Τρίτη νίκη με λάθος, αποδοκιμασίες και απώλειες! (Φώτος)

Αν και ξεκίνησε θετικά το παιχνίδι σκοράροντας μόλις στο 10’ με τον Ασίς (ένα γκολ που δεν έτρεπε να μετρήσει ποτέ αφού η μπάλα ήταν καθαρά εκτός γηπέδου), η Ομόνοια τα… χρειάστηκε για να κερδίσει την Δόξα με 1-0 και να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα τρίτη διαδοχική νίκη. Κάκιστη η εικόνα της Ομόνοιας στο δεύτερο μέρος, με την Δόξα να έχει δύο δοκάρια και τον Παναγή να πραγματοποιεί 3-4 σπουδαίες επεμβάσεις, για να παραμείνει το 1-0. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα και μετά το τέλος, ο κόσμος της ομάδας αποδοκίμασε την πολύ κακή παρουσία που είχε το «τριφύλλι». Πύρρειος… η νίκη, αφού τέσσερεις πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές (Ασίς, Σιέρινταν, Μπεμπέ και Χαφέζ) συμπλήρωσαν απαγορευτικό αριθμό κιτρίνων καρτών και θα απουσιάσουν από το μεγάλο ντέρμπι που ακολουθεί με την Ανόρθωση.

Οι επιλογές του Χατζηλούκα

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Χατζηφραγκίσκου, δεξί μπακ ο Δημητρίου, αριστερό μπακ ο Ρεδόνδο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λεάντρο και Λεονάρντο. Αμυντικά χαφ οι Παουλίνιο και Ενινφούλ, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Λόπες, έξω δεξιά ο Καλό, έξω αριστερά ο Εντμάρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Φοφανά.

Οι επιλογές του Μιλόγιεβιτς

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ο Παναγή, δεξί μπακ ο Δημητρίου, αριστερό μπακ ο Χαφέζ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ρομαρίκ και Ρούνιε. Αμυντικά χαφ οι Μαργκάσα και Οικονομίδης, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Ασίς, έξω δεξιά ο Σιέρινταν, έξω αριστερά ο Κιρμ και στην κορυφή της επίθεσης ο Σκέμπρι.

Λάθος και πρώτη κλασική

Με την συμπλήρωση εννέα λεπτών και στην πρώτη φάση του αγώνα, η Ομόνοια… άγγιξε το γκολ με τον Νούνο Ασίς. Ο Λεονάρντο έκανε λάθος γύρισμα προς τον Χατζηφραγκίσκου, ο Πορτογάλος άσος πρόλαβε και… τσίμπησε την μπάλα όμως ο αντίπαλος γκολκίπερ έπεσε σωστά και αποσόβησε το γκολ.

Τραγικό λάθος ο βοηθός και... 0-1

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (10') όμως, ήρθε το γκολ του οποίο όμως λανθασμένα μέτρησε. Μετά από βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Σκέμπρι έτρεξε και με τακουνάκι επανέφερε στον Ασίς ο οποίος σκόραρε. Το γκολ όμως δεν θα έπρεπε να μετρήσει αφού ο Μαλτέζος φορ δεν πρόλαβε εντός αγωνιστικού χώρου την μπάλα, η οποία είχε βγει σχεδόν ένα μέτεο εκτός, πριν το τακουνάκι – ασίστ του.

Ευκαιρία και... άνοδος

Η Δόξα προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και είχε ένα καλό σουτ με τον Εντμάρ στο 16', όμως ο Παναγή... απογειώθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Γενικότερα η ομάδα της Δόξας έδειξε να ανεβαίνει όσο κυλούσαν τα λεπτά, είχα την κατοχή της μπάλας και γυρόφερνε έξω απ' την περιοχή του Παναγή, έστω και χωρις να φτιάξει άλκη φάση μέχρι το 30'.

Δοκάρι στο 45'

Στο φινάλε του ημιχρόνου, η Δόξα έφτασε μια… ανάσα από την ισοφάριση όμως ο Εντμάρ ήταν άτυχος. Μετά από… στραβοκλωτσιά του Φοφανά, η μπάλα έφτασε στον Εντμάρ εντός περιοχής και αριστερά. Ο Βραζιλιάνος άσος κοντρόλαρε, έφερε την μπάλα στο δεξί και έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και αφού χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Παναγή, έφυγε σε κόρνερ.

Καλός ρυθμός, πρώτη φάση

Καλός ο ρυθμός στην επανάληψη, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοικτά και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για γκολ. Η πρώτη καλή φάση ανήκε στην Ομόνοια στο 63’, με τον Κιρμ να σεντράρει από δεξιά και τον Οικονομίδη να γίνεται κάτοχος της μπάλας από αριστερά, να κοντρολάρει και να κάνει το σουτ και να την στέλνει λίγο έξω.

Πλησίασε με... στημένο

Στο 73’ ήταν η σειρά της Δόξας να… φλερτάρει με το γκολ. Μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά, ο Ενινφούλ κινήθηκε ανενόχλητος από το ύψος  της μικρής περιοχής, έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Παναγή.

Πίεση η Δόξα, ευκαιρίες και δοκάρι

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, αν και ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς έριξε και τρίτο επιθετικό για να μείνει ψηλά η ομάδα του, η είναι της Ομόνοιας ήταν τραγική. Η Δόξα κυριάρχησε, είχε τον πλήρη έλεγχο με κράτημα μπάλας και πλαγιοκοπήσεις, πλησιάζοντας στο γκολ. Αρχικά με τον Φοφανά στο 84’ όταν ο Παναγή έδιωξε δύσκολα και στην συνέχεια στο 87’ με το μακρινό σουτ του Παουλίνιο να σταματά στο συμβολή της αριστερής κάθετης και της οριζόντιας δοκού των «πρασίνων». 

Κράτησε μέχρι τέλους

Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, με την Ομόνοια να παίρνει την νίκη και τους τρεις βαθμούς, έστω και με κάκιστη παρουσία και εν μέσω αποδοκιμασιών από τον κόσμο της ομάδας που βρέθηκε στο «Μακάρειο» και έφυγε απογοητευμένος από την παρουσία των «πρασίνων». 

ΔΟΞΑ: Χατζηφραγκίσκου, Παουλίνιο, Δημητρίου, Ρεδόνδο, Λόπες, Καλό, Εντμάρ (80'Σολωμού), Λεονάρντο, Φοφανά, Ενινφούλ, Λεάντρο.

ΟΜΟΝΟΙΑ:  Παναγή, Δημητρίου, Χαφέζ, Ρομαρίκ, Ρούνιε, Μαργκάσα, Οικονομίδης, Ασίς (68΄Μπεμπέ), Κιρμ (78΄Ρουσιάς), Σιέρινταν, Σκέμπρι (90'Φυλακτού).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ενινφούλ (4η), Σ. Δημητρίου - Ασίς (4η), Σιέρινταν (4η), Μπεμπέ (6η), Χαφέζ (4η).

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Κώστας Νικολάου με βοηθούς τους Νικόλα Καλησπέρα και Γιώργο Σάββα.

*Στο παιχνίδι του α' γύρου οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 1-1.

*Για πρώτη φορά φέτος στο αρχικό σχήμα της Ομόνοιας σε παιχνίδι πρωταθλήματος, επιλέχθηκε ο Μάριος Δημητρίου.

*Με δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, παρέταξε την ομάδα του ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς. Δημητρίου και Ρομαρίκ πήραν τις θέσεις των Ράμος και Μπεμπέ.

*Τραγικό λάθος βοηθού και διαιτητή στο γκολ του Ασίς στο 10΄, αφού η μπάλα ήταν τουλάχιστον ένα μέτρο εκτός γηπέδου πριν πασάρει στον σκόρερ ο Σκέμπρι.

*Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσαν οι Ασίς,  Σιέρινταν και  Χαφέζ και έξι ο Μπεμπέ, έτσι θα απουσιάσουν από το ντέρμπι που ακολουθεί με την Ανόρθωση.

*Πέμπτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Νούνο Ασίς.

*Στο ημίχρονο του αγώνα, αποβλήθηκε ο προπονητής της Δόξας Λούκας Χατζηλούκας για διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή.