Άστραψε και βρόντηξε στο δεύτερο μέρος (Φώτος)

Ένα ξέσπασμα από το 61΄ κι έπειτα μετέτρεψε μία δύσκολη μέχρι εκείνη την ώρα αποστολή σε θρίαμβο για το ΑΠΟΕΛ. Μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα ήταν ισόπαλο 1-1, αλλά μετά τα γκολ των Ντε Βινσέντι και Βάντερ μέσα σε επτά λεπτά (61΄ και 67΄) όλα είχαν τελειώσει, με τους "γαλαζοκίτρινους" να επικρατουν τελικά με 6-1. Δύο γκολ πέτυχε ο Ντε Βινσέντι κι από ένα οι Σωτηρίου, Βάντερ, Βινίσιους και Καβενάγκι. Για την ομάδα της Αμμοχώστου, που τελείωσε το παιχνίδι με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Γκόμες με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 73΄, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μακρίεφ με πέναλτι στο 14΄.

Aπό το ξεκίνημα το παιχνίδι ήταν ανοικτό, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να ελέγξουν το ρυθμό και σταδιακά να απειλήσουν την εστία του Μιχαήλ.

Μάλιστα στην πρώτη φάση που δημιούργησαν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Σέντρα του Μιλάνοφ από τα δεξιά και ο Σωτηρίου με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μιχαήλ κάνοντας το 1-0 μόλις στο 7΄.

Έξι λεπτά αργότερα, όμως, ο Πάρντο ανέτρεψε το Λίλιου και ο διαιτητής κατελόγισε πέναλτι για τη Νέα Σαλαμίνα -καθαρή η παράβαση, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται ότι έπρεπε να αποβληθεί και όχι να... κιτρινιστεί ο τερματοφύλακας των "γαλαζοκιτρίνων", μιας και ο Λίλιου ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Μακρίεφ, ο οποίος νίκησε τον Πάρντο και ισοφάρισε σε 1-1 στο 14΄.

Το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε και πάλι να πάρει προβάδισμα στο σκορ και στο 22΄ το σουτ του Εφραίμ έφυγε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά των "γαλαζοκιτρίνων" για να διαμαρτυρηθούν, αφού ο Μακρίεφ υπέπεσε σε φάουλ πάνω στο Μοράις, χτυπώντας τον με τον αγκώνα (σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να τιμωρείται ο παίκτης με κόκκινη κάρτα), και θα έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ακολούθως και συγκεκριμένα στο 28΄ το σουτ του Ντε Βινσέντι απέκρουσε ο Μιχαήλ, στο 31΄ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων για να απειλήσουν, όταν η κεφαλιά του Λίλιου δεν βρήκε στόχο, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Ντε Βινσέντι είχε την ίδια κατάληξη.

Nέα καλή στιγμή για το ΑΠΟΕΛ στο 43΄. Σουτ του Γιαννιώτα, με τον Μιχαήλ να του λέει ΟΧΙ και να κρατάει το 1-1.

Πιο δυνατά μπήκε στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Κετσπάγια και αφού είχε την κατοχή της μπάλας προσπάθησε να βρει τον τρόπο να απειλήσει την αντίπαλη εστία, χωρίς όμως να τα καταφέρει μέχρι και το 61΄.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Τόμας Ντε Βινσέντι με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Μιχαήλ κι έκανε το 2-1, ενώ έξι λεπτά αργότερα και μετά από σέντρα του Γιαννιώτα ο Βάντερ τριπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και ουσιαστικά... σκότωσε το παιχνίδι.

Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος λίγο έλειψε να σημειώσει κι άλλο γκολ, όμως το σουτ που επιχειρησε σταμάτησε στο δοκάρι του Μιχαήλ στο 70΄.

Στο 73΄, η ομάδα της Αμμοχώστου έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Γκόμες με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Βάντερ κι έτσι τα εναπομείναντα λεπτά απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα.

Οι "γαλαζοκίτρινοι" δεν κατέβασαν ωστόσο ταχύτητα και σημείωσαν και τέταρτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Βινίσιους να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα, μετά από σέντρα του Ντε Βινσέντι στο 77΄, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Καβενάγκι πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, κάνοντας το 5-1.

Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Ντε Βινσέντι στο 86΄, αφού σκόραρε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 6-1, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μερκής, Καρλάο, Μιλάνοφ (78΄ Στίλιτς), Σέρτζιο, Βινίσιους, Μοράις, Γιαννιώτας, Εφραίμ (54΄ Βάντερ), Ντε Βινσέντι, Σωτηρίου (60΄ Καβενάγκι).

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μιχαήλ, Άντιτς (46΄ Κολίνα), Ζάρκοβιτς, Τσιγκουίνι, Κυριάκου, Μπεμπά (45+4΄ Χριστοφή), Γκόμες, Τσούρτσουριτς, Λίλιου (64΄ Αδόρνο), Μακρίεφ, Πεδρίτο.

Κίτρινες Κάρτες: Μοράις, Πάρντο, Σέρτζιο - Μπεμπά, Μακρίεφ, Κυριάκου, Πεδρίτο, Ζάρκοβιτς, Χριστοφή (4η).

Κόκκινες Κάρτες: Γκόμες (2η κίτρινη).

** "Κόπηκαν" 5.016 εισιτήρια.

** Τέταρτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες τη φετινή σεζόν. Το ΑΠΟΕΛ κέρδισε με 9-0 για το θεσμό του πρωταθλήματος, ενώ στον πρώτο αγώνα κυπέλλου είχε κερδίσει με 1-0 και στη ρεβάνς με 3-2.

** Πριν από την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή εις μνήμη του Σάββα Τσιριπιλλή που έφυγε πριν από μερικές μέρες από τη ζωή.

** Με το γκολ που σημείωσε ο Σωτηρίου έφτασε τα 3 στο φετινό πρωτάθλημα.

** Με το γκολ που σημείωσε ο Μακρίεφ έφτασε τα 12 στο φετινό πρωτάθλημα.

** Αναγκαστική η αλλαγή του Μπεμπά με τον Χριστοφή στο 45+4΄, λόγω τραυματισμού του πρώτου.

** Με τα γκολ που σημείωσε ο Ντε Βινσέντι έφτασε τα 12 στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι -μετά το κύπελλο κόντρα και πάλι στη Νέα Σαλαμίνα..

** Με το γκολ που σημείωσε ο Βάντερ έφτασε τα 4 στο φετινό πρωτάθλημα.

** Με το γκολ που σημείωσε ο Βινίσιους έφτασε τα 5 στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι -μετά το κύπελλο κόντρα και πάλι στη Νέα Σαλαμίνα.

** Με το γκολ που σημείωσε ο Καβενάγκι έφτασε τα 18 στο φετινό πρωτάθλημα.

** Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Χριστοφή και θα απουσιάσει από τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος της Νέας Σαλαμίνας με αντίπαλο τον Άρη.

** Διαιτητής ο Αβραάμ Τσούκκας, με βοηθούς τους Σωτήρη Βίκτωρος και Όμηρο Τζιωρτζή, ενώ τέταρτος ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης.