Θρίλερ με... "Χ"ρυσή αλλαγή! (Φώτος)

Σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ τη νίκη, Ερμής και Εθνικός Άχνας ήρθαν ισόπαλοι 2-2, με τους φτεροπόδαρους να βρίσκονται μπροστά από πολύ νωρίς χαρίς σε δύο γκολ των Γιαγκουδάκη (3') και Λατόρε (17') και τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να μειώσουν το σκορ στο 36' με τον Πιντσέλι. Τον ξέφρενο ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου ακολούθησε ένα σκληρό δεύτερο ημίχρονο με τον επίλογο του αγώνα να τον γράφει η χρυσή αλλαγή του Τζιούρεφ, Ομπρεγκόν, ο οποίος ισοφάρισε στις καθυστερήσεις!

Το LIVE....

Μόλις στο 3ο λεπτό παίρνει το προβάδισμα ο Ερμής αφού ο Κεϊτά με υπέροχη μπαλιά βρήκε τον Γιαγκουδάκη μέσα στην περιοχή, ο οποίος πλάσαρε όμορφα με το αριστερό νικώντας τον Μπογκατίνοφ.

Στο 8' πάντως ο Απόστολος Μακρίδης αναγκάστηκε να αποσύρει τον Γουίκς αφού υπέστει τραυματισμό στην φάση πριν από το γκολ, βάζοντας μέσα στο παιχνίδι τον Μαρτίνο Χριστοφή.

Στο πρώτο τέταρτο ο Ερμής ήταν πιο επικίνδυνος αφού όποτε βρισκόταν μπροστά δημιουργούσε προϋποθέσεις για γκολ. Χαρακτηρίστικό είναι πως ο Εθνικός είχε τη δική του στιγμή στο 14' όταν ο Παναγόπουλος απέκρουσε σουτ του Έβερτον απο πολύ πλάγια.

Στην φάση που ακολούθησε ο Ερμής μετουσίωσε την υπεροχή του σε ακόμα ένα γκολ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Βασιλόγιαννη λίγο έξω από την περιοχή, ο Λατόρε πρόλαβε τον Μπογκατίνοφ γράφοντας με κεφαλιά το 0-2 στο 17'.

Στα επόμενα λεπτά η ομάδα του Μπόρτζιε Τζούρεφ προσπάθησε να αντιδράσει στο... σοκ με ένα μακρινό φάουλ του Πιντσέλι ο οποίος ανάγκασε σε δύσκολη απόκρουση τον Παναγόπουλο.

Από το γκολ που δέχθηκαν και μετά οι γηπεδούχοι σταδιακά ανέβηκαν γήπεδο παίζοντας στο μίσο τον Ερμή. Και αν μέχρι το 34' δεν είχαν την μεγάλη φάση ήρθε ο Μάριος Ηλία με ένα υπέροχο ψηλοκρεμαστό σουτ να στείλει την μπάλα στο δοκάρι, με τον Παναγόπουλο απλά να παρακολουθεί.

Ο νεαρός... "ξανακτύπησε" δύο λεπτά αργότερα όταν κέρδισε πέναλτι μετά από τράβηγμα του Γκονσάλες, με τον Πιντσέλι να αναλαμβάνει την εκτέλεση μειώνοντας σε 1-2.

Μέχρι τέλος του ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ γρήγορος και οι δύο ομάδες να ανοίγονταν στο γήπεδο φτάνοντας εκατέρωθεν απειλητικά στην αντίπαλη εστία. Τελικά η μεγαλύτερη φάση έγινε για τον Εθνικό  όταν στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Χατζηβασίλης εξαπέλυσε ένα μακρινό σουτ το οποίο πέρασε μόλις έξω.

Το δεύτερο ημίχρονο συνέχισε στον ίδιο γρήγορο ρυθμό του πρώτου με πολλές και σκληρές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου που σταματούσαν με φάουλ το ματς. Ο Εθνικός μπήκε με περισσότερη διάθεση αφού κυνηγούσε την ισοφάριση, κυρίως από τα αριστερά ενώ ο Ερμής από την πλευρά του δεν κλείστηκε προσπαθώντας να απειλήσει όταν έβρισκε τους χώρους.

Ο Εθνικός Άχνας συνέχισε την πίεση και πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα σημειώθηκε η πρώτη του καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος με απευθείας φάουλ του Πιντσελι απο τα δεξία το οποίο έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Παναγόπουλος.

Μέχρι και το 80' ο Εθνικός είχε μια ανούσια κατοχή προσπαθώντας κυρίως από στημένα χωρίς όμως να απειιλεί ιδιαίτερα την άμυνα του Ερμή που κρατούσε σχετικά εύκολα το προβάδισμα. Πάντως όσο προχωρούσαμε προς το τέλος το παιχνίδι αγρίευε αφήνοντας για τα καλά πίσω τον καλό ρυθμό που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο.

Η... ξηρασία από πλευράς ευκαιριών τελείωσε όταν στο 83'' ο Μπογκατίνοφ έσωσε την ομάδα του μετά από απευθείας φάουλ του Γιαγκουδάκη. Ο παίκτης του Ερμή έστειλε την μπάλα με φάλτσο προς την εστία αναγκάζοντας τον Σκοπιανό κίπερ να εκτναχθεί αποκρούοντας όμορφα την μπάλα σε κόρνερ.

Εκεί που όλα έδειχναν πως ο Ερμής θα πετύχει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη, ο Ομπρεγκόν που μπήκε στο 71' αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή για τον Τζιούρεφ! Ο Κολομβιανός μετά από κόρνερ και μελέ που έγινε στην περιοχή βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής ισοφαρίζοντας το παιχνίδι στο 92' για τον Εθνικό.

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα που η εξέλιξη του βρίσκει ευχαριστημένους τους γηπεδούχους σε ένα μεγάλο ματς γεμάτο σασπένς τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και προς το τέλος του αγώνα!

Εθνικός Άχνας: Μπογκατίνοφ, Έβερτον, Πιντσέλι(Γκριγκαλασβίλι 73'), Ιάκομπ, Παγές, Πουτζιουρής, Χατζηβασίλη (Ντε Βρις 56'), Ατάντα, Ηλία (Ομπρεγκόν 71'), Κυριάκου, Μιράντα

Ερμής: Παναγόπουλος, Μουλαζίμης, Ντε Πίνα , Γκονσάλες, Σεντρίνιο, Λατόρε, Γουικς(8' Μ. Χριστοφή- 54' Μπριτζίτο), Γιαγκουδάκης, Γενγκα (Μαγέλε 68'), Βασιλόγιαννης, Κεϊτά. 

Κίτρινες: Μιράντα 61', Ηλία 69' , Έβερτον 81' / Γκονσάλες 36' , Βασιλόγιαννης 74'

*Διαιτητής ήταν ο Νικόλας Αθανασίου με βοηθούς τον Ανδρέα Π. Ανδρέου και Νίκο Εγγλέζου, τέταρτο τον Γιώργο Νικολάου και παρατηρητή τον Φρίξο Πέτρου.