Ένα... και να καίει! (φώτος)

Ο Ευθύμης Κουλούρης ήταν το θέμα συζήτησης τις τελευταίες μέρες αφού έβαλε έξι γκολ στο ματς κυπέλλου με την Ελπίδα. Το απόγευμα της Κυριακής έβαλε μόνο... ένα αλλά ήταν γεμάτο ουσία αφού σκόραρε στο 90', δευτερόλεπτα μετά που μπήκε ως αλλαγή και έδωσε στην Ανόρθωση τη νίκη επί της Πάφου, με 1-2. Η "Κυρία" δεν έπαιξε καλά αλλά ήταν αποτελεσματική, αντίθετα με την Πάφο που έκανε πολύ καλή εμφάνιση αλλά αδίκησε τον εαυτό της αφού δεν εκμεταλλεύτηκε τις αρκετές κλασικές ευκαιρίες που έφτιαξε.

Ευκαιρίες αμφότεροι, ο Αβραάμ την ουσία

Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά με στόχο το γρήγορο γκολ και στο 8' έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μαρτίνες από αριστερά "έκοψε" για τον επερχόμενο Αβραάμ που από πλάγια πλάσαρε λίγο έξω. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι με συντηρητική τακτική και την σκέψη πρώτα στην άμυνα, προσπαθούσαν να πιάσουν ανοργάνωτη την άμυνα της Ανόρθωσης στην κόντρα και σταδιακά ισορρόπησαν το ματς. Έτσι στο 14' είχαν καλή φάση, όταν ο Μάατσι γύρισε από αριστερά αλλά ο Χμαλάτζε από εξαιρετική θέση σούταρε ψηλά ενώ στο 20' ο Δημοσθένους βγήκε στο τετ-α-τετ με τον Κόπριβετς όμως βιάστηκε να τελειώσει την φάση και δεν έπιασε καλά το σουτ. Στο 22' ήταν ξανά η σειρά της "Κυρίας" να απειλήσει, όταν το κοντινό σουτ του Μαρτίνες κόντραρε και πήγε κόρνερ ενώ δέκα λεπτά αργότερα, η Πάφος έχασε άλλη μια κλασική ευκαιρία, με τον Κόπριβετς να είναι ξανά έτοιμος, στο κοντινό σουτ του Γκελασβίλι που έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση.

Μετά το 30' περίπου, η ομάδα του Πάους έλεγξε τον ρυθμό και έγινε πιο επιθετική, έχοντας καλή στιγμή στο 35', όταν ο Πελέ πήγε να σκοράρει με εντυπωσιακό γυριστό αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά. Τελικά ο χορός των ευκαιριών έφερε αποτέλεσμα στο 43', όταν ο Μαρτίνες έκανε ωραία κίνηση από δεξιά και με μπαλιά βρήκε τον Αβραάμ στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Δυνατά η Πάφος, χρυσές αλλαγές ο Πάους

Στο δεύτερο μέρος η Πάφος ξεκίνησε πολύ δυνατά και στο 52' έχασε καλή ευκαιρία, όταν ο Γκελασβίλι βρέθηκε σε θέση βολής όμως το τελείωμά του από το ύψος του πέναλτι πήγε έξω. Τελικά οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ που δικαιούνταν στο 60' μετά από διπλή προσπάθεια. Πρώτα ο Νταμάχου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κόπριβες με το κοντινό σουτ, όμως στο ριμπάουντ ο Μαάτσι με πλασέ από αριστερά ισοφάρισε σε 1-1.

Μάλιστα στο 64' η ομάδα του Σοφοκλέους "άγγιξε" την ανατροπή όταν ο Γκριγκαλασβίλι βρήκε... μαγικά τον Οκόγιε, ο οποίος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το τετ-α-τετ με τον Κόπριβετς και πλάσαρε έξω.

Από την άλλη η Ανόρθωση δεν μπορούσε να κάνει τίποτα σωστά στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου μέρους και ειδικά επιθετικά ήταν ανύπαρκτη μέχρι το 70'. Χαρακτηριστικό πως την πρώτη της τελική προσπάθεια την κατέγραψε στο 71', με ένα αναιμικό σουτ του Μαρτίνες που μπλόκαρε εύκολα ο Κρούμινς. Ο Αργεντινός ήταν ο παίκτης που έφτιαξε και την επόμενη φάση, όταν στο 78' δοκίμασε το μακρινό σουτ που έφυγε λίγο έξω.

Προ της απώλειας, ο Πάους έκανε μαζεμένες τις τρεις αλλαγές του στην συνέχεια και δυο από εκείνες, τον δικαίωσαν. Στο 90' ο Κάλβο με μπαλιά από δεξιά βρήκε τον Κουλούρη ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 1-2, δευτερόλεπτα μετά που μπήκε στο γήπεδο. Καμία άλλη ευκαιρία στην συνέχεια, με τον Νούχου να αποβάλλεται σωστά με δεύτερη κίτρινη στο 91' και το τελικό σφύριγμα να βρίσκει την Ανόρθωση νικήτρια σε ένα εξαιρετικό ματς με πολλές ευκαιρίες και συγκινήσεις...

Πάφος: Κρούμινς, Αλαμπί, Νταμάχου, Γκριγκαλάβα, Γκόμες, Ιωάννου, Γκριγκαλασβίλι (83' Μουτίνιο), Δημοσθένους (46' Οκόγιε), Χμαλάτζε, Γκελασβίλι, Μάατσι

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Τζανακάκης, Λαΐφης, Χόλγκερσον, Νούχου, Βίκτορ, Πελέ, Μαρτίνες, Αβραάμ (83' Κάλβο), Ορλάντι (79' Μακρής), Εντλοβού (89' Κουλούρης)

Kίτρινες: - / Βίκτορ, Τζανακάκης

Κόκκινες: - / Νούχου (2η κίτρινη)

Ενδιαφέρουν

- Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ευθύμη Κουλούρη.

- Πέμπτο γκολ στο πρωτάθλημα για το Νασίρ Μαάτσι.

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Αντρέα Αβραάμ.

- Διαιτητής ήταν ο Νικόλας Νεοκλέους με βοηθούς τους Παύλο Γεωργίου - Ανδρέα Μιχαηλίδη, 4ο τον Κώστα Ψευδιώτη και παρατηρητή τον Κώστα Καπιτανή.