Ρουλέτα... και η μπίλια στο κίτρινο (φώτος)

Περίμενε (πάρα) πολλές βδομάδες και η αναμονή της έλαβε τέλος το βράδυ της Κυριακής... Η ΑΕΛ κέρδισε την Ομόνοια με 2-1 σε ένα ντέρμπι με αρκετές συγκινήσεις. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μετά από λάθος στην "πράσινη" άμυνα και ο Σέμα με πέναλτι έκανε το 2-0. Όμως στο 85' ο Σιέλης αποβλήθηκε, ο Σέρινταν στο 87' μείωσε και οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, όμως το σύνολο του Χάβου κράτησε και πανηγυρίζει το τρίποντο.

Κακός ρυθμός, 2-3 φάσεις...

To πρώτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που λέμε... "αναγνωριστικό" αφού οι δυο ομάδες μπήκαν συντηρητικά έτσι δεν είχαμε φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Η Ομόνοια είχε ελαφρώς την κατοχή, όμως η ΑΕΛ αμυνόταν χωρίς κανένα πρόβλημα και με παιχνίδι υπομονής όταν είχε τη μπάλα, προσπαθούσε να πλησιάσει την περιοχή του Παναγή. Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 16' και ήταν διπλή, για τους πράσινους. Ο Κιρμ πρώτα, φάτσα με τον Ντεγκρά έκανε το σουτ και ο Αργεντινός απέκρουσε, ενώ στην εξέλιξη από κοντά ο Σκέμπρι "σημάδεψε" το δοκάρι έτσι η διπλή ευκαιρία έκανε φτερά. Στο 20' ηταν η σειρά του Μαργκάσα να δοκιμάσει το πόδι του εκτός περιοχής, όμως το σουτ πήγε λίγο ψηλά, ενώ στο 22' ένα σουτ του Σαρδινέδο δεν ανησύχησε τον Παναγή.

Aπ' εκεί και πέρα τίποτα μέχρι το 40'. Αργός ο ρυθμός, αρκετά φάουλ (χαρακτηριστικό οι έξι κίτρινες στο πρώτο μέρος) και φάσεις... ούτε για δείγμα, με την ΑΕΛ να ισορροπεί το ματς και τα δυο σύνολο να αλληλοεξουδετερώνονται. Μετά από αρκετή ώρα είχαμε φάση στο 43' όταν ο Παναγή έδιωξε σε κόρνερ το φάουλ του Ρομπέρ. Στην εκτέλεση, ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας απέκρουσε ασταθώς, η μπάλα "έσκασε" μπροστά στον Αντράντε όμως μπροστά στους αντίπαλους αμυντικούς δεν μπόρεσε να την σπρώξει στο τέρμα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Σκέμπρι έχασε νέα φοβερή ευκαιρία όταν ο Οικονομίδης τον βρήκε από δεξιά και ο Μαλτέζος από πολύ κοντά έστειλε ψηλά την προβολή.

Θρίλερ το δεύτερο μέρος

Πολύ κακό το παιχνίδι με την επανέναρξη αφού μέχρι το 60' δεν είχαμε όχι απλά ευκαιρία, αλλά ούτε υποψία φάσης. Οι δυο ομάδες προσπαθούσαν, ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Ακριβώς με την συμπλήρωση του 60ου λεπτού, η ΑΕΛ έφτασε στο γκολ με αρκετή δόση τύχης αφού ο Γκουλόν έκανε σοβαρό λάθος στην προσπάθεια να διώξει, η μπάλα χτύπησε στον Σαρδινέρο που τον πίεζε και πήγε στο κενό τέρμα του Παναγή που "βγήκε" χωρίς κανένα λόγο. Έξι λεπτά αργότερα, οι γαλαζοκίτρινοι είχαν άλλη μια καλή στιγμή όταν ο Σέμα ταλαιπώρησε την... μισή άμυνα της Ομόνοιας και από αριστερά γύρισε στον Κουταντέρ, το σουτ του οποίου σταμάτησε στον Ρομαρίκ. Στο 71' ήταν η σειρά του Σιέλη με κοντινή προβολή να πλησιάσει το γκολ, όμως ο Παναγή έβγαλε εξαιρετική απόκρουση.

Στο 73' η ΑΕΛ είχε τεράστια ευκαιρία να "σκοτώσει" το ματς και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε προβολή του Μπεμπέ προ του Σαρδινέρο (λανθασμένη η υπόδειξη αφού φαίνεται να παίζει τη μπάλα) και ο Σέμα εκτέλεσε εύστοχα για το 2-0. Από την άλλη, στο 79' η Ομόνοια είχε την πρώτη της αξιόλογη φάση στην "επανάληψη" όταν ο Μαργκάσα έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά βρήκε έτοιμο το Ντεγκρά, όπως και σε ένα φάουλ του Χαφέζ στο 82'. Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 85' όταν ο Σιέλης δέχθηκε 2η κίτρινη ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Σέρινταν με κεφαλιά έκανε το 2-1 και έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά. Η τελευταία αξιοσημείωτη φάση έγινε στο 93' όταν ο Σέρινταν έκανε την κεφαλιά και ζήτησε πέναλτι για χέρι του Αϊρόσα (η μπάλα χτυπά στο χέρι), όμως ο διαιτητής έκρινε ότι δεν υπήρξε παράβαση.

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Αϊρόσα, Σιέλης, Αντράντε, Ελευθερίου (83' Αρούα), Σοάρες, Οχένε (71' Φέλτσερ), Κουταντέρ, Ρομπέρ, Σταύρου (55' Σέμα), Σαρδινέρο

Ομόνοια: Παναγή, Λομπιανίτζε, Ρόμαρικ, Γκουλόν, Χαφέζ, Οικονομίδης (65' Μπεμπέ), Μαργκάσα (83' Ρουσιάς), Ασίς, Κιρμ, Μπαντιμπάγκα (76' Σέρινταν), Σκέμπρι

Kίτρινες: Κουταντέρ / Μαργκάσα, Μπαντιμπάγκα, Κιρμ, Γκουλόν, Μπεμπέ (4η)

Κόκκινες: Σιέλης (2η κίτρινη) / -

Ενδιαφέρουν

- Στα πέντε γκολ ανέβηκε ο Κίλιαν Σέρινταν.

- Πρώτο γκολ για το Μάικ Σέμα.

- Στα πέντε γκολ ανέβηκε ο Άντριαν Σαρδινέρο.

- Κόπηκαν 3348 εισιτήρια.

- To παιχνίδι ξεκίνησε με πέντε λεπτά καθυστέρηση αφού υπήρξε πρόβλημα με τα δίκτυα της μιας εστίας.

- Διαιτητής ήταν ο Αβραάμ Τσούκκας, βοηθοί οι Μιχάλης Σωτηρίου - Μιχάλης Μαρίνου, τέταρτος ο Κώστας Ψευδιώτης και παρατηρητής ο Κώστας Καπιτανής.