"Καθάρισε" με Φώτη (Φώτος)

Με τον Φώτη Παπουλή να έχει κέφια και να σκοράρει δις, ο Απόλλωνας επικράτησε χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες με 2-1 της Δόξας στο "Τσίρειο", στο παιχνίδι με το οποίο... άνοιξε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής. Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για τον Ελλαδίτη άσο, με την Δόξα να μειώνει στις καθυστερήσεις με τον Εντμάρ.

Επιθετικά, δοκάρι και κλασική

Όπως αναμενόταν, ο Απόλλωνας ξεκίνησε πιο επιθετικά το παιχνίδι και απείλησε με γρήγορο γκολ χάνοντας νωρίς σπουδαία διπλή ευκαιρία. Στο 14’ ο Άλεξ Ντα Σίλβα εκτέλεσε φάουλ, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι και στην συνέχεια ο Άμπραχαμ Γκιέ από κοντά αστόχησε, σπαταλώντας σπουδαία ευκαιρία.

Συνέχεια με Άλεξ - Φώτη

Επιθετικός μονόλογος το πρώτο μισάωρο για την ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ, που πλησίασε άλλες δύο φορές κοντά στο γκολ. Αρχικά με τον Ντα Σίλβα στο 21’ που έκανε το δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω και στην συνέχεια με τον Παπουλή στο 23’, με την μπάλα να φεύγει εκ νέου ελάχιστα έξω.

Άργησε, αλλά ήρθε το γκολ

Με βάση την επιθετικότητα του Απόλλωνα, ήταν θέμα χρόνου να έρθει το γκολ. Άργησε κάπως, αλλά ήρθε. Στο 38’ οι «γαλάζιοι» επιτέθηκαν από δεξιά, Πέδρο και Μέζγκα συνδυάστηκαν ωραία, ο πρώτος έδωσε την ασίστ και ο Φώτης Παπουλής βρήκε στόχο, νικώντας τον Χατζηφραγκίσκου για το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Παπουλής... το δεύτερο χτύπημα

Η ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο δεύτερο μέρος, πιέζοντας και φτάνοντας νωρίς στο δεύτερο γκολ. Στο 57', δράστης... ξανά ο Φώτης Παπουλής με τον Ελλαδίτη άσο με ωραία ατομική ενέργεια να πλασάρει και να νικά για δεύτερη φορά τον Χατζηφραγκίσκου, για το 2-0.

Μείωση... με δώρο

Το δεύτερο γκολ οδήγησε τους γηπεδούχους σε μείωση του ρυθμού και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν, ψάχνοντας το γκολ για να μπορούν εκ νέου στο παιχνίδι. Έφτιαξαν κάποιες προϋποθέσεις κυρίως με τον Φερνάντες ωστόσο για να φτάσουν στο γκολ χρειάστηκε... δώρο της αμυντικής γραμμής του Απόλλωνα, με τον Εντμάρ να μειώνει στο τελικό 2-1 στο 90',

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Πέδρο, Χάιμε, Φρέιρε, Ελίζιο, Στογιάνοβιτς, Σακέτι, Mέζγκα (66'Τουράμ), Άλεξ, Παπουλής (78'Σλάβτσεφ), Γκιέ (90'Πίττας).

ΔΟΞΑ: Χατζηφραγκίσκου, Εντμάρ, Παουλίνιο, Λεάντρο, Λεονάρντο, Φερνάντες, Γκαράι, Λόπες (62'Ενινφούλ), Καρλίτος, Φοφανά, Κωνσταντίνου (59'Λόπο).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπουλής, Ελίζιο - Λεονάρντο, Φερνάντες.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Λούκας Σωτηρίου με βοηθούς τους Νικόλα Καλησπέρα και Μιχάλη Σωτηρίου. Πρώτος επιπρόσθετος ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης και δεύτερος ο Νικόλας Αθανασίου.

*Στην προηγούμενη αγωνιστική, οι δύο ομάδες πανηγύρισαν την νίκη. Ο Απόλλωνας με 3-0 εκτός έδρας κόντρα στην Αγία Νάπα και η Δόξα εντός έδρας με 2-1 κόντρα στην ΕΝΠ.