Στον Κορυδαλλό με σημαία την Κύπρο! (φώτος)

Close

Πόσοι από εσάς γνωρίζετε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια ομάδα που ιδρύθηκε για να τιμήσει τους ήρωες του 1955-59 και που αγωνίζεται τιμώντας το όνομα της Κύπρου; Πρόκειται για τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Κύπρος Κορυδαλλού. Το www.kerkida.net έψαξε και έμαθε ενδιαφέροντα στοιχεία...

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1958 από μία παρέα φίλων στον Κορυδαλλό, που ήθελαν να τιμήσουν τους εκτελεσμένους αγωνιστές του αγώνα του 1955-59.

Τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει μια καινούργια διοίκηση, η οποία κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα δύο κατηγορίες και πλέον αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ.

Τα παιδιά κάνουν την προσπάθειά τους χωρίς να έχουν επί της ουσίας κάποια επαφή ή βοήθεια από κάποιο από την Κύπρο, όμως όπως μας τόνισαν, σίγουρα δεν είναι αρνητικοί ακόμα και για συνεργασία με μια Κυπριακή ομάδα.

Μάλιστα, από πέρσι ξεκίνησε η λειτουργία και της ακαδημίας του Π.Ο Κύπρος Κορυδαλλού η οποία στεγάζεται σε ιδιόκτητα γήπεδα και φιλοξενεί παιδιά από 4-17 ετών.

Φαίνεται πως οι άνθρωποι της ομάδας έχουν όραμα και σίγουρα τους αξίζει ένα μπράβο και ένα ευχαριστώ που παίζουν για το... όνομα της Κύπρου.