Τεράστια ποσά δίνουν σε μάγους Αφρικανοί παίκτες της Premier League προκειμένου να ξορκίσουν «κατάρες» ή κακοτυχία που έχουν, ειδικότερα όταν είναι τραυματίες.
Το γεγονός αυτός επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην «Sun», ο νεοαποκτηθείς φορ του Ολυμπιακού, Ιντέγε Μπράουν:
«Ξέρω ποδοσφαιριστές που έχουν μπλέξει με τους άνδρες της φυλής Juju και δεν μπορούν να ξεφύγουν. Είναι παγίδα. Μπορεί να επωφελούνται στην αρχή, όμως στη συνέχεια πληρώνουν περιουσίες ολόκληρες. Έχουν τεράστια επιρροή πάνω τους οι μάγοι αυτής της φυλής».
Στο ίδιο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις μιας γυναίκας ενός ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει «μπλέξει» με αυτό:
«Για ορισμένους παίκτες, οι άνδρες της φυλής Juju είναι πιο σημαντικοί από τον προπονητή τους. Ένας από αυτούς είχε πει στον άνδρα μου να σταματήσει να παίζει ποδόσφαιρο. Αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω στο χωριό του πολλές φορές για να... καθαριστεί από τις αμαρτίες. Του ζήτησε μέχρι και να κάνει θυσίες με ζώα! Πολλοί από αυτούς τους μάγους ζουν σε επαύλεις και κάνουν βόλτες με τζιπ. Οι πραγματικοί όμως που μένουν στην Αφρική, ζουν χωρίς νερό και ηλεκτρισμό», είπε.
Άξιο αναφοράς είναι και μια ιστορία που υπάρχει στο ρεπορτάζ…
«Πριν από αγώνα αγγλικής ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ένας άνδρας της φυλής αυτής εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο της αποστολής και τους απείλησε πως αν δεν του δώσουν 80.0000 ευρώ θα έχαναν το παιχνίδι. Ο αρχηγός της ομάδας τον έδιωξε παρά τα... παρακάλια των Αφρικανών συμπαικτών του. Τελικά ο μάγος επιβεβαιώθηκε, μιας και ο σύλλογος έχασε το κρίσιμο ματς με λάθη του... αρχηγού!».