Πρώτο κ' άνετο! (φώτος)

Με MVP τον Άλεξ Ντα Σίλβα που έδωσε δυο ασίστ και σκόραρε μια φορά, ο Απόλλωνας έφτασε στο πρώτο του διπλό στην σεζόν... με άνεση, αφού κέρδισε την Αγία Νάπα με 0-3. Γκιέ και Φρέιρε τα άλλα γκολ, σε ένα παιχνίδι με ωραίο ρυθμό, αρκετές φάσεις και δυο δοκάρια.

Δυνατό ξεκίνημα και δυο γκολ

Η Λεμεσιανή ομάδα μπήκε πιο επιθετικά και είχε την πρωτοβουλία, με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να έρχεται στο 10ο λεπτό, όταν ο Μέζγκα έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά και ο Κίττος έδιωξε δύσκολα. Το θετικό ξεκίνημα μετουσιώθηκε σε γκολ τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Άλεξ στην αντεπίθεση έστρωσε στον Γκιέ και αυτός από κοντά με διπλή προσπάθεια έκανε το 0-1. Το γκολ δεν άλλαξε κάτι αφού ο Απόλλωνας διατήρησε κατοχή και υπεροχή και στο 24' πλησίασε ακόμα περισσότερο το τρίποντο, όταν ο Άλεξ εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Φρέιρε έκανε το 0-2 με κεφαλιά.

Την ίδια εικόνα είχαμε και στην συνέχεια, ωστόσο πλέον με τον Απόλλωνα να μην... φορτσάρει τόσο πολύ. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πλησιάσουν την περιοχή του Βάλε σε 3-4 περιπτώσεις όμως μέχρι εκεί. Από την άλλη, το σύνολο του Εμάνουελ παίζοντας με προσοχή, έψαχνε τους χώρους για να κάνει και το τρίτο γκολ, έφτιαξε σε μια-δυο φάσεις τις προϋποθέσεις, όμως το ημίχρονο έκλεισε χωρίς άλλο γκολ.

Πολλές ευκαιρίες και ακόμα ένα

Πολύ δυνατά μπήκε και στο δεύτερο μισό του ματς ο Απόλλωνας, που στο 46' είχε μια κεφαλιά του Ελίζιο που έφυγε λίγο έξω και στο 48' ένα μακρινό σουτ του Παπουλή που έστειλε σε κόρνερ ο Κίττος. Δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Αγίας Νάπας μετά από λάθος του Χάιμε να απειλήσει, με τον Φεμί να κερδίζει αλλά να σουτάρει έξω από διαγώνια αριστερά. Δευτερόλεπτα αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν άλλη μια ευκαιρία - αυτή ακόμα μεγαλύτερη - όταν το πλασέ του Στογιάνοφ πήγε στο δοκάρι και έξω.

Οι ευκαιρίες είχαν συνέχεια στο 57' με τον Παπουλή και πάλι από μακριά να "δοκιμάζει" τον Κίττο που ήταν έτοιμος. Όπως κυλούσε το ματς, εκείνο που ακολούθησε ήταν και το πιο φυσιολογικό, δηλαδή το γκολ. Ο Παπουλής στο 60' ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μέρτακκα και ο Άλεξ εκτέλεσε το πέναλτι για το 3-0.

Ακολούθησαν δυο καλές στιγμές για την ομάδα του Κοσμά, με τον Ίμπσον στο 63' και 74', όμως στην πρώτη περίπτωση ο Βάλε ήταν έτοιμος και στην δεύτερη, το κοντινό πλασέ πήγε ψηλά. Η επόμενη φάση "ανήκε" στον Απόλλωνα, που στο 79' πλησίασε το γκολ όταν ο Πέδρο έκανε το σουτ και η μπάλα πήγε στο δοκάρι, μετά την ασταθή επέμβαση του Κίττου. Στο 85' ο Βάλε έβγαλε ακόμα μια απόκρουση στο δυνατό σουτ του Φίλγκεϊτ ενώ η τελευταία αξιόλογη στιγμή ήρθε δευτερόλεπα πριν το τέλος, όταν στο 92' η κεφαλιά του Γκουγιόν έφυγε μόλις έξω.

Αγία Νάπα: Κίττος, Μέρτακκας, Σκόπγιακ, Αντωνίου (78' Εμγκούνι), Φίλγκεϊτ, Λαμπρόπουλος, Μπάμπα, Λόβρετσιτς (46' Άντολεκ), Φεμί, Μάατσεν (46' Στογιάνοφ), Ίμπσον

Απόλλων: Βάλε, Πέδρο, Χάιμε, Φρέιρε, Ελίζιο, Στογιάνοβιτς (85' Γκουγιόν), Σακέτι, Mέζγκα (64' Σλάβτσεφ), Άλεξ, Παπουλής, Γκιέ (70' Τουράν)

Κίτρινες: Λαμπρόπουλος, Μέρτακκας / Στογιάνοβιτς, Σακέτι

Ενδιαφέρουν

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Άμπραχαμ Γκίε.

- Πρώτο γκολ για τον Φρέιρε.

- Πρώτο γκολ και για τον Ντα Σίλβα.

- Διαιτητής ήταν ο Κώστας Ψευδιώτης, με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίστου - Χριστάκης Σπανό, τέταρτο τον Χρυσοβαλάντη Θεουλή και παρατηρητή τον Λοΐζο Λοΐζου.

- Μερκής, Αγγελή και Κολοκούδιας έμειναν εκτός αποστολής του Απόλλωνα λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, όπως ανακοινώθηκε.