Ντέρμπι που τα εί(Χ)ε όλα! (Φώτος)

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που τα είχε όλα (φάουλ, κίτρινες, ευκαιρίες, δοκάρι, γκολ και αμφισβητούμενες φάσεις), Ανόρθωση και ΑΕΚ έμειναν στο ισόπαλο 1-1. Κάκιστο το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να μην παρουσιάζονται στο γήπεδο και να μένουν χωρίς σκορ. Εξαιρετικό το παιχνίδι στο β’ μέρος, με την ΑΕΚ να σκοράρει με τον Άλβες, την Ανόρθωση να ισοφαρίζει με τον Κουλούρη, να έχει δοκάρι με τον Πελέ και στο τελευταίο αγώνα να διεκδικεί πέναλτι με τον Λαΐφη το οποίο κακώς δεν δόθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης Χαράλαμπο Σκαπούλλη.

Οι επιλογές του Πάους

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Κόπριβετς, δεξί μπακ ο Τζανακάκης, αριστερό μπακ ο Σβέχλεν και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λαΐφης και Χόλγκερσον. Αμυντικά χαφ οι Βίκτορ και Αμπουρτζάνια, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Μαρτίνες, έξω δεξιά ο Κάλβο, έξω αριστερά ο Αβραάμ και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντλοβού.

Οι επιλογές του Κρίστιανσεν

Κάτω σπ’ τα γκολπόστ ήταν ο Τόνιο, δεξί μπακ ο Ορτίθ, αριστερό μπακ ο Μαρσίνιακ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σεράν και Καταλά. Αμυντικό χαφ ο Μπόλιεβιτς, δημιουργικά χαφ οι Λαμπάν και Τομάς, έξω δεξιά ο Μοντέιρο, έξω αριστερά ο Τέτε και στην κορυφή της επίθεσης ο Άλβες.

Παιχνίδι... άξονα

Παιχνίδι κέντρου στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να αναπτυχθούν κυρίως από τον άξονα. Η μεν Ανόρθωση έχοντας ως κινητήριο μοχλό τον Μαρτίνες και τις φαντεζί ενέργειες του, η δε ΑΕΚ με το δίδυμο Λαμπάν – Τομάς που είχε δημιουργικό ρόλο στην μεσαία της γραμμή. Κάποιες καλές προϋποθέσεις υπήρχαν, ωστόσο έλειπε η καλή τελική πάσα που θα έφερνε και την πρώτη ευκαιρία του αγώνα.

Κάκιστο θέαμα - μηδέν ευκαιρίες

Κάκιστο το δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να μην δικαιώνουν τις προσδοκίες που υπήρχαν πριν από το παιχνίδι. Πολλά λάθη, πολλά φάουλ και ουσιαστικά χωρίς την μεγάλη ευκαιρία ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Μία σέντρα – σουτ του Μοντέιρο στο 45’ που έδιωξε σε κόρνερ ο Κόπριβετς μπορεί να θεωρηθεί φάση, ωστόσο το 0-0 είναι από τις φορές που αντικατοπτρίζει πλήρως την παρουσία των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Προϋποθέσεις και γκολ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με θετικούς οιωνούς, άλλωστε χειρότερο απ’ το πρώτο αποκλείεται να ήταν. Στο πρώτο δεκάλεπτο υπήρχαν 1-2 καλές προϋποθέσεις με τις δύο ομάδες να μπαίνουν απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή και στο 55’. Ο Μοντέιρο ελίχθηκε από δεξιά, ο Μπόλιεβιτς ακολούθησε την κίνηση του και πήρε την μπάλα σε θέση έξω δεξιά, έκανε το παράλληλο γύρισα, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Άλβες στο δεύτερο δοκάρι από κοντά πλάσαρε εύστοχα, για το 1-0. 

Αλλαγές και 1-1!

Στο 63’ και το 71’ ο Αντρέ Πάους προχώρησε στις δύο πρώτες του αλλαγές, οι οποίες στο 72’ συνδυάστηκαν άψογα και έφεραν την ισοφάριση. Με το που μπήκε στο παιχνίδι ο Μακρής, πίεσε από δεξιά τον Μαρσίνιακ και του έκλεψε την μπάλα. Στην συνέχεια έβγαλε… συστημένη σέντρα στο κεφάλι του Κουλούρη που κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά… ψαράκι νίκησε τον Τόνιο για το 1-1.

Μέσα και δοκάρι ο Πελέ!

Στο 84’ η Ανόρθωση ολοκλήρωσε τις αλλαγές της, με τον Πελέ να παίρνει την θέση του τραυματία Αμπουρτζάνια και δύο λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να γίνει ο ήρωας της βραδιάς, αφού είδε το μακρινό ευθύβολο σουτ του να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι! Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πιέζουν ψάχνοντας το νικητήριο γκολ…

Πέναλτι που δεν δίνεται και "Χ"

Η φάση που θα συζητηθεί περισσότερο, έγινε στο 93’. Ο Πελέ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά ο Λαμπάν προσπάθησε να κόψει την μπάλα με το στήθος, η μπάλα φάνηκε να χτυπά στο χέρι του, η φάση συνεχίστηκε και ο Λαΐφη ανατράπηκε καθαρά από τον Σεράν όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης Χαράλαμπος Σκαπούλλης δεν υπέδειξε την παράβαση. Το τέλος του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες στο ισόπαλο 0-0.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Κάλβο (71'Μακρής), Αμπουρτζάνια (84' Πελέ), Ντλοβού, Μαρτίνες, Χόλγκερσον, Τζανακάκης, Βίκτορ, Σβέχλεν, Αβραάμ (63'Κουλούρης), Λαΐφης.

ΑΕΚ: Τόνιο, Μαρσίνιακ, Σεράν, Καταλά, Ορτίθ, Άλβες (76'Κάντε), Τομάς, Τέτε (90'Μιντίκκης), Μπόλιεβιτς, Λαμπάν, Μοντέιρο (64'Εγγλέζου).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σβέχλεν, Λαΐφης, Τζανακάκης, Αμπουρτζάνια - Άλβες, Λαμπάν, Μπόλιεβιτς (4η), Τομάς (4η), Μαρσίνιακ, Σεράν.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου και Αγγέλα Κυριάκου. Πρώτος επιπρόσθετος ο Αβραάμ Τσούκκας και δεύτερος ο Γιάννης Αναστασίου.

*Από νίκες προέρχονται οι δύο ομάδες. Η Ανόρθωση επικράτησε με 2-1 την Πάφο και η ΑΕΚ με το ίδιο σκορ την Ομόνοια.

*Πέρσι οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τέσσερις φορές, έχοντας από δύο νίκες.

*Πρώτη συμμετοχή στο αρχικό σχήμα σε φετινό παιχνίδι για τον Κάλβο, πρώτη γενικά στο αρχικό σχήμα για τον Σβέχλεν.

*Με τρεις αλλαγές παρέταξε την ομάδα του ο Αντρέ Πάους, σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Πάφο. Κάλβο, Σβέχλεν και Αμπουρτζάνια πήραν τις θέσεις των Ορλάντι, Νούχου και Πελέ.

*Μία αλλαγή από πλευράς Τόμας Κρίστιανσεν, με τον Λαμπάν να παίρνει την θέση του Εγγλέζου.

*Λόγω της τιμωρίας της Ανόρθωσης, στο γήπεδο βρέθηκαν μόνο συνταξιούχοι και παιδιά κάτω των 12 ετών, τα οποία συνοδεύονται από τις μητέρες τους.

*Αντίπαλος με την ομάδα στην οποία... μεγαλούργησε, τέθηκε ο Βίνσεντ Λαμπάν.

*Πριν από το σημερινό παιχνίδι, η Ανόρθωση ήταν αήττητη στο "ΠΑΠ" μετρώντας τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία.

*Από την πλευρά της, η ΑΕΚ στα παιχνίδια μακριά από το "ΓΣΖ" είχε το απόλυτο. Πέντε αγώνες - πέντε νίκες χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ. Το γκολ του Κουλούρη σήμερα ήταν το πρώτο.

*Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Μπόλιεβιτς και θα απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι τηε ΑΕΚ, με την Αγία Νάπα.

*Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Τομάς και θα απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι τηε ΑΕΚ, με την Αγία Νάπα.

*Τέταρτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Αντρέ Άλβες, ο οποίος σκοράρει για τρίτο σερί παιχνίδι.

*Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ευθύμιο Κουλούρη, ο οποίος για δεύτερη σερί αγωνιστική μπαίνει στο παιχνίδι σαν αλλαγή και σκοράρει.

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Αμπουρτζάνια με τον Πελέ στο 84', λόγω τραυματισμού του πρώτου.

Δείτε ΕΔΩ την ωραιότερη παρέα στο "ΠΑΠ"