Όταν...κατηφόρισε το "ΠΑΠ", τέσσερα γκολ και δύο δοκάρια (Φώτος)

Στο πρώτο μέρος η Ανόρθωση αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες κόντρα στον Ερμή, όμως στο δεύτερο μέρος το "ΠΑΠ"... κατηφόρισε και η ομάδα του Αντρέ Πάους επικράτησε με 4-0, έχοντας συνάμα και δύο δοκάρια. Ντλοβού, αυτογκόλ ο Γκονζάλες, Αβραάμ και Σβέχλεν οι σκόρερ της "Κυρίας", η οποία ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Απογοήτευσε ξανά ο Ερμής...

Θετικό ξεκίνημα

Καλό το ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να επιτεθούν και ψάξουν το γκολ. Στο πρώτο εικοσάλεπτο, Ανόρθωση και Ερμής είχαν από μία καλή φάση, αρχικά η «Κυρία» στο 9’ με ωραίο σουτ του Μαρτίνες να φεύγει λίγο έξω και στην συνέχεια οι «φτεροπόδαροι» στο 12’ με τον Μπαλογκούν από πλάγια θέση εντός περιοχής να μην βρίσκει στόχο.

Δεν ήρθε γκολ, μειώθηκε ο ρυθμός

Ο καλός ρυθμός στο πρώτο εικοσάλεπτο δεν έφερε το γρήγορο γκολ για κάποια εκ των δύο ομάδων. Ως εκ τούτου, μοιραία ο ρυθμός άρχισε να πέφτει, με την «Κυρία» να έχει την ελαφριά υπεροχή και την κατοχή μπάλας, χωρίς ωστόσο να μπορεί με ευκολία να… μπει στην αντίπαλη περιοχή και να περιορίζεται σε κάποια μακρινά σουτ.

Ξανά επιθετικές, ξανά ευκαιρίες

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, οι δύο ομάδες… ανέβασαν εκ νέου ρυθμούς πλησιάζοντας στο γκολ. Ο Ντλοβού στο 38’ από κοντά με κεφαλιά σημάδεψε… ψηλά και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κεϊτά είδε την δική του κεφαλιά να αποκρούεται από τον Κόπριβετς. Τέλος, στο 43’ οι φιλοξενούμενοι είχαν διπλή χαμένη ευκαιρία, με το φάουλ του Γκονζάλες και το σουτ του Βασιλόγιαννη να αποκρούονται από τον Κόπριβετς.

Δοκάρι με Μαρτίνες

Φοβερή ευκαιρία για την Ανόρθωση, με τον Μαρτίνες να… αγγίζει το γκολ. Στο 49’, ο Ντλοβού σέντραρε από δεξιά, ο Μουλαζίμης δεν είδε τον Μαρτίνες και άφησε την μπάλα να περάσει, ο Αργεντινός βρέθηκε… φάτσα με τον Παναγόπουλο όμως το δυνατό σουτ που έκανε… τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ερμή. Στην συνέχεια της φάσης Ορλάντι και Πελέ προσπάθησαν να σκοράρουν, όμως τα σουτ τους κόντραραν σε αντίπαλους.

Διπλή ευκαιρία, δεύτερο δοκάρι!

Κάθε λεπτό που περνούσε η Ανόρθωση γινόταν και πιο πιεστική, χάνοντας νέα σπουδαία διπλή ευκαιρία. Στο 57’, αρχικά ο Ντλοβού από δεξιά έκανε το αριστερό πλασέ και ανάγκασε τον Παναγόπουλο σε σπουδαία επέμβαση και στην εξέλιξη της φάσης, πέφτοντας ο Αβραάμ έκανε το γυριστό σουτ με την μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι, δεύτερο μέσα σε οκτώ λεπτά!

Δικαίωση... εις διπλούν!

Η πίεση της Ανόρθωσης ήταν αφόρητη και τα γκολ ήρθαν μαζεμένα, δικαιώνοντας τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Αντρέ Πάους. Αρχικά στο 67' με τον Ντλοβού, να κάνει την ωραία κεφαλιά μετά από εξαιρετική σέντρα του Μαρτίνες και να νικά τον Παναγόπουλο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ορλάντι ήταν ο δημιουργός εκτελώντας κόρνερ από δεξιά, ο Λαϊφης έκανε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στον Γκονζάλες και κατέληξε στα δίκτυα για το 2-0.

Η σειρά του Αβραάμ

Απ' την στιγμή που ήρθαν τα γκολ, τελείωσε το ενδιαφέρον για τον αγώνα. Η Ανόρθωση συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς και στο 78'... ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Ορλάντι ελίχθηκε ωραία από δεξιά και έκανε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Αβραάμ να κάνει το σουτ στην κίνηση και να νικά τον Παναγόπουλο.

Ντεμπούτο και... κερασάκι

Το φινάλε, γράφτηκε στον χρόνο των καθυστερήσεων από τον Σβέχλεν που μπήκε λίγο νωρίτερα στο παιχνίδι πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του. Ο κεντρικό αμυντικός της Ανόρθωσης ακολούθησε την φάση σε εκτέλεση φάουλ του Πελέ, πήρε το... ριμπάουντ και από κοντά πλάσαρε εύστοχα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Τζανακάκης, Νούχου, Πελέ, Βίκτορ, Μαρτίνες (78'Αμπουρτζάνια), Λαΐφης, Χόλκερσον, Μακρής (55'Αβραάμ), Ορλάντι, Ντλοβού.

ΕΡΜΗΣ: Παναγόπουλος, Μουλαζίμης, Γιαγκουδάκης, Ντε Πίνα, Γκονζάλες, Ουλίσε, Χριστοφή, Μπριντζίτο(62'Μαράκις), Μπαλογκούν, Βασιλόγιαννης, Κεϊτά.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πελέ -  Βασιλόγιαννης, Μουλαζίμης.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Ηλία με βοηθούς τους Πέτρο Πέτρου και Στέλιο Νικήτα.

*Με δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Αγία Νάπα παρέταξε την ομάδα του ο Αντρέ Πάους. Τζανακάκης και Μακρής στις θέσεις των  Γκάμπριελ και Αμπουρτζάνια.

*Με τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ομόνοια παρέταξε την ομάδα του ο Νίκος Παναγιώτου. Μπαλογκούν, Μουλαζίμης και Χριστοφή πήραν τις θέσεις των  Κουίνσι, Λατόρε και Μουσταφά.

*"Πρεμιέρα" στον πάγκο του Ερμή για τον Νίκο Παναγιώτου, ο οποίος επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες στην ομάδα.