Ανατροπή στην ανατροπή και "Χ" (Φώτος)

Μέχρι το 96', η ΑΕΛ... κρατούσε στα χέρια της την νίκη, τη πρώτη εκτός έδρας όμως ο Βασίλης Παπαδόπουλος που πέρασε στο παιχνίδι σαν αλλαγή στο 83', είχε τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι του "Τάσος Μάρκου". Το πρώτο μέρος ανάμεσα σε ΕΝΠ και ΑΕΛ ήταν... κακοποίηση του αθλήματος, όμως στην επανάληψη είχαμε τέσσερα γκολ. Αρχικά ο Μπούντιμιρ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έφεραν τα κάτω πάνω με δύο γκολ του Σαρντινέρο και τέλος στο 96' ο Παπαδόπουλος με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Κακό ξεκίνημα

Χαμηλός ρυθμός στο πρώτο τέταρτο, χωρίς κάτι αξιόλογο μπροστά από τις δύο εστίες. Η ΑΕΛ έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Κωνσταντίνου, ο οποίος την πρώτη φορά που χρειάστηκε στο 12' αντέδρασε σωστά και κράτησε το 0-0.

Χειρότερη η συνέχεια

Ακόμα χειρότερο το δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου. Δύο ομάδες ασύνδετες, χωρίς να μπορούν να φτιάξουν κάποια οργανωμένη επίθεση και να βασίζονται σε κάποια στημένα για να απειλήσουν. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο απόλυτο μηδέν, αποτέλεσμα δίκαιο με βάση όσα (δεν) έδωσαν Ένωση και ΑΕΛ.

Επιθετικό πεντάλεπτο και 1-0

Δυνατό ξεκίνημα για την Ένωση στο πρώτο πεντάλεπο της επανάληψης, πάτησε 2-3 φορές περιοχή και έχασε ευκαιρίες με Σβόγιτς και Ντίξον. Η πίεση της Ένωσης καρποφόρησε με τους "βυσσινί" να φτάνουν στο γκολ από το σημείο του πέναλτι στο 52'. Ο Μπούντιμιρ έκανε το σουτ και η μπάλα χτύπησε στο ανοικτό χέρι του Αντράντε. Ο Χρήστης Ηλία υπέδειξε την παράβαση και ο Μπούντιμιρ που ανέλαβε την εκτέλεση ήταν εύστοχος νικώντας τον Ντεγκρά για το 1-0.

Εφτά λεπτά και... απάντηση

Η χαρά των γηπεδούχων διήρκησε μόλις εφτά λεπτά, αφού οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν άμεσα και έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Στο 59' ο Σαρντινέρο έγινε κάτοχος της μπάλας από αριστερά, συνέκλινε προς τα μέσα και έκανε το συρτό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κωνσταντίνου για το 1-1.

Σαρντινέρο... το δεύτερο χτύπημα

Απ' το γκολ της Ένωσης και έπειτα, η ΑΕΛ έδειξε αντίδραση μεγάλης ομάδας και αφού αρχικά ισοφάρισε, έφτασε και στην ολική ανατροπή, με τον ίδιο ποδοσφαιριστής. Ο Σαρντινέρο ξανά στο 70' βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα, αφού πρώτα επωφελήθηκε αδράνεια της άμυνας και αποτυχημένο διώξιμο του Κοσμά.

Χρυσή αλλαγή ο Παπαδόπουλος

Εκεί που όλα έδειχναν ότι η ΑΕΛ θα έφευγε από το Παραλίμνι με το "διπλό", ο Βασίλης Παπαδόπουλος  στο 96' (και ενώ ειχε μπει σαν αλλαγή στο 83') είχε αντίθετη άποψη και με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, διαμόρφωσε το τελικό Ένωση - ΑΕΛ 2-2.

ΕΝΠ: Κωνσταντίνου, Πιερέττης, Σίλβα, Μπάουμαν, Βούκσεβιτς (83'Παπαδόπουλος), Κοσμά, Σβόγιτς (83'Φροξυλιάς), Βαλλιάνος, Μπούντιμιρ, Ντίξον, Φαν Ράνσμπεκ (70'Μπασόφ).

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Ρομπέρ, Αρούα, Κουταντέρ, Σέμα (20'Νιαγκ), Καραγκούνης (57'Σταύρου), Ελευθερίου, Αντράντε, Σοάρες, Σαρντινέρο (85'Κυριάκου), Οχένε.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φαν Ράνσμπεκ, Μπασόφ, Πιερέττης.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χρήστος Ηλία με βοηθούς τους Αθηνόδωρο Ιωάννου και Ανδρέα Ανδρέου.

*Ντεμπούτο στον πάγκο της ΑΕΛ για τον Μάκη Χάβο.

*Ντεμπούτο για την ΕΝΠ πραγματοποίησε ο γκολκίπερ Γαβριήλ Κωνσταντίνου.

*Αναγκαστική ήταν αλλαγή του Σέμα με τον Νιαγκ λόγω τραυματισμού του πρώτου. 

*Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Μάριο Μπούντιμιρ.

*Στα τρία γκολ στο πρωτάθλημα για έφτασε με τα δύο σημερινά ο Σαρντινέρο.

*Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Βασίλη Παπαδόπουλο.