Άνοδος... από τα έντεκα βήματα (Φώτος/Δηλώσεις)

Μια σημαντική νίκη πέτυχε το βράδυ της Δευτέρας (25/01) η Δόξα, επικρατώντας στο «Μακάρειο» με 2-0 της Αγίας Νάπας, ανεβαίνοντας στους 23 βαθμούς και την 7 η θέση. Και τα δύο γκολ προήλθαν από το σημείο του πέναλτι, με το πρώτο μόλις στο 3’ από τον Παουλίνιο και το δεύτερο στο 92’ με τον Φοφανά. Και τα δύο πέναλτι κέρδισε ο Καρλίτος.

Πέναλτι και 1-0

Με τους καλύτερους... οιωνούς ξεκίνησαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι. Μόλις στο 3' η Δόξα κέρδισε πέναλτι, όταν ο Καρλίτος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και μετά το... τσίμπημα της μπάλας, αυτή χτύπησε στο χέρι του Μπάμπα, εντός περιοχής. Ο Παουλίνιο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, νικώντας τον Κίττο για το 1-0.

Διακοπή λόγω... προβολέων!

Στο 20’ του αγώνα υπήρξε αναγκαστική διακοπή λόγω ανωτέρας βίας. Ο λόγος έχει να κάνει με την κατάσταση των προβολέων αφού οι δύο εξ’ αυτών έσβησαν, δημιουργώντας πρόβλημα στην ορατότητα εντός αγωνιστικού χώρου. Μετά από 25 λεπτά διακοπή, το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Καλύτερη η Αγία Νάπα

Με την επανέναρξη του αγώνα, η Αγία Νάπα ήταν καλύτερη. Είχε την κατοχή της μπάλας και έφτιαξε τις 2-3 καλύτερες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου με τους Ανδρέου και Γεωργίου, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να νικήσει τον Χατζηφραγκίσκου, έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την Δόξα μπροστά, με 1-0.

Στημένα και ευκαιρία με Αντωνίου

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Δόξα έδειξε διάθεση να αφήσει την κατοχή στην Αγία Νάπα και να δοκιμάσει να… χτυπήσει στην κόντρα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ελαφριά υπεροχή, όμως έφτιαχναν φάσεις μόνο μέσα από στημένες φάσεις, με πρώτη κλασική ευκαιρία την κεφαλιά του Αντωνίου από πολύ κοντά στο 66’ να φεύγει έξω.

Τέλος, ξανά από τα έντεκα βήματα

Η Αγία Νάπα δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει και η Δόξα στο τελευταίο τέταρτο ήταν η πιο επικίνδυνη ομάδα, φτιάχνοντας αρκετές προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ. Ένα δεύτερο γκολ που ήρθε στο 92’, ξανά από τα έντεκα βήματα όταν ο Καρτλίτος ανατράπηκε από τον Κίττο και ο Φοφανά ήταν εύστοχος διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

ΔΟΞΑΧατζηφραγκίσκου, Παουλίνιο, Δημητρίου, Περέιρα, Λόπες (64'Ενινφούλ), Καρλίτος, Εντμάρ, Λεόν (72'Γουίλσον), Λεονάρντο, Φοφανά (90'+Φοφανά), Λεάντρο.

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Κίττος, Φίλγκεϊτ, Λαμπρόπουλος (65'Μάρκου), Ρέινολντς, Κατσής, Γεωργίου, Αντωνίου, Μπάμπα (58'Σ.Κίττος), Μέρτακκας, Κατσιατής, Ανδρέου.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λεονάρντο - Μπάμπα, Λαμπρόπουλος, Γεωργίου, Μάρκου.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χρήστος Νικολαϊδης με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Χρίστο Χρίστου.

*Στο παιχνίδι του α' γύρου οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 2-2.

*Ντεμπούτο για την Δόξα πραγματοποίησε ο Ντιέγκο Λεόν.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Λούκας Χατζηλούκας: «Ήταν μια αγχωτική, αλλά πάρα πολύ σημαντική νίκη. Θα διαφωνήσω με τον συνάδελφο, η Αγία Νάπα ήταν καλύτερη από εμάς, έτρεξε πολύ μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να έφυγαν κάποιοι παίκτες, όμως φαίνεται η καλή δουλειά που κάνει ο Γιώργος Κοσμά. Ήταν πολύ δύσκολη η νίκη, αλλά είπα συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την σημασία της».

Γιώργος Κοσμά: «Συγχαρητήρια στη Δόξα για την νίκη. Νίκησε η καλύτερη ομάδα, αυτή που πέτυχε τα γκολ. Κάναμε μια καλή προσπάθεια και συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι το τέλος. Δεν έχω παράπονο από τους ποδοσφαιριστές μου. Βάλαμε κάποιους νεαρούς παίκτες που έδειξαν αρκετά καλά πράγματα»