Θύμισε σε όλους ότι είναι... ΑΕΛ (φώτος)

Μέχρι στιγμής η πορεία της δεν είχε καμία σχέση με το... όνομά της, όμως το βράδυ του Σαββάτου η ΑΕΛ έκανε τεράστιο "διπλό" επί της πρωτοπόρου ΑΕΚ, την οποία κέρδισε με 0-2. Η ομάδα του Χάβου ξεκίνησε ιδανικά το ματς με γκολ του Σαρδινέρο στο 2', ενώ όταν στο 27' αποβλήθηκε ο Καταλά, η μεγάλη νίκη δρομολογήθηκε. Ο Φέλτσερ στο 75' έβαλε το δέυτερο γκολ...

Γρήγορο γκολ και αποβολή

Ονειρεμένο ξεκίνημα έκανε η ΑΕΛ που μπορεί να έχει επιθετικό πρόβλημα όμως στο ΓΣΖ της πήρε μόλις ένα λεπτό και μερικά δευτερόλεπτα για να ανοίξει το σκορ αφού στην πρώτη φορά που "πάτησε" περιοχή έφτασε στο 0-1 με τον Σαρδινέρο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος του Νίνου και πλάσαρε εύστοχα. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν στο 6' να βάλουν για τα καλά τις βάσεις για το "διπλό" όταν ο Μέσκα μπήκε από δεξιά στην περιοχή όμως εξ επαφής έκανε ένα κακό σουτ.

Στην συνέχεια η ΑΕΛ έδωσε χώρο στην ΑΕΚ η οποία γυρόφερνε την περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει τη μεγάλη φάση, πέρα από μια κεφαλιά του Καταλά στο 18' που πήγε μόλις έξω. Οι ισορροπίες άλλαξαν για τα καλά στο 27' όταν στην αντεπίθεση ο Πίεχ "τσίμπησε" τη μπάλα στον χώρο του κέντρου και ο Καταλά τον "γκρέμισε" ως τελευταίος παίκτης, με το διαιτητή ορθά να τον αποβάλλει.

Λίγα πράγματα στην συνέχεια, με τη Λεμεσιανή ομάδα να έχει την ψυχολογία στα ύψη αλλά και την αριθμητική υπεροχή και ως εκ τούτου να μην απειλείται ιδιαίτερα απ' την ΑΕΚ.

Τέλος... στο 75'

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πολύ καλά, με τον Σαρδινέρο στο 48' να κάνει το σουτ από το ύψος της περιοχής και να βρίσκει έτοιμο τον Τόνιο ενώ στο 50' ο Άλβες έκανε το πλασέ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 64' ο Εγγλέζου με φάουλ προσπάθησε να νικήσει τον Ντεγκρά που έβγαλε την απόκρουση ενώ στο 70' ο Τόνιο έπιασε ένα σουτ του Οχένε. Το παιχνίδι... τελείωσε στο 75' όταν ο Μέσκα με γέμισμα από δεξιά βρήκε τον Φέλτσερ, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 0-2.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι βγήκαν μαζικά μπροστά για να διεκδικήσουν ένα γκολ που θα τους έδινε κάποιες ελπίδες και αυτό άφησε πίσω ανοικτούς χώρους, με την ΑΕΛ να έχει την ευκαιρία να απειλήσει σε ορισμένες περιπτώσεις και για τρίτο γκολ αλλά να μην το πετυχαίνει.

ΑΕΚ: Τόνιο, Ορτίθ, Μαρτσίνιακ, Νίνου (55' Μιντίκκης - 76' Κυπριανού), Καταλά, Λαμπάν, Λαρένα, Μοντέιρο, Εγγλέζου, Τέτε, Άλβες

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Αϊρόσα, Ρομπέρ, Σιέλης, Κουταντέρ, Μέσκα, Ελευθερίου, Σοάρες, Οχένε (84' Στεπάνοβιτς), Σαρδινέρο (90' Σταύρου), Πίεχ (58' Φέλτσερ)

Κίτρινες: Ορτίθ / Αϊρόσα, Οχένε

Κόκκινες: Καταλά / -

Ενδιαφέρουν

* Για την ΑΕΛ έκαναν ντεμπούτο οι Πίεχ και Στεπάνοβιτς.

* Στα έξι γκολ ανέβηκε ο Άντριαν Σαρδινέρο.

* Αναγκαστική η αντικατάσταση του Πίεχ απ' τον Φέλτσερ.

* Δεύτερο γκολ για τον Φρανκ Φέλτσερ.

* Διαιτητής ήταν ο Βασίλης Δημητρίου, με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου - Χαράλαμπο Γεωργίου, τέταρτο τον Γιώργο Νικολάου και παρατηρητή τον Ιωάννη Χατζηιωσήφ.