Υπόθεση 20 λεπτών... (Φώτος/Δηλώσεις)

Παίζοντας επιθετικά από τα πρώτα λεπτά, η ΑΕΚ σκόραρε δύο φορές πριν καν συμπληρωθεί το εικοσάλεπτο και… καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Δόξα. Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν επικράτησε με 3-0 χάρις σε γκολ των Λαρένα, Μυτίδη και Εγγλέζου, κάνοντας το δύο στα δύο. Απογοήτευσε η Δόξα, η οποία σε κανένα σημείο δεν έκανε αισθητή την παρουσία της.

Το πείσμα του Μυτίδη, έφερε το γρήγορο γκολ

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά, με την ΑΕΚ να καταφέρει να… ανοίξει το σκορ μόλις στο 5’, σε μια ανύποπτη φάση. Ο Καταλά γέμισε από το κέντρο, ο Λεονάρντο έδειξε να ελέγχει την φάση όμως δεν υπολόγισε στο πείσμα του Μυτίδη. Ο διεθνής φορ πίεσε και έκλεψε εντός περιοχής, έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Νέγκρι δεν μπόρεσε να διώξει και ο Λαρένα από κοντά με ψύχραιμο πλασέ έδωσε από νωρίς προβάδισμα για την ομάδα του.

Ευκαιρία ο Εγγλέζου, γκολ ο Νέστωρας!

Το γρήγορο γκολ όχι μόνο δεν έριξε τον ρυθμό για τους φιλοξενούμενους, αντιθέτως το… ανέβασε ακόμη περισσότερο σταδιακά. Μόλις στο 9’ ο Μυτίδης τροφοδότησε τον Εγγλέζου ο οποίος έφυγε απέναντι στον Νέγκρι όμως καθυστέρησε ένα… κλικ και όταν αποφάσισε να πλασάρει, τον πρόλαβαν οι αμυντικοί και στο 18΄ο Τομάς πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα Μυτίδη που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε ιδανικά τον Νέγκρι, για το 2-0.

Διαχείριση...

Μετά το δεύτερο γκολ, η ομάδα της Λάρνακας άρχισε να ρίχνει ρυθμό και να διαχειρίζεται σχετικά άνετα το υπέρ της. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη φάση, με την ΑΕΚ να έχει ισχυρό προβάδισμα δύο τερμάτων.

Τρίτο γκολ και... τέλος

Η ομάδα της Λάρνακας συνέχισε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και στο δεύτερο μέρος, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία με τον Λαρένα στο 47', όμως στο 56' ήρθε και το τρίτο γκολ... κλειδώνοντας την νίκη. Ο Λεονάρντο ανέτρεψε εντός περιοχής τον Τετέ, ο διαιτητής της αναμέτρησης Αβραάμ Τσούκκας υπέδειξε την παράβαση, ο Εγγλέζου ανέλαβε την εκτέλεση και παρά το ότι ο Νέγκρι έπεσε σωστά, η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του και κατέληξε στα δίκτυα, για το 3-0.

Τυπικής διαδικασίας και... δύο στα δύο

Τυπικής διαδικασίας τα ενεπομείναντα λεπτά, με την Δόξα να γίνεται λίγο πιο επιθετική όμως χωρίς κάτι ουσιαστικό. Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε όπως έπρεπε το υπέρ της σκορ και το τέλος του αγώνα την βρήκε νικήτρια με 3-0, κάνοντας το δύο στα δύο.

ΔΟΞΑ: Nέγκρι, Παουλίνιο, Λόπες, Λόπο (59'Γουίλσον), Καλό, Γκαράι, Εντμάρ, Σολωμού, Λεονάρντο, Φοφανά (59'Εμάνουελ), Λεάντρο (54'Ενινφούλ).

ΑΕΚ: Τόνιο, Ορτίθ, Μαρσίνιακ, Καταλά, Σεράν, Μπόλιεβιτς, Λαρένα, Τομάς, Τετέ (78'Κυπριανού), Εγγλέζου (59'Μιντίκκης), Μυτίδης (63'Άλβες).

ΚΙΤΡΙΝΗ: Φοφανά, Λεονάρντο - Μπόλιεβιτς.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Αβραάμ Τσούκκας με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Μιχάλη Τσεντή.

*Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ επικράτησε εκτός έδρας της Πάφου με 2-0.

*Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η Δόξα εξήλθε ισόπαλη 2-2 με τον Εθνικό στο "Δασάκι".

*Αντιμέτωπος με την προηγούμενη ομάδα του τέθηκε σήμερα ο Αλεξάντερ Νέγκρι.

Οι δηλώσεις των δύο τεχνικών:

ΛΟΥΚΑΣ ΧΑΤΖΗΛΟΥΚΑΣ: «Είναι μια βαριά ήττα, συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Κάναμε λάθη, δεν παίξαμε καλά και χάσαμε από ένα ανώτερο αντίπαλο. Με βάση την εικόνα του αγώνα ήρθε φυσιολογικά η ήττα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε στην συνέχεια». 

ΤΟΜΑΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΕΝ: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη, κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα, ήμασταν σοβαροί και πειθαρχημένοι. Οι παίκτες μου μπήκαν στο παιχνίδι με τις εντολές που τους έδωσα, έβαλαν δυο γκολ και είναι πολύ καλό στατιστικό το 5-0 σαν συντελεστής τερμάτων. Ήταν απλά μια δεύτερη νίκη και τρεις βαθμοί. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήταν δίπλα μας όμως θέλω ένα γεμάτο γήπεδο στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ».