Ανάσα... στην εκπνοή (φώτος)

Με γκολ του Κίλιαν Σέρινταν με πέναλτι στο 92', η Ομόνοια κέρδισε δύσκολα τον Ερμή με 1-0 και πήρε βαθμολογική ανάσα, πιάνοντας τον Απόλλωνα στους 37 βαθμούς. Οι "πράσινοι" δεν έφτασαν σε ιδιαίτερα καλή απόδοση, αν και είχαν και δοκάρι με τον Ρούνιε.

Κακό το πρώτο ημίχρονο, χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες και αρκετές διακοπές λόγω φάουλ. Οι πράσινοι όπως αναμενόταν ξεκίνησαν πιο δυνατά και στο 6' είχαν ωραία φάση με τακουνάκι του Σκέμπρι που πήγε έξ ενώ απ' εκεί και πέρα το πρώτο εικοσάλεπτο έφυγε χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία. 

Η Ομόνοια συνέχισε να έχει την κατοχή σε όλο το πρώτο μέρος, όμως ήταν ανούσια, με τον Ερμή να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα αλλά και ταυτόχρονα να είναι εντελώς ακίνδυνος επιθετικά. Στο 34' ο Ρουσιάς είχε κεφαλιά που πήγε έξω ενώ στο 45' ακυρώθηκε γκολ του Σκέμπρι ως οφσάιντ, με τον Μαλτέζο να είναι ελάχιστα μπροστά, στην πάσα του Ράμος.

Με την επανέναρξη ο Μιλόγεβιτς έριξε τον Σέρινταν στη θέση του Όρσουλιτς ώστε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, όμως και πάλι οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να φτιάξουν καλές φάσεις, με τις αρκετές λανθασμένες πάσες να είναι το μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη της Ομόνοιας.

Στο 75' οι πράσινοι πήγαν να απειλήσουν με τον Ασίς όμως η προσπάθειά του μέσα στην περιοχή δεν έφερε αποτέλεσμα ενώ στο 82' ο Ρούνιε έχασε τεράστια ευκαιρία όταν εξ επαφής "σημάδεψε" το δοκάρι. Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε στις καθυστερήσεις, όταν ο Μπατιμπάγκα κέρδισε (μέσα σε έντονα παράπονα από τον Ερμή) πέναλτι απ' τον Ουλίσε - και την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη - και ο Σέρινταν το εκτέλεσε εύστοχα, χαρίζοντας την πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του.

Ομόνοια: Παναγή, Καρλίτος, Ρομαρίκ, Ρούνιε, Μπεμπέ, Ράμος (88' Φλορέσκου), Ασίς, Σκέμπρι, Χαφέζ, Όρσουλιτς (46' Σέρινταν), Ρουσιάς (66' Μπατιμπάγκα)

Ερμής: Στυλιανού, Κεϊτά, Ουλίσε, Χριστοφή (76' Γιαγκουδάκης), Λατόρε, Ντε Πίνα, Βασιλόγιαννης, Ροσάδο, Γουίκς, Σέργκι, Ντίξον (66' Μαγιέλε)

Kίτρινες: Σκέμπρι (4η), Όρσουλιτς Ντίξον, Ντε Πίνα (6η), Βασιλόγιαννης (6η), Ροσάδο, Κεϊτά

Κόκκινες: -Ουλίσε (2η κίτρινη)

* Στα 8 γκολ ανέβηκε ο Κίλιαν Σέρινταν.

* Διατέθηκαν 4590 εισιτήρια.

Διαιτητής: Χαράλαμπος Σκαπούλλης, βοηθοί: Στέλιος Νικήτα - Κυριάκος Σωκράτους, 4ος: Νεόφυτος Νεοφύτου, Παρατηρητής Διαιτησίας: Κώστας Καπιτανής.