Κίτρινες: Αβραάμ / Οχένε, Ελευθερίου

Κόκκινες: - Σιέλης (2η κίτρινη)

* Αναγκαστική η πρώτη αλλαγή για την ΑΕΛ (Σοάρες αντί Αϊρόσα).

* Διαιτητής ήταν ο Λεόντιος Τράττος, με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου - Πέτρο Πέτρου και τέταρτο τον Χρίστο Ηλία. Παρατηρητής ο Μιχαήλ Ιωάννου.