Τρίτη σερί νίκη, βαθμολογικό άλμα και... ιστορία! (Φώτος)

Άλμα πέντε θέσεων πραγματοποίησε σήμερα ο Άρης, με την Λεμεσιανή ομάδα να διανύει τις καλύτερες φάσεις της σύγχρονης ιστορίας της! Στον σημερινό αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 9η αγωνιστική, ο Άρης υποδέχθηκε την Νέα Σαλαμίνα και επικράτησε δίκαια με 2-0, φτάνοντας στους 10 βαθμούς και την 7η θέση! Τα γκολ για τους γηπεδούχου σημείωσαν οι Αουρέλιο και Μαραγκουδάκης, ενώ η Λεμεσιανή ομάδα είχε και δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος, πριν... ανοίξει το σκορ. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Άρη ο οποίος πετυχαίνει κάτι τέτοιο για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1990.

Οι επιλογές του Ναγκόε

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Νουρεντινόσκι, δεξί μπακ ο Χριστοφόρου, αριστερό μπακ ο Ευσταθίου και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μποργκ και Οζίας. Αμυντικά χαφ οι Παναγή και Αουρέλιο, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Μπαγκούρα έξω δεξιά ο Μαραγκουδάκης, έξω αριστερά ο Κύπρου και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπόνιφεις.

Οι επιλογές του Ντε Γιόγκε

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Στέινμπορς, δεξί μπακ ο Άντιτς, αριστερό μπακ ο Τσίνα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τσιγκουίνι και Ζάρκοβιτς. Αμυντικά χαφ οι Σκοπελίτης και Κούσουλος, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Τσούρτσουριτς, έξω δεξιά ο Παύλου, έξω αριστερά ο Ατόρνο και στην κορυφή της επίθεσης ο Μακρίεφ.

Καλός ρυθμός και δοκάρι

Καλός ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να δείχνουν επιθετικότητα και να ψάχνουν ο γρήγορο γκολ. Πρώτος έφτασε κοντά, πολύ κοντά για την ακρίβεια ο Άρης στο 8’ με τον Αουρέλιο να εκτελεί φάουλ από πολύ μακριά και να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Στέινμπορς, με το 0-0 να παραμένει στο πρώτο δεκάλεπτο.

Εκ νέου άτυχος!

Έχοντας την ελαφριά υπεροχή, ο Άρης γυρόφερνε έξω από την εστία του Στέινμπορς και στο 26’ ήταν εκ νέου άτυχος… διπλασιάζοντας τα δοκάρια του! Οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ από αριστερά, ο Μπαγκούρα το εκτέλεσε στο πρώτο δοκάρι προς τον Μποργκ ο οποίος έκανε την πισινή… στριφτή κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπά στην συμβολή  των δοκαριών των φιλοξενούμενων.

Ισορρόπησε στο δεύτερο μισό

Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, η Νέα Σαλαμίνα ισορρόπησε και άρχισε να γίνεται πιο επιθετική, έχοντας κάποιες καλές προϋποθέσεις και ένα κακό μακρινό σουτ του Παύλου που έδιωξε δύσκολα ο Νουρεντινόσκι. Έτσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 0-0, αποτέλεσμα που δεν αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Ευκαιρία η Σαλαμίνα, γκολ ο Άρης

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τις δύο ομάδες να δείχνουν επιθετικότητα και την Νέα Σαλαμίνα να έχει καλή ευκαιρία με τον Παύλου στο 48', με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Τοπ πρώτο γκολ όμως ήρθε από τον Άρη, με έναν... πρώην ερυθρόλευκο. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση και ο Μάρκο Αουρέλιο το εκτέλεσε εύστοχα, αφήνοντας... άγαλμα τον Στέινμπορς, για το 1-0 στο 54'.

Μετά το γκολ κλασικές ευκαιρίες

Το γκολ έδωσε... φτερά στα πόδια των γηπεδούχων οι οποίοι πίεσαν και είθε ξεκάθαρες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Αρχικά με κεφαλιά του Οζίας από καλή θέση στο 61' να φεύγει έξω και στην συνέχεια στο 62' με τον Μπόνιφεϊς να αστοχεί από το μισό μέτρο, σημαδεύοντας τον Στέινμπορς. Παράλληλα και στο 68' ο Αουρέλιο εκτέλεσε νέο φάουλ, ωστόσο αυτή την φορά ο γκολκίπερ της Νέας Σαλαμίνας απέκρουσε εντυπωσιακά.

Φάσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι... άνοιξε και οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 86' ο Αουρέλιο έκλεψε και έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Κύπρου ο οποίος πλάσαρε άστοχα ενώ στο 90' ο προωθημένος Ζάρκοβιτς έκανε το αυτόματο σουτ, αναγκάζοντας τον Νουρεντινόσκι στην απόκρουση του αγώνα!

Tέλος με Μαραγκουδάκη

Το τέλος του αγώνα επεφύλασσε και άλλες συγκινήσεις, με τον Άρη να σκοράρει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μαραγκουδάκη και να φτάνει στην σπουδαία νίκη με 2-0.

ΑΡΗΣ: Νουρεντινόσκι, Μποργκ, Χριστοφόρου, Αουρέλιο, Οζίας, Ευσταθίου, Παναγή, Μπαγκούρα (80'Κυριάκου), Κύπρου, Μαραγκουδάκης, Μπόνιφεϊς (71'Γκονζάλες).

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Στέινμπορς, Άντιτς, Ζάρκοβιτς, Τσούρτσουριτς, Μακρίεφ, Ατόρνο (71'Μάρτσεφ), Παύλου (78'Πεδρίτο), Κούσουλος, Σκοπελίτης, Τσίνα, Τσιγκουίνι (58'Μπεμπά). 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαραγκουδάκης, Κύπρου - Μπεμπά, Σκοπελίτης.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χρήστος Νικολαΐδης με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου και Κυριάκο Κυριάκου.

*Με την ίδια εντεκάδα που αγωνίστηκε και κέρδισε την ΑΕΛ την προηγούμενη αγωνιστική, παρέταξε την ομάδα του ο τεχνικός του Άρη Έουγκεν Ναγκόε.

*Με δύο αλλαγές παρέταξε την ομάδα του σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ, ο τεχνικός της Νέας Σαλαμίνας Γιαν Ντε Γιόγκε. Σκοπελίτης και Τσίνα που εξέτισαν την τιμωρία τους, πήραν τις θέσεις των Γκράιμς και Μπεμπά.