"Ερυθρόλευκα"... σπασμένα φρένα! (Φώτος)

Δεν σταματά πουθενά το… τραίνο της Νέας Σαλαμίνας! Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν απτόητοι την εκπληκτική τους πορεία, πετυχαίνοντας μία ακόμη σπουδαία νίκη. Αυτή την φορά… θύμα τους η Δόξα της οποίας επικράτησαν στο "Μακάρειο" με 2-1 χάρις σε γκολ των Πεδρίτο και Παύλου. Με την νίκη της η Νέα Σαλαμίνα ανέβηκε στους 22 βαθμούς και για την ώρα είναι μόνη στην 5η θέση, με έναν λιγότερο από την 4η θέση στην οποία βρίσκεται ο Απόλλωνας. Για τους ηττημένους μείωσε ο Καλό.

Μέτριος ρυθμός, χωρίς φάσεις

Μέτριος ο ρυθμός στο πρώτο εικοσάλεπτο, με την Δόξα να έχει την ελαφριά υπεροχή να είναι περισσότερα λεπτά στο μισό της Νέας Σαλαμίνας. Αυτό δεν έφερε και κάποια καλή ευκαιρία, πέραν 2-3 καλών προϋποθέσεων ενώ από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερο την προσοχή τους στο ανασταλτικό κομμάτι και λιγότερο στο δημιουργικό. 

Πρώτη επίσκεψη και γκολ!

Στο 21’ και κόντρα στην ροή του αγώνα, η Νέα Σαλαμίνα στην πρώτη της… επίσκεψη στα κερά του Νέγκρι, ευτύχησε να φτάσει και στο γκολ. Δράστης ο Πεδρίτο, ο οποίος από αριστερά εντός περιοχής με ένα ωραίο διαγώνιο σουτ που κόντραρε σε αμυντικό, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1.

Δύο λεπτά... δεύτερο γκολ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίο στην πρώτη… υποψία φάσης διπλασίασαν τα τέρματά τους. Μετά από κάθετα πάσα στην πλάτη της άμυνας στο 47’, ο Κούλλης Παύλου έφυγε μόνος και πλάσαρε ιδανικά τον Νέγκρι… γράφοντας το 2-0 και θέτοντας τις βάσεις για την σπουδαία νίκη.

Αντίδραση και μείωση

Σχετικά νωρίς η πρώτη αντίδραση από πλευράς Δόξας, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στην μείωση του σκορ στο 57’. Ο Φοφανά μπήκε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, είχε δύο σουτ που αποκρούστηκαν ασταθώς από τον Στέινμπορς, η άμυνα δεν μπόρεσε να διώξει σωστά και ο Καρλίτος Καλό που πήρε το… ριμπάουντ μετά την τελευταία απόκρουση, πλάσαρε εύστοχα για το 2-1.

Επιθετική η Δόξα...

Με τις αλλαγές της και την είσοδο των Αρέστη και Κωνσταντίνου η Δόξα έγινε πιο επιθετική, χωρίς όμως να μπορεί να φτιάξει ευκαιρίες μπροστά από την αντίπαλη εστία. Αντίθετα, η Νέα Σαλαμίνα προσπαθούσε να αμυνθεί σωστά, να κλέψει μπάλα και να… χτυπήσει στην κόντρα, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία με τον Ατόρνο στο 77’. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 84', με τον Στέινμπορς να... ύπταται και να διώχνει δύσκολα το φάουλ του Φερνάντες και το 2-1 να παραμένει μέχρι τέλος.

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Παουλίνιο, Δημητρίου (46'Ενινφούλ), Λόπες (70'Αρέστη), Φερνάντες, Καρλίτος, Εντμάρ, Σολωμού (70'Κωνσταντίνου), Λεονάρντο, Φοφανά, Λεάντρο.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Στέϊνμπορς, Ζάρκοβιτς, Μπεμπά (31'Χριστοφή), Πεδρίτο, Τσούρτσουριτς, Μακρίεφ (54'Ατόρνο), Παύλου (87'Τσιγκουίνι), Κούσουλος, Σκοπελίτης, Γκράιμς, Τσίνα. 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Δημητρίου, Παουλίνιο (4η), Λεονάρντο - Μπεμπά (4η). 

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Νικολάου με βοηθούς τους Μάριο Δημητριάδη και Χριστάκη Σπανό. 

*Για λόγους τακτικής έγινε η αλλαγή του Μπεμπά με τον Χριστοφή στο 31', αφού ο πρώτος αν και... κιτρινισμένος έκανε 1-2 επικίνδυνα μαρκαρίσματα. 

*Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Πεδρίτο.

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Μακρίεφ με τον Ατόρνο στο 54', λόγω τραυματισμού του πρώτου.

*Στα πέντε γκολ έφτασε ο Κούλλης Παύλου.

*Στα πέντε γκολ έφτασε και ο Καρλίτος Καλό.