Ο Τρισκόφσκι έκρινε το... εξάποντο (φώτος)

Τρεις κερδισμένοι βαθμοί για την ΑΕΚ, τρεις χαμένοι βαθμοί για την Ανόρθωση... Έτσι έχουν τα πράγματα γύρω απ΄ το ματς του ΓΣΖ που βρήκε νικήτρια την ομάδα του Κρίστιανσεν με 1-0, με γκολ του Ιβάν Τρισκόφσκι. Έτσι οι Λαρνακείς ανέβηκαν στους 52 μόλις έναν βαθμό πίσω απ' το ΑΠΟΕΛ ενώ η "Κυρία" απομακρύνεται και αυτή την στιγμή είναι στο πλην πέντε. Με δέκα έπαιξαν οι γηπεδούχοι απ' το 70' και μετά...

Δυνατή αρχή, γκολ και διαχείριση

Το παιχνίδι ξεκίνησε με φοβερή ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Άλβες στο 3' να περνά και τον Κόπριβετς και να κάνει το πλασέ αλλά τον Λαΐφη να κόβει πάνω στην γραμμή. Γενικά οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο επιθετικά και είχαν ψηλά τις γραμμές τους ενώ η Ανόρθωση ήταν μαζεμένη και περίμενε περισσότερο την αντίπαλό της, ώστε να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Τελικά η πίεση της ομάδας του Κρίστιανσεν έφερε αποτέλεσμα στο 17' όταν ο Τρισκόφσκι εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Ορλάντι και πήγε στα δίκτυα για το 1-0.

Από την άλλη η "Κυρία" που δεν μπόρεσε να κρατήσει καθόλου μπάλα και να επιτεθεί στο πρώτο εικοσάλεπτο, χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 21' για να φτιάξει φάση, όταν ο Σβεσχλέν έπιασε μια κεφαλιά που δεν ανησύχησε τον Τόνιο, ενώ ο Ισπανός ήταν έτοιμος και στο 25' στο μακρινό σουτ του Μαρτίνες.

Μέχρι την ανάπαυλα δεν είχαμε άλλη καλή ευκαιρία και αυτό τα λέει όλα για την εικόνα: Η Ανόρθωση μπορεί μετά το 20' να ανέβηκε κάπως και να είχε κατοχή, όμως η ΑΕΚ χωρίς κανένα πρόβλημα διατήρησε το σκορ και πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Λίγα πράγματα, αποβολή και τέλος

Στην "επανάληψη" η Ανόρθωση όπως ήταν λογικό μπήκε ακόμα μια επιθετικά και γυρόφερνε την περιοχή της ΑΕΚ που έδωσε χώρο για να προστατεύσει το αποτέλεσμα. Ωστόσο η ομάδα του Πάους δεν μπορούσε να γίνει απειλητική έτσι μέχρι το 60' δεν έφτιαξε κάποια μεγάλη φάση ενώ στο 66' ένα φάουλ του Πελέ βρήκε έτοιμο τον Τόνιο. Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 70' όταν ο Λαμπάν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, κάτι που έδωσε στην ευκαιρία τους φιλοξενούμενους να πιέσουν ακόμα περισσότερο για το γκολ της ισοφάρισης, με τον Πάους να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του με δυο αλλαγές στο 74' (Αβραάμ αντί Ορλάντι, Κουλούρης αντί Βίκτορ) και άλλη μια στο 85' (Μακρής αντί Κάλβο). Παρόλα αυτά η Ανόρθωση και πάλι δεν μπόρεσε να ανεβάσει απόδοση και πέραν ενός σουτ του Αβραάμ στο 77' το οποίο απέκρουσε ο Τόνιο, δεν είχε να επιδείξει κάτι έτσι φυσιολογικά το τρίποντο κατέληξε στην ΑΕΚ που μετά το γκολ έκανε απλώς όσα έπρεπε για να διαφυλάξει το σκορ.

ΑΕΚ: Τόνιο, Ορτίθ, Μόισοφ (55' Μουρίγιο), Λαμπάν, Χαραλάμπους, Λαρένα, Μπόλιεβιτς, Ρόσα (64' Νίνου), Τρισκόφσκι, Εγγλέζου, Άλβες (75' Μυτίδης)

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Τζανακάκης, Σβεσχλέν, Λαΐφης, Βίκτορ (74' Κουλούρης), Μαϊσουράτζε, Πελέ, Μαρτίνες, Ορλάντι (74' Αβραάμ), Κάλβο (85' Μακρής), Εντλοβού

Κίτρινες: Τρισκόφσκι / Βίκτορ (4η), Κάλβο, Σβεσχλέν, Κουλούρης

Κόκκινες: Λαμπάν (2η κίτρινη) / -

Ενδιαφέρουν

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Μόισοφ απ' τον Μουρίγιο.

- Δεν παίζει με ΑΠΟΕΛ ο Βίκτορ που έφτασε στις τέσσερις κίτρινες.

- Διαιτητής ήταν ο Χρίστος Νικολαΐδης, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γεωργίου - Αριστείδη Χρίστου, τέταρτο το Νικόλα Νεοκλέους και παρατηρητή τον Ανδρέα Γεωργίου.

- Στον πρώτο γύρο οι δυο ομάδες είχαν συμβιβαστεί στο 1-1.