Επιβλητική... τριάρα (Δηλώσεις/Φώτος)

Μία ψυχομένη Πάφος, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Εθνικό επικρατώντας του με το πειστικό 3-0 και ανεβαίνοντας στους 8 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Σοφόκλη Σοφκολέους κυριάρχησε σε όλη την διάρκεια του αγώνα και έφτασε στην άνετη επικράτησε με σκόρερ τους Γκελασβίλι, Μάτσι και Γκριγκαλασβίλι.

Καλύτερη και 1-0

Καλύτερη η Πάφος στο πρώτο εικοσάλεπτο, είχε την κατοχή της μπάλας και γυρόφερνε έξω από την περιοχή του Εθνικού, χωρίς να φτιάξει κάποια αξιόλογη φάση. Στην πρώτη της καλή ευκαιρία, έφτασε και στο γκολ με τον Γκελασβίλι. Ο επιθετικός της Πάφου έφυγε στην πλάτη της άμυνας από αριστερά, ο Κυριάκου έκοψε σε πρώτο χρόνο, ο Γκελασβίλι συνέχισε και με ωραίο πλασαριστό σουτ έστειλε την μπάλα αρχικά στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια στα δίκτυα για το 1-0.

Προσπάθησε να αντιδράσει

Σταδιακά ο Εθνικός προσπάθησε να ισορροπήσει, κερδίζοντας λίγα μέτρα στο γήπεδο. Κυκλοφόρησε λίγο καλύτερα την μπάλα και είχε ένα καλό σουτ με τον Πιντσέλι στο 45', το οποί έφυγε λίγο έξω. Η Πάφος έδωσε χώρο στον αντίπαλο και είχε σαν ξεκάθαρο στόχο να... χτυπήσει στην κόντρα.

Δεύτερο γκολ με Μάτσι

Στο 58' η Πάφος... διπλασίασε τα τέρματά της, θέτοντας τις βάσεις για την νίκη. Ο Δημοσθένους ελίχθηκε από δεξιά και έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Μάτσι κοντρόλαρε και πλάσαρε ψύχραιμα από το ύψος του πέναλτι στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα για το 2-0.

Δοκάρι και τρίτο γκολ

Η Παφιακή ομάδα έκανε ότι ήθελε στο παιχνίδι, χωρίς να αφήσει το παραμικρό περιθώριο στον Εθνικό για να αντιδράσει. Η ομάδα του Σοφόκλη Σοφκολέους είχε δοκάρι με τον Μάτσι και στο 87' ο Γκριγκαλασβίλι που πέρασε στο παιχνίδι σαν αλλαγή, διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΠΑΦΟΣ FC: Ρόιν, Αλαμπί, Νταμάχου, Γκριγκαλάβα, Γκόμες, Γκελασβίλι (Οκόγιε), Μουτίνιο (75'Γκριγκαλασβίλι), Μάτσι, Ιωάννου (33'Μάρκες), Δημοσθένους, Κχμαλάτζε.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Παναγιώτου, Ιάκομπ, Πιντσέλι, Παγές, Πουτζουρής, Χάτζιαρος (75'Ντε Βράις), Χατζηβασίλης, Ατάντα, Ηλία, Κυριάκου, Μιράντα.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μουτίνιο - Ατάντα.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Αβραάμ Τσούκκας με βοηθούς τους Νίκο Καλησπέρα και Στέλιο Χριστοδούλου.

*Ο Μπογκαντίνοφ ήταν επιλεγμένος στο αρχικό σχήμα του Εθνικού, ωστόσο υπέστη τράβηγμα στο ζέσταμα και έμεινε στον πάγκο, με τον 19χρονο Μιχάλη Παναγιώτου να παίρνει την θέση του.

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Ιωάννου με τον Μάρκες λόγω τραυματισμού του πρώτου.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Σοφόκλης Σοφοκλέους: "Η ομάδα μας κέρδισε δίκαια. Ήμασταν πολύ σοβαροί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για το σημερινό παιχνίδι. Πήραμε τρεις σημαντικούς βαθμούς και τίποτα περισσότερο. Είμαστε σταθεροί στο στόχο μας ο οποίος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας που ήρθε στο γήπεδο και μας στήριξε".

Μπόρτζιε Τζιούρεφ: "Συγχαρητήρια στην Πάφο για τη νίκη. Τις τελευταίες μέρες είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμού. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες γιατί προσπάθησαν πολύ όμως σήμερα δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω. Ελπίζω ότι στα επόμενα παιχνίδια θα παρουσιαστούμε καλύτεροι".