Τρεις φορές προηγήθηκε η μία, τρεις απάντησε η άλλη! (Φώτος)

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο «Παφιακό», που είχε έξι γκολ, καλές φάσεις και αρκετή ένταση, Πάφος και Ένωση έμειναν στο ισόπαλο 3-3! Τρεις φορές προηγήθηκε η Ένωση, τρεις απάντησε η Πάφος με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό, κάτι που δεν συμφέρει κανέναν εκ των δύο… μονομάχων! Σβόγιτς το 0-1, Κχμαλάτζε το 1-1, Παπαδόπουλος το 1-2, Νταμάχου το 2-2, Φροξυλιάς το 2-3 και ο Μπόζοβιτς με αυτογκόλ στο 91’, διαμόρφωσαν το τελικό 3-3. Για μία ακόμη αγωνιστική οι δύο ομάδες έμειναν χωρίς νίκη. 

Οι επιλογές του Απόστολου Μακρίδη

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Ρόιν, δεξί μπακ ο Μάρκες, αριστερό μπακ ο Ιωάννου και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Αλαμπί και Γκργκετς. Αμυντικά χαφ οι Κχμαλατζε και Νταμάχου, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Μουτίνιο, έξω δεξιά ο Δημοσθένους, έξω αριστερά ο Μάτσι και στην κορυφή της επίθεσης ο Αγιβί.

Οι επιλογές του Ρόνι Βαν Γιενέουγκτεν

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Κωνσταντίνου, δεξί μπακ ο Τσιακλής, αριστερό μπακ ο Βαλλιάνος και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Πάρπας και Μπόζοβιτς. Αμυντικά χαφ οι Μπάουμαν και Βαν Ράνσμπεκ, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Σβόγιτς έξω δεξιά ο Παπαδόπουλος, έξω αριστερά ο Φροξυλιάς και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπούντιμιρ.

Πρώτη φάση, πρώτη κεφαλιά, πρώτο γκολ!

Με τους καλύτερους… οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι η ΕΝΠ. Μόλις στο 5’, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κόρνερ από δεξιά. Ο Φροξυλιάς το εκτέλεσε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Σβόγιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Ρόιν ο οποίος αιφνιδιάστηκε, αφού η μπάλα πέρασε από αρκετά σώματα. 

Άμεση απάντηση!

Η… χαρά των Παραλιμνιτών, δεν κράτησε για πολύ. Συγκεκριμένα μόνο τέσσερα λεπτά αφού η Πάφος απάντησε άμεσα! Στο 9' ο Δημοσθένους ελίχθηκε από δεξιά και έκανε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Κχμαλάτζε που κινήθηκε σε θέση φορ, με κεφαλιά αφού νίκησε αρχικά τον Τσιακλή στον αέρα, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Κωνσταντίνου. 

Σαν... παιχνίδι μπάσκετ και 1-2!

Σαν… παιχνίδι μπάσκετ το πρώτο εικοσάλεπτο αφού στην τρίτη επιθετική προσπάθεια, είχαμε και το τρίτο γκολ. Στο 20’ η Ένωση πήρε εκ νέου το προβάδισμα, στην δεύτερη επιθετική της προσπάθεια. Ο Τσιακλής από δεξιά εντός περιοχής έδωσε την παράλληλη πάσα στον Παπαδόπουλο ο οποίος με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Ρόιν για το 1-2.

Αποσυντονισμός και νευρικότητα

Μέχρι να επιτευχθεί το δεύτερο γκολ, η Πάφος έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι όμως μετά το γκολ του Παπαδόπουλου υπήρξε αποσυντονισμός και νευρικότητα στις κινήσεις των παικτών της. Αντίθετα η Ένωση με υπομονή, έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, με καλή κυκλοφορία μπάλας και τον Μπάουμαν ως σημείο αναφοράς.

Πήρε μπάλα και πίεσε αλλά...

Στα τελευταία λεπτά του α' μέρους, η Πάφος πήρε την κατοχή, άσκησε πίεση, μπήκε 2-3 φορές με αξιώσεις στην περιοχή του Κωνσταντίνου όμως είχε άστοχες τελικές προσπάθειες. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την Ένωση να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 2-1.

Καλύτερη η Πάφος, γκολάρα ο Νταμάχου

Χωρίς να μπορεί να συνεχίσει στο ίδιο υψηλό τέμπο με το οποίο τελείωσε το πρώτο μέρος, άρχισε το δεύτερο η Πάφος. Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς κάτι αξιόλογο, με την Παφιακή ομάδα να είναι καλύτερη, να έχει την ελαφριά υπεροχή όμως να μην μπορεί να φτιάξει φάσεις μπροστά από την εστία των φιλοξενουμένων. Αυτό άλλαξε στο 61’ με τον Νταμάχου να δοκιμάζει ένα μακρινό… κεραυνό, με την μπάλα να πηγαίνει συστημένη στο αριστερό παραθυράκι του Κωνσταντίνου ο οποίος αν και έπεσε, δεν μπόρεσε να αντιδράσει. 

Τρίτο προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι!

Η Ένωση δεν άργησε να αντιδράσει ή μάλλον καλύτερα, αντέδρασε πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από πλευράς Πάφου! Στο 61’ ο Νταμάχου σκόραρε για το 2-2 και στο 63’ ο Φροξυλιάς… απάντησε για το 3-2! Ο νεαρός άσος έγινε αποδέκτης της ασίστ του Μπούντιμιρ και με αριστερό διαγώνιο σουτ από αριστερά, νίκησε τον Ρόνι δίνοντας για τρίτη φορά σήμερα προβάδισμα στην ομάδα του.

Από το... πουθενά, δώρο και 3-3!

Από το… πουθενά, η Πάφος ισοφάρισε στο 91’ σε 3-3! Χωρίς να είναι καλύτερη και να πιέζει, μετά από ένα μακρινό βολέ του Ρόιν και προσπάθεια του Μπόζοβιτς να απομακρύνει, ο κεντρικός αμυντικός της ΕΝΠ έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 3-3! 

ΠΑΦΟΣ: Ρόιν, Αλαμπί, Νταμάχου (74'Αντιόλο), Μουτίνιο (46'Οκόγιε), Μάρκες, Ιωάννου, Γκρκετς, Μάτσι, Δημοσθένους (56'Σιέλης), Κχμαλάτζε, Αγιβί.

ΕΝΠ: Κωνσταντίνου, Τσιακλής, Πάρπας (46'Σίλβα), Βαλλιάνος, Μπάουμαν, Παπαδόπουλος, Μπόζοβιτς, Σβόγιτς (86'Βούκσεβιτς), Μπούντιμιρ, Φροξυλιάς, Φαν Ράνσμπεκ (73'Κοσμά).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ιωάννου, Σιέλης, Αντιόλο - Μπούντιμιρ, Τσιακλής.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Νικόλας Νεοκλέους με βοηθούς τους Νίκο Εγγλέζου και Μάριο Καλογήρου.

*Στο παιχνίδι του α' γύρου, η ΕΝΠ επικράτησε με 2-1.

*Στο πρώτο παιχνίδι, οι δύο ομάδες είχαν διαφορετικούς προπονητές. Η ΕΝΠ ήταν με τον Νίκο Καραγεωργίου και η Πάφος με τον Σοφόκλη Σοφοκλέους.

*Ο Απόστολος Μακρίδης αντιμετώπισε ξανά φέτος την ΕΝΠ, στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ερμή και επικράτησε με 2-1.

*Πολύ κρύο, με τους παίκτες των δύο ομάδων να είναι ντυμένοι ζεστά με κασκόλ και σκούφους.

*Λίγο μετά τις 16:30 άρχισε να μαζεύεται κόσμος.

*Απ’ τις 18 Οκτωβρίου και τον εντός έδρας αγώνα με τον Εθνικό αγνοεί την νίκη η Πάφος (3-0).

*Απ’ τις 21 Νοεμβρίου και τον εντός έδρας αγώνα επίσης με τον Εθνικό, αγνοεί την νίκη η ΕΝΠ (2-1).

*Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον μέσο της ΕΝΠ Μίλαν Σβόγιτς.

*Δεύτερο γκολ και για τον μέσο της Πάφου, Λεβάν Κχμαλάτζε.

*Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον επιθετικό της Ένωσης Βασίλη Παπαδόπουλο.

*Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον μέσο της Πάφου, Ζόελ Νταμάχου.

*Στα δύο γκολ έφτασε μαζί με το σημερινό ο μέσος της Ένωσης Δημήτρης Φροξυλιάς.

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Πάρπα με τον Σίλβα στο 46', λόγω χτυπήματος στο κεφαλι για τον πρώτο.

*Αναγκαστική ήταν και η αλλαγή του Νταμάχου με τον Αντιόλο λόγω τραυματισμού του πρώτου.