Ο Στογιάνοβιτς κρατούσε το κλειδί (φώτος)

Πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 3-0, ο Απόλλωνας κέρδισε τη Νέα Σαλαμίνα και ανέβηκε στους 36 βαθμούς. Ο Στογιάνοβιτς πέτυχε δυο γκολ (23', 93') και ο Τουράμ σκόραρε στο 94' για να δώσει διαστάσεις στην πρώτη νίκη μέσα στο 2016.

Xωρίς τη μεγάλη φάση έφυγε το πρώτο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά και να ασκούν πίεση όμως χωρίς αποτέλεσμα. Έχοντας την υπεροχή αλλά όχι τις κλασικές ευκαιρίες, ο Απόλλωνας ευτύχησε να ανοίξει αρκετά νωρίς το σκορ... Στο 23' ο Σλάβτσεφ δοκίμασε το σουτ και στο ριμπάουντ ο Στογιάνοβιτς από κοντά έκανε το 1-0. Πολύ λίγα πράγματα στη συνέχεια του πρώτου μέρους, με μοναδική αξιόλογη φάση την πρώτη ευκαιρία των φιλοξενουμένων στο ματς. Στο 41', λοιπόν, ο Αδόρνο γύρισε στον Μακρίεφ που από καλή θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βάλε και δεν εκμεταλλεύτηκε μια πολύ καλή φάση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αρκετά καλό ρυθμό, με τον Αδόρνο στο 50' να δοκιμάζει την κεφαλιά και τον Βάλε να είναι έτοιμος ενώ στο 53' η κεφαλιά του Ελίζιο πήγε λίγο έξω, όπως και εκείνη του Στογιάνοβιτς τρία λεπτά αργότερα. Γενικότερα, η Νέα Σαλαμίνα ήταν κάπως βελτιωμένη στο δεύτερο μέρος, όμως όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε να απειλήσει άμεσα τον Απόλλωνα με απώλεια βαθμών. Οι γηπεδούχοι χωρίς να εντυπωσιάσουν, κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα και στο 93' να φτάσουν και σε ένα δεύτερο γκολ και πάλι με τον Λούκα Στογιάνοβιτς, που ξανά στο... ριμπάουντ από δικό του σουτ, νίκησε τον Στέινμπορς. Μάλιστα ένα λεπτό αργότερα η Λεμεσιανή ομάδα έφτασε και σε τρίτο γκολ, αυτή την φορά με τον Τουράν.

Απόλλωνας: Βάλε, Πέδρο, Αγγελή, Ελίζιο, Φρέιρε, Σλάβτσεφ, Γκουγιόν, Στογιάνοβιτς, Παπουλής (85' Μέζγκα), Βασιλείου (91' Πίττας), Γκιέ (20' Τουράν)

Νέα Σαλαμίνα: Στέινμπορς, Γκράιμς, Ζάρκοβιτς, Κούσουλος, Τσίνα, Μπεμπά, Χριστοφή, Τσούρτζουριτς, Αδόρνο (70' Μιχαήλ), Πεδρίτο, Μακρίεφ

Kίτρινες: Ελίζιο Κούσουλος, Ζάρκοβιτς (4η), Γκράιμς

* Διατέθηκαν 2407 εισιτήρια.

* Στα τρία γκολ ανέβηκε ο Λούκα Στογιάνοβιτς.

* Δεύτερο γκολ για τον Τουράν.

* Αναγκαστική η αλλαγή του Αδόρνο με τον Μιχαήλ.

* Χάνει το ματς με τον Ερμή ο Ζάρκοβιτς που έφτασε στις τέσσερις κίτρινες.

* Διαιτητής ήταν ο Νεόφυτος Νεοφύτου, με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου - Ανδρέα Π. Ανδρέου, τέταρτο τον Γιάννη Αναστασίου και παρατηρητή τον Μιχάλη Αργυρού.