Άλμα ο ένας... τέλμα ο άλλος (φώτος)

Άλμα παραμονής για τον Εθνικό, που κέρδισε 2-0 τον Απόλλωνα το βράδυ της Δευτέρας με γκολ των Ατάντα και Ηλία. Από την άλλη η Λεμεσιανή ομάδα έχασε εκ νέου έδαφος και βλέπει τις πιθανότητές της για πρωτάθλημα σχεδόν να εξανεμίζονται αφού πλέον είναι στο πλην 9 από την ΑΕΚ.

Λίγες φάσεις και ένα γκολ

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε δυνατά και στο 4' είχε μια κεφαλιά του Τουράν που πήγε έξω ενώ στο 7' η εξέδρα ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Στογιάνοβιτς (από τα ριπλέι δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση). Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι μέσα σε ένα λεπτό είχαν δυο καλές στιγμές - πρώτα στο 15' με σουτ του Τουράν και μετά στο 16' με κεφαλιά του Αγγελή - όμως ο Μπογκαντίνοφ έβγαλε τις αποκρούσεις. Ακολούθησε άλλη μια καλή φάση για τους γαλάζιους στο 29' ξανά με κεφαλιά του Βραζιλιάνου και απ' εκεί και πέρα λίγα πράγματα αφού ο Απόλλωνας δυσκολευόταν να γίνει επικίνδυνος.

Από την άλλη ο Εθνικός με πρώτο στόχο να κρατήσει το μηδέν, προσπαθούσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση ή από στατικές φάσεις και στο 40' έκανε ακριβώς αυτό: Ο Παγές εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Βάλε έκανε κακή έξοδο και ο Ατάντα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Ακόμα ένα και κλασικές ευκαιρίες

Εξαιρετικός ήταν ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος, με το Εθνικό στο 46' να έχει μια καλή στιγμή με σουτ του Παγές που πήγε έξω ενώ στο 56' ο Ιάκομπ με κεφαλιά ήταν για λίγο άστοχος. Από την δική του πλευρά, ο Απόλλωνας δεν μπόρεσε να φτιάξει τη μεγάλη φάση ενώ στο 59' ζήτησε πέναλτι σε τράβηγμα του Ατάντα στον Τουράν (υπάρχει επαφή αλλά τα ριπλέι δεν ξεκαθαρίζουν αν ήταν ικανή να ανατρέψει τον  Βραζιλιάνο).

Με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να απειλήσουν ιδιαίτερα και τον Εθνικό να είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, το ματς πήγε ακριβώς στα μέτρα των γηπεδούχων, που μάλιστα στο 65' έφτασαν και στο δεύτερο γκολ. Ο Πράκερ έβγαλε τον Ηλία στο τετ-α-τετ με τον Βάλε και ο νεαρός με λόμπα που κόντραρε στον Βασιλείου, έγραψε το 2-0. Μάλιστα στο 70' ο Παγές πλησίασε ακόμα ένα γκολ όμως το διαγώνιο σουτ του πήγε λίγο έξω.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αποκτήσει νέο ενδιαφέρον στο 75' όταν ο Παπουλής από πλάγια θέση προσπάθησε να κερδίσει τον Μπογκαντίνοφ όμως ο Σκοπιανός απέκρουσε με τα πόδια. Στην συνέχεια ο Εθνικός στην "κόντρα" είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες όμως πρώτα στο 78' ο Ηλία πλάσαρε έξω, ο ίδιος παίκτης στο 81' δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βάλε από κοντά, όπως και ο Χατζηβασίλης στο 87'.

Εθνικός: Μπογκαντίνοφ, Κυριάκου, Έβερτον, Ατάντα, Ιάκομπ, Πουτζιουρής, Πράκερ, Ντε Βρίσε (92' Πογιατζτής), Παγές, Πιντσέλι (71' Μιράντα), Ηλία (81' Χατζηβασίλης)

Απόλλων: Βάλε, Ελίζιο (65' Μέζγκα), Φρέιρε, Αγγελή, Βασιλείου, Σακέτι (70' Κολοκούδιας), Στογιάνοβιτς, Ντα Σίλβα, Πέδρο, Παπουλής, Τουράν

Kίτρινες: Πράκερ (8η), Έβερτον, Πιντσέλι (4η), Παγές / Ντα Σίλβα, Τουράν, Αγγελή

Ενδιαφέρουν

- Δεύτερο γκολ για τον Μάριο Ηλία.

- Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Γκανίου Ατάντα.

- Ο Πράκερ έφτασε στις 8 κίτρινες και δεν παίζει κόντρα στον Ερμή.

- Ο Πιντσέλι έφτασε στις 4 κίτρινες και δεν παίζει κόντρα στον Ερμή.

- Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου νίκησε με 5-2 ο Απόλλωνας.

- Διαιτητής ήταν ο Βασίλης Δημητρίου, με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου - Χαράλαμπο Γεωργίου, τέταρτο τον Κώστα Νικολάου και παρατηρητή τον Ανδρέα Γεωργίου.