Στο Τσίρειο θα έχουμε μά(Χ)η (φώτος)

ΑΠΟΕΛ και Άρης έμειναν στο 1-1 στο πρώτο ματς για τα προημιτελικά του κυπέλλου έτσι στον επαναληπτικό του Τσιρείο θα έχουμε... μάχη για την πρόκριση. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 15' με τον Ράντι και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 17' με πέναλτι του Καβενάγκι.

Δυο γκολ σε δυο λεπτά

Αρκετά καλό το πρώτο ημίχρονο, με δυο γκολ και τον Άρη να αποδεικνύεται σκληρό καρύδι... To πρώτο δεκάλεπτο έφυγε χωρίς οποιαδήποτε φάση, με το ΑΠΟΕΛ να έχει κατοχή και με πολλές πάσες να προσπαθεί να διασπάσει την διπλή αμυντική γραμμή της ομάδας του Καϊάφα. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 15' και μετατράπηκε σε γκολ, με την "Ελαφρά Ταξιαρχία" να φτάνει σε ένα πολύ σημαντικό εκτός έδρας τέρμα: Ο Μαραγκουδάκης από δεξιά έκανε το γέμισμα και ο Ράντι που έφυγε πίσω απ' την άμυνα, έκανε το κοντινό πλασέ για το 0-1.

Ωστόσο το προβάδισμα κράτησε ελάχιστα αφού στο 17' ο Εφραίμ ανατράπηκε καθαρά απ' τον Μποργκ στην περιοχή και ο Καβενάγκι απ' τα έντεκα βήματα ισοφάρισε άμεσα. Ένα δεκάλεπτο αργότερα ήρθε η επόμενη αξιόλογη στιγμή, με τον Μπόργκ να προσπαθεί με κοντινή κεφαλιά αλλά να είναι λίγο άστοχος.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι που δυσκολεύονταν πολύ να κάνουν το παιχνίδι τους και να γίνουν απειλητικοί, χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι το 39' για να φτιάξουν καλή φάση, όταν ο Καβενάγκι έκανε προσποίηση και κοντινό σουτ όμως η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε. Δυο λεπτά αργότερα, ο Αντωνιάδης από κοντά έκανε την κεφαλιά όμως ο Νουρεντινόσκι απέκρουσε με το στήθος! Ο Σκοπιανός στο 45' έβγαλε μια φοβερή απόκρουση σε κοντινό σουτ του Εφραίμ ενώ ήταν έτοιμος και στο 45+1' στην κεφαλιά του Χαραλαμπίδη.

Επανάληψη με ελάχιστες φάσεις

Στην "επανάληψη" το ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο μέρος όμως μέχρι το 60' δεν μπόρεσε να βρει καλή ευκαιρία ενώ αντίθετα στο 59' ο Ράντι με μακρινό σουτ "ανάγκασε" τον Πάρντο να διώξει σε κόρνερ. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και πλέον ήταν αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις ενώ η ομάδα του Κετσπάγια αδυνατούσε να απειλήσει τον Νουρεντινόσκι και είναι χαρακτηριστικό πως δεν έφτιαξε ούτε μια καλή τελική προσπάθεια στο δεύτερο 45λεπτο. Στο 74' ο Γεωργιανός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του βάζοντας τρεις παίκτες στο μεσοεπιθετικό χώρο (Σωτηρίου, Ντέβι, Βάντερ) ώστε να κάνει την ομάδα του πιο δημιουργική ενώ στο 80' ο Αντωνιάδης έφυγε με τραυματισμό έτσι το ΑΠΟΕΛ συνέχισε με δέκα. Ωστόσο στο διάστημα μέχρι το τέλος δεν είχαμε κάτι αξιοσημείωτο, με τον Άρη να φτιάχνει σε μια-δυο στιγμές τις προϋποθέσεις για να απειλήσει αλλά μέχρι εκεί. Το τελικό 1-1 βελτίωσε τις πιθανότητες πρόκρισης της Λεμεσιανής ομάδας και δίνει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον επερχόμενο επαναληπτικό...

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Αστίθ, Αμορίν, Μιλάνοφ, Μοράις, Αντωνιάδης, Χαραλαμπίδης, Εφραίμ (67' Ντε Βινσέντι), Στίλιτς (74' Βάντερ), Καβενάγκι (57' Σωτηρίου)

Άρης: Νουρεντινόσκι, Κυριάκου, Μποργκ, Ευσταθίου, Χριστοφόρου, Γκονζάλες (60' Πρεντέσκου), Ράντι (76' Μαλεκκίδης), Χαραλάμπους, Παναγή, Μαραγκουδάκης, Κύπρου (90' Ράνος)

Κίτρινες: Αμορίν, Ντε Βινσέντι / Ευσταθίου, Παναγή, Μαραγκουδάκης

- Δεύτερο γκολ στο κύπελλο για τον Φερνάντο Καβενάγκι.

- Πρώτο γκολ στον θεσμό για τον Ιμπάν Ράντι.

- Ντεμπούτο στον πάγκο του Άρη για τον Κώστα Καϊάφα.

Διαιτητής ήταν ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίστου και Παύλο Γεωργίου, τέταρτο τον Ανδρέα Ορθοδόξου και παρατηρητή τον Άνθιμο Παπαχαραλάμπους.

- Διατέθηκαν 3344 εισιτήρια.