Μετά το "διαζύγιο" με τον Πάμπο Χριστοδούλου, η ηγεσία της ΚΟΠ καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Κύπρου.
Από πλευράς ΚΟΠ δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βιαστούν, αφού οι επόμενες επίσημες υποχρεώσεις της Εθνικής Ανδρών αρχίζουν το Σεπτέμβριο του 2016 και αφορούν τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.
Συγκεκριμένα, το επόμενο επίσημο παιχνίδι της Κύπρου είναι προγραμματισμένο για τις 6 Σεπτεμβρίου 2016, όταν και θα αντιμετωπίσει εντός έδρας το Βέλγιο.
Για την ώρα δεν τους έχει απασχολήσει ούτε τις προηγούμενες μέρες, ούτε και τώρα που έγινε γνωστό το "διαζύγιο", κανένα όνομα για τη διαδοχή του Κύπριου προπονητή, ενώ δεν αποκλείεται από τη στιγμή που υπάρχει διακοπή εντός Νοεμβρίου για τη διεξαγωγή φιλικών αγώνων Εθνικών Ομάδων- δεν έχει προγραμματιστεί για την ώρα κάποιο για την Κύπρο- να συγκεντρωθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές και να τους αποχαιρετίσει ο Πάμπος Χριστοδούλου.
Ενδεχομένως να υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος για φιλικές υποχρεώσεις της Εθνικής τον Φεβρουάριο, ωστόσο επειδή ακόμα είναι φρέσκο το μελάνι από την ανακοίνωση για τη μη συνέχιση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν χρειάζεται να γίνονται εκτιμήσεις για την κατάσταση που θα επικρατεί τότε.
Το δεδομένο είναι πως μπορεί η ηγεσία της ΚΟΠ να βρίσκεται σε αναζήτηση νέου Ομοσπονδιακού τεχνικού, ωστόσο δεν πρόκειται να βιαστεί και θα αξιολογήσει όλες τις καλές περιπτώσεις που θα προκύψουν στην πορεία προκειμένου να λάβει την τελική της απόφαση και να παρουσιαστεί η Εθνική Ανδρών αντάξια των προσδοκιών όλων μας στις επίσημές της υποχρεώσεις.