Διπλό... αποδείξεων με Τομάς! (Φώτος)

Σε μία σπουδαίας σημασίας νίκη έφτασε το βράδυ της Κυριακής η ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας επικράτησε δύσκολα με 1-0 της ΑΕΛ στο "Τσίρειο" και σε συνδυασμό με την  ισοπαλία της Ανόρθωσης, για την ώρα (και μέχρι τον αυριανό αγώνα του ΑΠΟΕΛ), απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής! Το γκολ για την ΑΕΚ σημείωσε ο Τoμάς στα μέσα του πρώτου μέρους, με την ΑΕΛ που ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, να μην έχει γκολ αλλά δύο δοκάρια με Σέμα και Κουταντιέρ. Με την σημερινή της νίκη, η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν έδειξε ξανά τα διαπιστευτήρια της. Ότι είναι ομάδα... φτιαγμένη για τίτλο!

Οι επιλογές του Χριστάκη

Κάτω απ' τα γκολπόστ ήταν ο Σκόβρον, δεξί μπακ ο Αϊρόσα, αριστερό μπακ ο Ελευθερίου και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σαμπού και Αντράντε. Αμυντικά χαφ οι Κουταντιέρ και Σοάρες, δεξί χαφ ο Μέσκα, αριστερό χαφ ο Σαρντινέρο και επιθετικό δίδυμο οι Φέλτσερ και Σέμα.

Οι επιλογές του Κρίστιανσεν

Κάτω απ' τα γκολπόστ ήταν ο Τόνιο, δεξί μπακ ο Ορτίθ, αριστερό μπακ ο Μαρσίνιακ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Καταλά και Σεράν. Αμυντικό χαφ ο Μπόλιεβιτς, δημιουργικά χαφ οι Λαμπάν και Τομάς, έξω δεξιά ο Μοντέιρο, έξω αριστερά ο Εγγλέζου και στην κορυφή της επίθεσης ο Άλβες.

Δοκάρι στο 12'

Μόλις στο 12' είχαμε την πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα. Μετά από βαθιά μπαλιά την πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ο Σέμα πρόλαβε τον Μαρσίνιακ, κοντρόλαρε και έκανε το ωραίο σουτ με την μπάλα όμως να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τόνιο και το 0-0 να παραμένει.

Πρώτη επίσκεψη, πρώτο γκολ!

Η ΑΕΛ συνέχισε να έχει την ελαφριά υπεροχή, κυκλοφορώντας την μπάλα και δείχνοντας πιο επιθετική διάθεση ωστόσο η ΑΕΚ ήταν αυτή που στην πρώτη της ουσιαστική επίσκεψη στα.. καρέ του Σκόβρον, έφτασε στο γκολ. Ο Μοντέιρο ελίχθηκε από δεξιά στο 26' και έκανε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Τομάς είδε την πρώτη του προσπάθεια να αποκρούεται από τον Σκόβρον, ωστόσο με δεύτερη προσπάθεια από κοντά... έγραψε το 1-0.

Κακός ρυθμός

Απ' το γκολ και έπειτα, ο ρυθμός του αγώνα μειώθηκε αισθητά. Η ΑΕΚ άρχισε να έχει περισσότερο τον έλεγχο του αγώνα, λόγω και του υπέρ της σκορ ενώ η ΑΕΛ έχασε την επιθετικότητα και το καλό κράτημα μπάλας που είχε, γι' αυτό και δοκίμασε ένα πιο άμεσο στυλ παιχνιδιού, με γρήγορες μπαλιές από τον μεσοαμυντικό χώρο στην επίθεση.

Ξανά δυνατό ξεκίνημα

Όπως ξεκίνησε το πρώτο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο η ΑΕΛ. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί, πίεσαν για την ισοφάριση έχοντας 2-3 καλές προϋποθέσεις στο πρώτο δεκάλεπτο με αποκορύφωμα την φάση του 48' όταν ο Αϊρόσα βρέθηκε... φάτσα με τον Τόνιο και έκανε την πάσα στον Φέλτσερ, ο οποίος δεν ήταν έτοιμος και η ευκαιρία χάθηκε.

Άτυχη... για δεύτερη φορά

Η ΑΕΛ συνέχισε να είναι καλύτερη και να γυροφέρνει έξω από την περιοχή του Τόνιο, όμως στο 70' στάθηκε άτυχη για δεύτερη φορά στο παιχνίδι. Μετά το δοκάρι του Σέμα στο 12', ήταν η σειρά του Κουταντιέρ, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ κάνοντας το πλασέ, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Τόνιο.

"Άνοιξε" το παιχνίδι

Στο τελευταίο τέταρτο το παιχνίδι "άνοιξε", με την ΑΕΛ να ρισκάρει και την ΑΕΚ να έχει χώρους για αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά κοντά στην ισοφάριση στο 83', όμως η κοντινή κεφαλιά του Σαρντινέρο δεν ήταν δυνατή, ο Τόνιο απέκρουσε ασταθώς και το υπέρ της ομάδας του 1-0, παρέμεινε μέχρι τέλους.

ΑΕΛ: Σκόβρον, Αϊρόσα, Σαμπού, Φέλτσερ (66'Νιαγκ), Κουταντιέρ, Σέμα (78'Σταύρου), Μέσκα,  Ελευθερίου, Αντράντε, Σοάρες, Σαρδινέρο.

ΑΕΚ: Τόνιο, Μαρσίνιακ, Σεράν, Καταλά, Ορτίθ, Αλβες (68'Κάντε), Τομάς, Μπόλιεβιτς, Λαμπάν, Εγγλέζου (62'Τετέ), Μοντέιρο (83'Μιντίκκης).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουταντιέρ, Αντράντε, Ελευθερίου- Τόνιο, Σεράν, Μοντέιρο, Τετέ.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκα ο Θωμάς Μούσκος με βοηθούς τους Στέλιο Νικήτα και Δώρο Τούρο.

*Πριν από το παιχνίδι, οι δύο ομάδες μετρούσαν από ένα απόλυτο. Η ΑΕΛ είχε δύο στα δύο εντός και η ΑΕΚ τρία στα τρία εκτός, αμφότερες χωρίς να δεχθούν γκολ.