Ο Αβραάμ "μίλησε" στο τέλος (φώτος)

Με γκολ του Αντρέα Αβραάμ στο 81' - δέκα λεπτά μετά που πέρασε αλλαγή - η Ανόρθωση έκανε δικό της το Βαρωσιώτικο ντέρμπι με τη Νέα Σαλαμίνα, με 2-1. Οι ερυθρόλευκοι είχαν προηγηθεί με τον Ατόρνο στο 37' και ο Εντλοβού είχε ισοφαρίσει με πέναλτι στο 44'.

Ντέρμπι... κανονικό

Η Ανόρθωση μπήκε πιο δυνατά και στο 6' είχε ένα σουτ με τον Ορλάντι που έφυγε έξω ενώ στο 12' ο Μιχαήλ έβγαλε δύσκολη απόκρουση σε ωραία εκτέλεση φάουλ απ' τον Κάλβο. Από την άλλη οι "ερυθρόλευκοι" στο 18' πήγαν να απειλήσουν όμως αρχικά ο Κόπριβετς δεν ανησύχησε στο σουτ του Μακρίεφ ενώ στην συνέχεια, εκείνο του Πεδρίτο από διαγώνια αριστερά, πήγε πολύ έξω.

Σιγά σιγά το παιχνίδι πήρε εξαιρετικό ρυθμό και είχαμε διαδοχικές ευκαιρίες. Πρώτα στο 26' ο Μακρίεφ με σουτ "σημάδεψε" το δοκάρι ενώ στο 27' και στο 30' ο Κόπριβετς έβγαλε δύσκολες αποκρούσεις στις προσπάθειες του Πεδρίτο. Στο 31' ήταν η σειρά της "Κυρίας" με τον Κάλβο να κάνει το τακουνάκι και τον Μιχαήλ να είναι έτοιμος.

Με τον ρυθμό που είχε το παιχνίδι φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου το γκολ και αυτό επαληθεύτηκε στο 37' όταν Μακρίεφ και Ατόρνο συνδυάστηκαν πολύ ωραία εκτός περιοχής και με εξαιρετικό σουτ, ο δεύτερος έκανε το 0-1. Η χαρά των φιλοξενουμένων, ωστόσο, δεν κράτησε πολύ αφού στο 43' ο Εντλοβού κέρδισε το πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σκοπελίτη (φαίνεται πως υπάρχει επαφή χαμηλά στο πόδι) και ο ίδιος εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1.

Ευκαιρίες και λύτρωση

Ο καλός ρυθμός συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με την Ανόρθωση να μπαίνει πιο δυνατά και να φτιάχνει τις προϋποθέσεις για το γκολ σε μια-δυο περιπτώσεις αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 56' ο Μιχαήλ έδιωξε σε κόρνερ ένα σουτ του Ορλάντι, στο επόμενο λεπτό δεν ανησύχησε στο τακουνάκι του Κάλβο ενώ στο 59' μπλόκαρε το κοντινό σουτ του Εντλοβού. Η μεγαλύτερη φάση του δευτέρου μέρους για την "Κυρία" σημειώθηκε στο 61', με τον Κάλβο με διαγώνιο πλασέ να μην μπορεί να νικήσει τον εξαιρετικό Μιχαήλ.

Απ' εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι λειτούργησαν πολύ καλύτερα στον μεσοαμυντικό τομέα και δεν επέτρεψαν στην Ανόρθωση να κάνει άλλη φάση μέχρι το 80', την ώρα που οι ίδιοι ανεπιτυχώς προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα για το δεύτερο γκολ. Στο 81' όμως και αφού ο Πάους ολοκλήρωσε τις αλλαγές του δυο λεπτά νωρίτερα, είδε τις κινήσεις του να φέρνουν αποτέλεσμα. Ο Πελέ από το ύψος της περιοχής δοκίμασε το σουτ, η μπάλα κατέληξε στον Αβραάμ που από πολύ κοντά πλάσαρε για το 2-1, σε μια φάση που έβαλαν το... πόδι τους οι δυο από τις τρεις αλλαγές του Πάους.

Στα εναπομείντα λεπτά η Σαλαμίνα βγήκε μπροστά σε ορισμένες περιτπώσεις ψάχνοντας το γκολ όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει, πέρα από μια φάση μόλις πριν το τέλος όπου ζήτησε πέναλτι για χέρι του Λαΐφη. 

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Σβέχλεν, Μαϊσουράτζε, Ορλάντι (79' Πελέ), Κάλβο, Μαρτίνες, Μακρής (71' Αβραάμ), Εντλοβού (78' Κουλούρης)

Νέα Σαλαμίνα: Μιχαήλ, Γκράιμς, Τσινκουίνι, Κούσουλος, Τσίνα, Πεδρίτο, Σκοπελίτης (85' Χριστοφή), Μπεμπά, Παύλου (66' Μάρτσιεφ), Αδόρνο (88' Μιχαήλ), Μακρίεφ

Κίτρινες: Ορλάντι / Κούσουλος (4η), Τσίνα, Μπεμπά, Πεδρίτο

Ενδιαφέρουν

- Τρίτο γκολ για τον Αντρέα Αβραάμ στο πρωτάθλημα.

- Στα 10 γκολ ανέβηκε ο Ντίνο Εντλοβού.

- Τρίτο γκολ για τον Άλτο Ατόρνο στο πρωτάθλημα.

- Διαιτητής ήταν ο Βασίλης Δημητρίου, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γεωργίου - Γιώργο Σάββα. Επιπρόσθετοι οι Λεόντιος Τράττος - Κώστας Ψευδιώτης, 4ος ο Μάριος Δημητριάδης και παρατηρητής ο Μιχάλης Λοΐζου.