«Βόμβα» Ερμή! Χάλασε πάλι τα γενέθλια… (φώτος)

Πραγματοποιώντας την καλύτερη του φετινή εμφάνιση ο Ερμής επικράτησε της νωθρής Ανόρθωσης στην γενέθλιά της μέρα με 2-0 και την ανάγκασε στην πρώτη της φετινή ήττα.

Δίκαιη μέσα από κάθε άποψη η επικράτηση των «φτεροπόδαρων» οι οποίοι παρουσιάστηκαν διαβασμένοι και εμψυχωμένοι σε όλο τον αγώνα.  Αγνώριστη η Ανόρθωση που σπατάλησε ένα ολόκληρο ημίχρονο.   

Στο 34’ ο Ντίξον με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ, ενώ τη νίκη «κλείδωσε» στις καθυστερήσεις ίσως ο καλύτερος παίχτης της αναμέτρησης Γουίκς.  

Η απόρροια της 21ης αγωνιστικής φέρνει την Ανόρθωση να παραμένει στους 45 βαθμούς, όμως μετά τη νίκη του ΑΠΟΕΛ, να οπισθοχωρεί στην 3η θέση.  Τεράστιας σημασίας τρίποντο για τον Ερμή στο δρόμο προς αποφυγή  περιπετειών. Σημειώνοντας την 6η του νίκη έφτασε του 21 βαθμούς.  

Καλό ξεκίνημα με από μία καλή προσπάθεια…
Ορεξάτες μπήκαν οι δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο δείχνοντας την πρόθεσή τους να δώσουν ρυθμό. Μάλιστα, δεν πέρασαν αρκετά λεπτά και δημιούργησαν από μια καλή φάση με ισάριθμές κεφαλιές για ν' ανοίξουν το σκορ. 

Ακυρωθέν γκολ Ντίξον στο 10’ 
Με την συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα, σε μια γρήγορη φάση ο Ντίξον βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ανόρθωσης και μόνος απέναντι στον Κόπριβετς έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Ο Άγγλος φορ του Ερμή υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ από το βοηθό Ιωάννη Λαζάρου αφού η επαναληπτική προβολή έδειξε να καλύπτεται από τον Λαίφη. 

Πίεση ψηλά από Ερμή, παιχνίδι από πίσω η Ανόρθωση…
Η αγωνιστική προσέγγιση των γηπεδούχων να πιέσουν ψηλά, δημιούργησε πρόβλημα στην ανάπτυξη παιχνιδιού από πίσω στους φιλοξενούμενους. Με αυτό σκηνικό να υπερισχύει έκανε αρκετά επικίνδυνη τον Ερμή όταν με κλεψίματα στο χώρο του κέντρου έβγαινε με ταχύτητα στην κόντρα επίθεση.

Δύο τεράστιες ευκαιρίες για τον Ερμή στο ημίωρο…
Ευκαιρία από αυτές που χαρακτηρίζονται τεράστιες απώλεσε ο Ερμής με την συμπλήρωση μισής ώρα αγώνα. Αρχικά στο 30’ ο Ντίξον εντελώς μόνος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, σε μια κόντρα αντεπίθεση ο Κειτά βγήκε μόνος από δεξιά απέναντι στον Κόπριβετς ωστόσο δεν κατάφερε να τον νικήσει.  

Τρίτη και φαρμακερή, 1-0 ο Ερμής!
Με την Ανόρθωση να πελαγοδρομεί στην πιεστική του τακτική στο 34’ ο Ερμής μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ. Μετά από έξοχη εναλλαγή της μπάλας, ο Ροσάδο έκανε την σέντρα, ο Γουίκς κατέβασε με το κεφάλι και ο Ντίξον από κοντά δεν λάθεψε γράφοντας το 1-0.  

Συνέχισε να είναι καλύτερος ο Ερμής, σαστισμένη η Ανόρθωση…
Το γκολ, όπως αναμενόταν, έδωσε «φτερά» στα πόδια των γηπεδούχων, ενώ την ίδια στιγμή σάστισε τους φιλοξενούμενους.  Έτσι, όχι μόνο διαχειρίστηκαν το υπέρ του προβάδισμα αλλά δημιούργησαν δυο  καλές ευκαιρίες για να πετύχουν δεύτερο γκολ.  Καλύτερη αυτών, ήταν η κεφαλιά του Σέργκι στις καθυστερήσεις του α’ μέρους σε εκτέλεση κόρνερ του Γουίκς. 

Σημάδια ανάκαμψης στην επανάληψη…
Αφήνοντας τον κακό της εαυτό στα αποδυτήρια η Ανόρθωση μπήκε δυνατά στην επανάληψη με σκοπό την γρήγορη ισοφάριση και έτσι να οικοδομήσει τις βάσεις ανατροπής.  Βάζοντας περισσότερο στο παιχνίδι τον Μαρτίνεζ είχε αισθητή βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι. Μάλιστα, στο 53’ με έξυπνο σουτ, ο Αργεντινός λίγο έλειψε να νικήσει τον Στυλιανού.  

Ρίσκο από Ανόρθωση, άμυνα και κόντρα αντεπιθέσεις…
Με τον χρόνο να κυλά βασανιστικά η Ανόρθωση εγκλωβίστηκε στην τακτική του Ερμή. Θέλοντας και μη ρίσκαρε όλο και περισσότερο ώστε να πετύχει την ισοφάριση όμως μάταια δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους. Με την σειρά του ο Ερμής, αφού πρώτα «πάγωσε» το ρυθμό γινόταν αρκετά επικίνδυνος στην κόντρα. 

2-0 στις καθυστερήσεις με Γουίκς και μεγάλη νίκη!
Με την Ανόρθωση να βρίσκεται σχεδόν πάνω από την σέντρα ο Ερμής στις καθυστερήσεις πέτυχε το 2-0. Σε μια κόντρα αντεπίθεση ο καλύτερος παίχτης της αναμέτρησης Γουίκς, με έξοχο πλασέ σφράγισε τη νίκη για τον Ερμή.  

ΕΡΜΗΣ: Στυλιανού, Φραγκέσκου, Γιαγκουδάκης (83' Μαγέλε), Χριστοφή, Σέργκι, Λατόρε, Ροσάδο (92' Μουλαζίμης), Γουίκς, Κεϊτά, Ντίξον (87' Γενγκά), Γκονζάλες

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Τζανακάκης, Λαΐφης, Χόλγκερσον, Σβέχλεν, Μαϊσουράτζε (55' Κουλούρης), Βικτόρ, Ορλάντι, Κάλβο, Μαρτίνες, Μακρής (69' Γκονζάλβες).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φραγκέσκου, Λατόρε / Λαίφης (4η), Xόλγκερσον (4η), Ορλάντι, Κουλούρης

**Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Βασίλης Δημητρίου με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου και Αριστείδη Χρίστου. 

**Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσαν Λαίφης και Χόλγκερσον. Αμφότεροι χάνουν τον ερχόμενο αγώνα της Ανόρθωσης απέναντι στην Πάφος F.C. 

**Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ερμή σημείωσε ο Κρις Ντίξον. Συνολικά έφτασε στα τέσσερα στο πρωτάθλημα αφού πέτυχε ακόμη τρία με την ΕΝΠ.  

**Πρώτο γκολ για τον Γουίκς στο πρωτάθλημα.