Εξάρα στο πρώτο Τιμούρ-Κάβε! (φώτος)

Τιμούρ Κετσπάγια και Φερνάντο Καβενάγκι έκαναν... ντεμπούτο στο ΑΠΟΕΛ και οι "γαλαζοκίτρινοι" πήραν μια άνετη νίκη επί της Πάφου με 6-2. Δυο γκολ από τον Βινίσιους, άλλα δυο από τον "Κάβε" παρόλο που έπαιξε από το 75' και μετά, ενώ Χαραλαμπίδης-Ντε Βινσέντι σκόραραν τα άλλα. Για την Πάφο είδαν δίκτυα οι Νταμάχου και Γκριγκαλάβα.

Γκολ και... απάντηση στην απάντηση

Οι γηπεδούχοι όπως αναμενόταν μπήκαν πιο επιθετικά και στο 5' είχαν την πρώτη τελική μετά από προσπάθεια και σουτ του Βάντερ, που έφυγε έξω. O Bραζιλιάνος ήταν ο παίκτης που είχε και την επόμενη καλή στιγμή - μεγαλύτερη απ' την πρώτη - όμως το δυνατό σουτ που έπιασε στο 12' πήγε πάνω απ' τα δοκάρια. Απ' εκεί και πέρα λίγα πράγματα στα πρώτα 25 λεπτά. Το ΑΠΟΕΛ είχε κατοχή, έπαιζε πιο ψηλά και έψαχνε το γκολ, όμως η Πάφος πατούσε καλά στον μεσοαμυντικό χώρο. Ακριβώς με την συμπλήρωση των 25 λεπτών, οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ καλή ευκαιρία με σουτ του Γκριγκαλασβίλι που βρήκε "απάντηση" από τον Βάτερμαν ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Πιατκόφσκι πήγε να απειλήσει με σουτ τον Ρόιν, όμως ο Γεωργιανός ήταν έτοιμος.

Τελικά ο κύκλος των καλών στιγμών έφερε αποτέλεσμα για την ομάδα του Κετσπάγια στο 32'. Ο Χαραλαμπίδης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βινίσιους με κεφαλιά έκανε το 1-0 και έδιωξε το άγχος από τους συμπαίκτες του και τον κόσμο. Το προβάδισμα, όμως, κράτησε λίγο και το άγχος επέστρεψε άμεσα. Αφού πρώτα στο 34' ο Ντε Βινσέντι είχε ένα σουτ που έφυγε έξω, στο 39' η Παφιακή ομάδα έφτασε στην ισοφάριση με σουτ του Νταμάχου από το ύψος της περιοχής. Η μπάλα ξέφυγε απ' τον Βάτερμαν και πήγε στα δίκτυα για το 1-1.

Ωστόσο ούτε η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε για πολύ αφού μετά από δυο λεπτά ο Ντε Βινσέντι με κεφαλιά έκανε το 2-1 - και πάλι μετά από γέμισμα του Χαραλαμπίδη - και έβαλε ξανά την ομάδα του σε θέση οδηγού. Η Πάφος θα μπορούσε να ισοφαρίσει ξανά στο 44' όμως ο Αγιβί από καλή θέση σούταρε έξω.

Βροχή γκολ και δυο από "Κάβε"

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος αφού ο Αγιβί στο 49' κέρδισε τη μπάλα μετά από μεγάλο λάθος του Αστίθ, όμως ο παίκτης της Πάφου πήγε πλάγια μετά που τον "έκλεισε" ο Βάτερμαν, αναγκάζοντάς τον να σουτάρει έξω. Γενικά η ομάδα του Σοφοκλέους ξεκίνησε αρκετά καλά στην "επανάληψη" όμως δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά, με αποτέλεσμα ο Χαραλαμπίδης να "σκοτώσει" το ματς στο 61' με ωραίο πλασέ μετά από πάσα του Ντε Βινσέντι. Το ΑΠΟΕΛ στο 67' άγγιξε και το τέταρτο γκολ όμως ο Πιατκόφσκι αμαρκάριστος από καλή θέση σούταρε έξω, μετά από ωραία προσπάθεια του Βάντερ. Ότι δεν έκανε ο Πολωνός, το έκανε ο Βινίσιους στο 71', γράφοντας το 4-1 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αυτή τη φορά μετά από πάσα του Αλεξάνδρου.

Απ' εκεί και πέρα οι "μηχανές" έσβησαν. Με τη νίκη να έχει κριθεί ο Κετσπάγια έδωσε χρόνο και στον Φερνάντο Καβενάγκι βάζοντάς στον στο γήπεδο στο 75' και αυτός έντεκα λεπτά αργότερα, σκόραρε ένα όμορφο γκολ με τακουκάνι, μετά από ωραία ατομική προσπάθεια. Η Πάφος μείωσε με φάουλ του Γκριγκαλάβα στο 88' για να έρθει και πάλι ο Αργεντινός σταρ στο 91' να σκοράρει ακόμα ένα γκολ, σε ένα ιδανικό ντεμπούτο...

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αρτυματάς, Αστίθ, Μοράις, Αλεξάνδρου, Βινίσιους, Μακρίδης (58' Αμορίν), Ντε Βινσέντι (75' Καβενάγκι), Χαραλαμπίδης, Βάντερ, Πιατκόφσκι (69' Σωτηρίου)

Πάφος FC: Ρόιν, Αλαμπί, Νταμάχου, Γκριγκαλάβα, Γκόμες, Γκρκετς, Μάτσι, Ζαχαρίου (62' Οκόγιε), Ιωάννου, Γκριγκαλασβίλι, Αγιβί (66' Γκελασβίλι)

Κίτρινες: Ντε Βινσέντι, Αλεξάνδρου / Γκριγκαλάβα

* Πρώτα γκολ στο πρωτάθλημα για τον Βινίσιους.

* Πρώτο γκολ για τον Νταμάχου και πρώτο γκολ για την Πάφος FC στην πρώτη κατηγορία.

* Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ντε Βινσέντι.

* Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα και για τον Χαραλαμπίδη.

* Πρώτη εμφάνιση και πρώτα γκολ για τον Φερνάντο Καβενάγκι με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα.

* Πρώτο γκολ για τον Γκριγκαλάβα.

* Ντεμπούτο για τον Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ.

* Διαιτητής ήταν ο Γιάννης Αναστασίου, με βοηθούς τους Κυριάκο Κυριάκου - Όμηρο Τζιωρτζή. Τέταρτος ο Κώστας Νικολάου και παρατηρητής ο Κώστας Καπιτανής.