Το Champions και το Europa League είναι οι μεγάλες διασυλλογικές διοργανώσεις, ωστόσο δεν αποκλείεται στο μέλλον να αποκτήσουν και ακόμα ένα μικρότερο "αδερφάκι". Αυτό έπαιξε χθες ως τίτλος και έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη αξιωματούχων των Ομοσπονδιών μελών της UEFA που έγινε στην Μάλτα στην παρουσία του Προέδρου της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη και του αναπληρωτή Προέδρου Γιώργου Κούμα.
Πληροφορίες που εξασφάλισε το www.kerkida.net αναφέρουν ότι η εισήγηση θα συζητηθεί εκ νέου του επόμενους μήνες ωστόσο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες για να υλοποιηθεί. Αυτό ζητήθηκε από ορισμένες ομοσπονδίες οι οποίες παρατήρησαν πως σε περίπτωση αποκλεισμού νωρίς των ομάδων τους από κάποια από τις υφιστάμενες διοργανώσεις υπάρχει ένα μεγάλο κενό το οποίο επηρεάζει την μετέπειτα τους πορεία. Έγινε συζήτηση για διεξαγωγή της διοργάνωσης (εάν και εφόσον εγκριθεί) ως περιφερειακή για να περιοριστούν τα έξοδα. Ίσως σε τέσσερις περιφέρειες στην Ευρώπη και από εκεί οι νικήτριες να κερδίζουν θέση για το επόμενο Europa League. Από την άλλη όπως λέχθηκε αυτό εγκυμονεί κινδύνους αφού πολλές γειτονικές χώρες δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις. Η ΟΥΕΦΑ φαίνεται όπως λέχθηκε πρόθυμη να χρηματοδοτήσει και μέρος των εξόδων... Η Ευρωπαική ομοσπονδία δεν θα ήθελε να ζημιώσει την αξία των δύο διοργανώσεων με την δημιουργία μίας τρίτης ... ωστόσο απορρόφησε τις εισηγήσεις των ομοσπονδιών της.
Η ιδέα είναι στα αρχικά στάδια και έχει αρκετό δρόμο για συζήτηση πολλών λεπτομερειών. Σε αυτή τη φάση φαίνεται πολύ δύσκολη η εφαρμογή της. Eν πάση περιπτώση αν... περάσει η διεξαγωγή της διοργάνωσης αυτή θα αρχίσει μάλλον μετά το 2018.