(Χ)αμένη ευκαιρία (φώτος)

Ο Απόλλωνας είχε ευκαιρία αυτή την αγωνιστική αφού το ΑΠΟΕΛ παίζει με την Ομόνοια και η ΑΕΚ με την Ανόρθωση επομένως θα προκύψουν αρκετές απώλειες βαθμών που τον... ενδιαφέρουν, όμως ο ίδιος δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ερμή, μένοντας στο 0-0 στο "Τσίρειο". Κορυφαίος ο Παναγόπουλος ενώ οι γηπεδούχοι από το 84' έπαιζαν με δέκα μετά την αποβολή του Σακέτι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο κινητικοί και με επιθετικές βλέψεις όπως αναμενόταν, όμως το πρώτο δεκάλεπτο έφυγε χωρίς τη μεγάλη φάση. Χρειάστηκε να περάσουν 22' λεπτά για να πλησιάσει ο Απόλλωνας το γκολ, όταν ο Πίττας μετά από ωραία πάσα του Ρόσα, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παναγόπουλο, με την μπάλα να φεύγει μόλις έξω.

Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ερμή να απειλήσει μάλιστα με διπλή ευκαιρία, όμως ο Βάλε έβγαλε την απόκρουση στην προσπάθεια του Μαγέλε. Ο Απόλλωνας από την άλλη στο 40' είχε μια καλή στιγμή με ένα σουτ του Ρόσα που έφυγε έξω.

Η εικόνα ήταν ίδια και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, χωρίς πολλές φάσεις και αρκετή αναμονή για να προκύψει η πρώτη. Αυτή ήρθε στο 59' και ήταν για τον Απόλλωνα, όταν ο Ρόσα έκανε σουτ και ο Παναγόπουλος απέκρουσε, με τον Στογιάνοβιτς στο ριμπάουντ να αστοχεί. Η επόμενη φάση δεν άργησε αλλά σταμάτησε και αυτή στον Παναγόπουλο, που στο 63' είχε την απάντηση στο σουτ του Γκιέ. Δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Πίττα να απειλήσει, όμως το σουτ του απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή. Μια πολύ δύσκολη φάση, με τα τηλεοπτικά ριπλέι να μην την ξεκαθαρίζουν (φαίνεται ότι ένα πολύ μικρό μέρος της μπάλας δεν πέρασε την γραμμή).

Οι γηπεδούχοι με την πάροδο του χρόνου έγιναν πολύ πιο απαιτητικοί, όμως τα πάντα σταματούσαν πάνω στον Παναγόπουλο αλλά και στο δοκάρι. Ο Ελλαδίτης είπε όχι σε χτύπημα φάουλ του Ντα Σίλβα στο 77' ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Βραζιλιάνος νίκησε τον Παναγόπουλο αλλά η μπάλα σταμάτησε στο "σίδερο".

Τα πράγματα για τη Λεμεσιανή ομάδα έγιναν πιο δύσκολα στο 84' όταν ο Σακέτι αποβλήθηκε με 2η κίτρινη. Στην τελευταία φάση του αγώνα - στο 94' - ο Γκίε από κοντά πήγε να χαρίσει την δραματική νίκη στον Απόλλωνα, όμως ο Παναγόπουλος είχε και πάλι την απάντηση.

Απόλλωνας: Βάλε, Στυλιανού (79' Kολοκούδιας), Ελίζιο, Φρέιρε, Χάιμε, Σακέτι, Άλεξ, Στογιάνοβιτς, Ρόσα, Μέζγκα (17' Πίττας), Γκιέ

Ερμής: Παναγόπουλος, Μουλαζίμης, Γιαγκουδάκης (76' Μισιτζάν), Χριστοφή, Λατόρε (91' Μαράκις), Μαγέλε, Φεμί (68' Ουαταρά), Μουσταφά, Κειτά, Ουλίσε, Γκονζάλες

Κίτρινες: Στογιάνοβιτς Ουλίσε, Γιαγκουδάκης, Παναγόπουλος

Κόκκινες: Σακέτι (2η κίτρινη) / -

* Διατέθηκαν 2800 εισιτήρια.

* Αναγκαστική η αντικατάσταση του Μέζγκα από τον Πίττα.

* Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Νικολάου, με βοηθούς τους Μιχάλη Τσεντή - Χρίστο Ε. Χρίστου, 4ο τον Νικόλα Αθανασίου και παρατηρητή τον Μιχάλη Ιωάννου.

* Το κάτω διάζωμα της Δυτικής κερκίδας ήταν κλειστό λόγω της τιμωρίας του Απόλλωνα.

* Σε κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος του Τσιρείου.

ΑΠ' ΤΟΝ ΑΛΕΧ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΕΣ!